Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Misiunea Resolute Support condusă de NATO în Afganistan a restricţionat difuzarea de informaţii publice despre atacuri
01 mai, 14:48
Misiunea Resolute Support condusă de NATO în Afganistan a restricţionat pentru prima dată difuzarea de informaţii publice despre atacuri iniţiate de forţe inamice, a informat vineri într-un raport Inspectorul general pentru reconstrucţia Afganistanului (SIGAR), transmite dpa.

Potrivit raportului trimestrial al SIGAR, instituţie guvernamentală finanţată de Congresul SUA, liderii misiunii au declarat că în prezent informaţiile fac obiectul discuţiilor între agenţii "referitoare la negocierile politice în desfăşurare între SUA şi talibani".

SUA şi mişcarea talibană au semnat în februarie un acord în Qatar care permite retragerea graduală a forţelor internaţionale din Afganistan în schimbul unor garanţii antiteroriste. Acordul are ca scop înlesnirea negocierilor de pace între părţile afgane aflate în conflict.

Potrivit SIGAR, datele cu privire la atacuri erau unele dintre ultimele mijloace rămase la dispoziţia NATO de a informa public cu privire la situaţia securităţii în Afganistan. Informaţiile referitoare la cine controla districtele afgane au încetat să mai fie furnizate încă din 2018. De atunci, guvernul afgan a secretizat şi datele privind numărul deceselor în rândul forţelor sale.

În raportul său, SIGAR avertizează şi că Afganistanul este vulnerabil la pandemia de coronavirus din cauza unui sistem de sănătate vulnerabil, a infrastructurii deficitare pentru alimentarea cu apă şi a ratei crescute a malnutriţiei în rândul populaţiei.

Până acum, peste 1.900 de persoane au fost confirmate pozitiv la coronavirus în Afganistan şi peste 50 au murit.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Primele două aeronave F-16 din lotul de cinci au sosit în România. MApN a anunțat calendarul următoarelor livrări
Sângele apă nu se face. Mercenarii ruși din Wagner Group, arestați în Belarus, s-au întors în Rusia
10 aeronave IAR-99 Standard vor fi modernizate la Avioane Craiova
Armata franceză se află în Beirut. Sute de militari participă la operațiunile de după exploziile din port
România consideră că normalizarea relațiilor dintre Israel și EAU va contribui la stabilitatea Orientului Mijlociu
Ambasada SUA în România nu slăbește lupta împotriva traficului de persoane, după extrădarea a doi cetățeni capturați de forțele speciale ale MAI
Erdogan, declarație ambiguă și amenințătoare despre atacarea vasului turc de explorare. Turcia acuză Franța de atitudine 'huliganică'
Serbia și Kosovo vor purta negocieri la Casa Albă
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro