Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Misiunea Resolute Support condusă de NATO în Afganistan a restricţionat difuzarea de informaţii publice despre atacuri
01 mai 2020 / 14:48
Misiunea Resolute Support condusă de NATO în Afganistan a restricţionat pentru prima dată difuzarea de informaţii publice despre atacuri iniţiate de forţe inamice, a informat vineri într-un raport Inspectorul general pentru reconstrucţia Afganistanului (SIGAR), transmite dpa.

Potrivit raportului trimestrial al SIGAR, instituţie guvernamentală finanţată de Congresul SUA, liderii misiunii au declarat că în prezent informaţiile fac obiectul discuţiilor între agenţii "referitoare la negocierile politice în desfăşurare între SUA şi talibani".

SUA şi mişcarea talibană au semnat în februarie un acord în Qatar care permite retragerea graduală a forţelor internaţionale din Afganistan în schimbul unor garanţii antiteroriste. Acordul are ca scop înlesnirea negocierilor de pace între părţile afgane aflate în conflict.

Potrivit SIGAR, datele cu privire la atacuri erau unele dintre ultimele mijloace rămase la dispoziţia NATO de a informa public cu privire la situaţia securităţii în Afganistan. Informaţiile referitoare la cine controla districtele afgane au încetat să mai fie furnizate încă din 2018. De atunci, guvernul afgan a secretizat şi datele privind numărul deceselor în rândul forţelor sale.

În raportul său, SIGAR avertizează şi că Afganistanul este vulnerabil la pandemia de coronavirus din cauza unui sistem de sănătate vulnerabil, a infrastructurii deficitare pentru alimentarea cu apă şi a ratei crescute a malnutriţiei în rândul populaţiei.

G Ad:

Până acum, peste 1.900 de persoane au fost confirmate pozitiv la coronavirus în Afganistan şi peste 50 au murit.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA au prăbușit intenționat o dronă MQ-9A Reaper pentru a nu ajunge în mâinile inamicului
Două corvete rusești monitorizează direct acțiunile navelor de luptă ale NATO în Marea Neagră (Foto)
NATO răspunde „plângerii” ambasadorului rus Kuzmin. Protejarea spațiului aliat nu se face după cum spune Rusia
Compromiterea pensionarilor militari prin dezinformare. Cât de 'speciale' sunt pensiile de serviciu ale militarilor
Într-un ipotetic război în Pacific, SUA ar putea mina flancul sudic pentru a scoate din joc puternica flotă de submarine chineze
Bogdan Aurescu va participa la reuniunea miniștrilor de externe ai UE. România reiterează necesitatea unei strategii comune în ceea ce privește Rusia
Mircea Geoană: Armata României a fost subfinanțată cronic timp de decenii
Vladimir Putin cere alegeri libere în Federația Rusă
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro