Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Mişcarea Imperială Rusă, declarată organizaţie teroristă în Statele Unite
07 apr, 15:31
Statele Unite au desemnat Mișcarea Imperială Rusă și trei din liderii ei drept teroriști, fiind prima oară când această caracterizare se aplică unei grupări de promovare a supremației rasei albe. 

Ambasadorul Nathan Sales, coordonatorul echipei de contraterorism de la Departamentul de Stat, a calificat măsura drept „fără precedent", spunând într-o declarație că Mișcarea are „sânge nevinovat pe mâini". El a spus că ar fi legături între gruparea rusă și o serie de atacuri asupra solicitanților de azil în Suedia, în 2017, potrivit Radio Europa Liberă.

Mișcarea Imperială Rusă se autodefinește ca organizație „național-patriotică" și „monarhistă", care urmărește să restaureze în Rusia monarhia autocratică.

Gruparea dorește de asemenea ca Rusia să fie declarată stat mono-etnic, bazat pe ceea ce consideră a fi cele trei „ramuri" ale poporului rus: ruși, ucraineni și belaruși.

Departamentul de Stat al SUA în ultimul său raport anual privind terorismul publicat în noiembrie anul trecut a declarat că terorismul motivat de caracteristici etnice și rasiale a crescut alarmant în 2018, atât la nivel mondial, cât și în Statele Unite.

Washingtonul acuză gruparea că "oferă pregătire paramilitară neo-naziştilor şi suprematiştilor albi" în două centre din Sankt Petersburg şi că a instruit astfel suedezi care au comis apoi atacuri în ţara lor la sfârşitul anului 2016-începutul lui 2017, potrivit The New York Times.

Guvernul american consideră, de asemenea, că membrii acestei grupări ruse "joacă un rol important în încercarea de a-i ralia pe europeni şi americani într-un front comun împotriva celor pe care ei îi percep ca inamici".

Departamentul de Stat a inclus pe lista neagră pentru terorism şi trei nume specifice - Stanislav Anatolievici Vorobiev, Denis Valliullovici Gariev şi Denis Valliullovich Gariev - consideraţi lideri ai grupării.

 

Ştiri Recomandate

Armata română. Pierderile României în teatrele de operații, după 1990
Forțele GNA au declanșat ofensiva asupra regiunilor Qarizma și Ahya al-Barriya
SUA oferă un nou ajutor militar Armatei Ucrainei în războiul cu forțele pro-ruse
Iohannis: Eroii noştri - adevărate simboluri ale abnegaţiei, curajului şi simţului datoriei
Rusia neagă atacul cibernetic asupra Bundestagului
Întâlnire între liderii milițiilor din Libia
US Navy a executat alături de Singapore Navy un execițiu în Marea Chinei de Sud
SUA confirmă: 'Un test nuclear ar putea avea loc în următoarele luni'. Avertisment pentru Rusia și China