Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Nancy Pelosi cere sancţionarea Rusiei pentru primele plătite talibanilor
03 iul, 08:31
Şefa democraţilor din Congresul american, Nancy Pelosi, a lansat un apel joi la impunerea de sancţiuni împotriva serviciului rus de informaţii militare, după ce a primit în cadrul unui briefing ținut cu uşile închise date despre posibile prime plătite de Moscova insurgenţilor pentru a ucide soldaţi americani în Afganistan, scrie AFP.
Foto: Momentul în care democrata Nancy Pelosi, șefa Camerei Reprezentanților, a rupt discursul președintelui Donald Trump în Congres, pe 5 februarie 2020

Preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor a mai afirmat că, în trecut, Casa Albă s-a opus unor sancţiuni vizând "sectoarelor de informaţii şi de apărare" ruse. Cu alte cuvinte, "acelaşi sector care este acuzat de posibile ameninţări împotriva bărbaţilor şi femeilor noastre în uniformă", a subliniat ea, referindu-se la informaţiile despre primele ruseşti. "Orice s-ar întâmpla, trebuie să impunem sancţiuni (printr-un proiect de lege) şi să le punem în aplicare", a insistat Nancy Pelosi. Ea a mai acuzat Rusia că încearcă "din nou" să se amestece în alegerile americane, transmite Agerpres.

Nancy Pelosi s-a adresat jurnaliştilor după ce a fost informată despre acest dosar, împreună cu alţi oficiali cu rang înalt ai Congresului, de către şefii serviciilor americane de informaţii.

Potrivit New York Times, urmat de alte jurnale, serviciile americane de informaţii au ajuns la convingerea că Moscova a distribuit prime insurgenţilor pentru a ucide soldaţi americani în Afganistan. Iar aceste elemente figurau într-o notă scrisă care i-a fost transmisă preşedintelui la sfârşitul lunii februarie, potrivit cotidianului.

Afirmând că nu există consens asupra acestui caz în cadrul comunităţii de informaţii, Casa Albă a subliniat că preşedintele nu a fost informat despre acest caz. Ceea ce a ridicat întrebări despre gradul său de implicare în aceste dosare sensibile şi despre atenţia pe care el o acordă documentelor confidenţiale care îi sunt transmise.

"Bineînţeles" că Donald Trump trebuia să fie informat direct, chiar dacă afirmaţiile nu erau în întregime verificate, a reacţionat Nancy Pelosi. "Este de cea mai mare importanţă", a adăugat ea, reamintind că Donald Trump a propus recent din nou ca la viitorul summit G7 să fie invitat preşedintele rus, Vladimir Putin, exclus în 2014 din G8, la acea dată, pentru că a anexat Crimeea.

Citește și: Cât costă viața unui soldat aliat. Oficiali afgani au dezvăluit cât ar fi plătit Rusia talibanilor pentru a ucide soldați SUA

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Primele două aeronave F-16 din lotul de cinci au sosit în România. MApN a anunțat calendarul următoarelor livrări
Sângele apă nu se face. Mercenarii ruși din Wagner Group, arestați în Belarus, s-au întors în Rusia
10 aeronave IAR-99 Standard vor fi modernizate la Avioane Craiova
Armata franceză se află în Beirut. Sute de militari participă la operațiunile de după exploziile din port
România consideră că normalizarea relațiilor dintre Israel și EAU va contribui la stabilitatea Orientului Mijlociu
Ambasada SUA în România nu slăbește lupta împotriva traficului de persoane, după extrădarea a doi cetățeni capturați de forțele speciale ale MAI
Erdogan, declarație ambiguă și amenințătoare despre atacarea vasului turc de explorare. Turcia acuză Franța de atitudine 'huliganică'
Serbia și Kosovo vor purta negocieri la Casa Albă
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro