Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
NATO a primit prima dronă RQ-4D Global Hawk
22 noi, 14:33
Primul dintre cele cinci vehicule aeriene fără pilot RQ-4D Global Hawk,  cu rază lungă de acțiune,  produs de Northrop Grumman pentru NATO , a ajuns la baza de operare din Italia, transmite Jane.

Aeronava Global Hawk destinată programului Alliance Ground Surveillance (AGS) al NATO a ajuns la Baza Aeriană și Navală Sigonella după un zbor de 22 de ore de la Baza Aeriană Palmdale din California. Aeronava a fost așteptată de Alliance Ground Surveillance Management Agency (NAGSMA), general de brigadă Volker Samanns, comandantul forței AGS, generalul de brigadă Phillip Stewart, și alți înalți oficiali.

Sosirea aeronavei marchează o etapă importantă în programul de alianță pentru a oferi națiunilor membre un sistem de supraveghere permanent, terestru și maritim și aproape în timp real, cu rază lungă de acțiune. Acest sistem va fi utilizat pentru a sprijini o serie de misiuni, precum protecția trupelor terestre și a populațiilor civile, controlul frontierelor, siguranța maritimă și asistența umanitară.

AGS se dezvoltă cu contribuții semnificative din partea a 15 membri ai alianței - Bulgaria, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Germania, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Norvegia, Polonia, România, Slovacia, Slovenia și Statele Unite. După cum a menționat NATO, acesta va fi deținut și administrat în mod colectiv de toate statele NATO, toți membrii având acces la datele dobândite de AGS.

Pentru rolul său AGS, Global Hawk Block 40 UAV este echipat cu radarul AN / ZPY-2, care este echipat cu un senzor de scanare electronică (AESA), cu indicator de mișcare a țintelor de la sol (GMTI), radar cu deschidere sintetică (SAR) pentru monitorizare a traficului aerian cu indicație de țintă în mișcare concomitentă și moduri de radar pentru sol de înaltă rezoluție. În plus față de Global Hawks, capabilitatea AGS cuprinde stații la sol mobile și transportabile din Europa, pentru a oferi conectivitate pentru transmisie de date, procesare de date și capacități de exploatare pentru mai mulți utilizatori operaționali.

Vezi și: O dronă strategică americană de tip RQ-4A Global Hawk a zburat aproape de Crimeea

Ştiri Recomandate

Ministrul polonez al Apărării: Investiții în propria apărare și investiții în alianțe
Un elicopter militar Mi-28 s-a prăbuşit în Rusia
Sergey Lavrov: Rusia privește cu teamă activitățile NATO de la granițele sale și ale Belarusului
Franţa vrea să ocolească sancţiunile americane care împiedică finanţarea proiectelor din Rusia
Avioanele F-35 poloneze, coșmarul Rusiei? România se află și ea pe lista viitorilor clienți
F-16 | Undă verde pentru următoarele avioane. Configurația și când vor ajunge în România
Navele marinei iraniene sunt gata să traverseze oceanul Atlantic
EXCLUSIV
Turcia se deplasează spre Libia, ochind gazul din Mediterană