Navele Flotei Mării Negre a Federației Ruse aproape nu mai părăsesc golful Sevastopol după atacul din octombrie
Navele Flotei Mării Negre a Federației Ruse şi-au redus semnificativ activitatea pe mare, în apropierea portului Sevastopol. Ruşii evită să-şi scoată navele în largul mării, deoarece se tem de un eventual atac al armatei ucrainene, similar cu cel din octombrie cât mau fost folosite mai multe drone navale.
Acest lucru este evidențiat de o imagine din satelit din 12 noiembrie 2022, care a fost publicată de analistul OSINT H I Sutton.
O imagine din satelit arată că majoritatea navelor Flotei ruse de la Marea Neagră stau în apropierea golfului Sevastopol.
În special, la baza navale din Sevastopol se află două fregate din proiectul Burevestnik 11356R (probabil Amiral Makarov și Amiral Grigovorovici).
Activitatea Flotei Mării Negre a Federației Ruse a scăzut semnificativ după atacul asupra Sevastopolului din 29 octombrie 2022.
Amintim că, pe 29 octombrie a fost publicat un material video cu momentul în care o dronă maritimă a atacat Fregata 11356R Amiral Makarov, care devenise actuala navă amiral a Flotei ruse de la Marea Neagră după scufundarea crucișătorului Moskva.
Ca urmare a acestui atac, Rusia a pierdut un avantaj care până atunci era incontestabil pe mare, în raport cu Ucraina. Astfel, navele de război cu rachete ale flotei ruse de la Marea Neagră - intens folosite pentru a ataca de pe mare Ucraina - au devenit ținte sigure pentru acest tip de drone.
Ministerul Apărării al Federației Ruse nu a confirmat atacarea navei Amiral Makarov, dar a recunoscut avarierea dragorului de mine Ivan Golubets.
Pe 29 octombrie, drone navale și vehicule aeriene fără pilot au atacat navele ruse aflate în Golful Sevastopol.
Potrivit Ministerului rus al Apărării, nouă vehicule aeriene fără pilot și șapte drone navale au fost implicate în atac.
Recent, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat o strângere de fonduri pentru crearea unei flote navale speciale formată din 100 de drone. Pentru realizarea acestui obiectiv, într-un timp cât mai scurt, a fost demarată o strângere de fonduri pentru primele 10 drone navale militare, folosind platforma UNITED24.
Mai concret, Ucraina strânge acum bani pentru a achiziţiona mai multe drone navale de tipul celor care au fost folosite în timpul atacului de la sfârșitul lunii octombrie asupra flotei ruse de la Marea Neagră.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News