O nouă dronă rusă se pare că a căzut pe teritoriul României, de acestă dată ajungând până în zona Insulei Mari a Brăilei, la doar câțiva kilometri de Brăila.
O nouă dronă rusă se pare că a căzut pe teritoriul României, de acestă dată ajungând până în zona Insulei Mari a Brăilei, la doar câțiva kilometri de Brăila.
Rusia amână livrările de sisteme de apărare aeriană S-400 nou construite către India, atribuind întârzierea propriilor priorități pe fondul războiului din Ucraina.
Serviciile speciale americane au oferit Rusiei doar o parte din informațiile pe care le dețineau despre amenințarea unui atac terorist în centrul comercial Crocus, relatează The New York Times.
La mai puțin de un an de la inaugurare, Aeroportul internațional Braşov, în parteneriat cu batalionul multinațional NATO de la Cincu își propun să dezvolte, înainte de luna mai a acestui an, un port aerian de debarcare (APOD) care să permită aterizarea unor aeronave militare de mari dimensiuni, precum Airbus A400M Atlas sau Airbus A330 MRTT.
Excelența Sa Adrian Zuckerman, fost ambasador al SUA în România, este invitatul zilei la DC Media Group.
Serviciile de informații cehe (BIS) au dezvăluit o rețea organizată de Rusia care a încercat să influențeze alegerile pentru Parlamentul European din diferite țări de pe continent.
Eforturile de a forma un nou guvern în Bulgaria au ajuns într-o fundătură, a informat presa locală.
Cel mai bun mod de a celebra 106 ani de la Unirea Basarabiei cu România este să punem în valoare legăturile dintre oamenii de pe cele două maluri ale Prutului. Declarația a fost făcută de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.
Oficialii români se află în Coreea de Sud, unde discută detaliile unei eventuale cooperări cu industria de apărare a națiunii asiatice.
Statele Unite sunt pregătite să își îndeplinească angajamentele NATO și să își apere aliații în cazul unui atac, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Sabrina Singh, în cadrul unei conferințe de presă la 26 martie.
Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 26.03.2024, un avion de vânătoare MiG-31 a împiedicat două bombardiere strategice aparținând Forțelor Aeriene ale SUA să încalce granița de stat a Federației Ruse în zona Mării Barents.
Șeful Statului Major al Forțelor Armate poloneze, Wiesław Kukuła, a declarat luni că incidentul în care o rachetă rusă a intrat în spațiul aerian polonez a fost „în mare parte un act deliberat”. Cu toate acestea, el a recunoscut că „inexactitatea relativă” a rachetelor rusești ar putea fi încă de vină.
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a caracterizat marţi pe liderul rus Vladimir Putin drept o "fiară bolnavă şi cinică", după ce acesta din urmă a reluat acuzațiile împotriva Ucrainei în legătură cu atacul asupra unei săli de concerte din Moscova de vineri seară, deși gruparea teroristă Stat Islamic (SI) a revendicat atentatul soldat cu aproape 140 de morți, relatează Agerpres, care citează EFE.
”Astăzi operăm în condiții de pace, nu de război. Nu avem libertate deplină de acțiune fără a analiza potențialele consecințe”, spune general-major Maciej Klisz, comandantul operațional al Forțelor Armate.
Intrigat de efectele dezinformării ruse, un ziar german publică topul celor mai puternice 10 capabilități de luptă de care dispune Bundeswehrul.
Rusia și-a intensificat semnificativ activitățile care perturbă sau chiar blochează comunicațiile prin satelit în regiunea Baltică. În ultimele zile, Polonia și statele baltice au fost victimele celui mai lung bruiaj din istorie.
Ambasadorul Rusiei în Polonia a ignorat solicitarea Poloniei, prin care era convocat la sediul ministerului polonez de externe în legătură cu racheta de croazieră rusă care a încălcat spațiul aerian polonez.
Consiliul de Securitate al ONU a adoptat o rezoluție prin care cere o „încetare imediată a focului” în Gaza, după ce SUA s-au abținut de la veto pe acest subiect, o schimbare față de poziția sa anterioară.
China își menține ambițiile de a invada Taiwan până în 2027, a declarat șeful Comandamentului Indo-Pacific al SUA, John Aquilino. Oficialul arată că Beijingul crește cheltuielile pentru apărare, în ciuda problemelor economice.
Preşedintele sârb Aleksandar Vucic a transmis, în cadrul unei ceremonii de comemorare a victimelor atacurilor NATO asupra Serbiei din 1999, că țara sa nu va adera niciodată la cea mai puternică alianță militară din istorie.
Ca urmare a creșterii riscului de atacuri teroriste pe teritoriul național, premierul francez a anunțat ieri că a decis ridicarea nivelului Vigipirate la nivelul său maxim - „urgență atentat”. Alerta teroristă a fost emisă pe întreg teritoriul național.
În perioada 1 - 21 aprilie 2024 o aeronavă franceză de patrulare maritimă de tip Atlantic 2 (Atlantique 2) se află dislocată la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.
Ministrul Afacerilor Externe al României, Luminița Odobescu, împreună cu alți oficiali români au participat la cina de Iftar cu ocazia Ramadanului. Iftarul este masa luată în fiecare seară după apusul soarelui în timpul postului din luna Ramadanului.
La reuniunea de la Tallinn din 23-24 martie, Comitetul permanent al Adunării Parlamentare a NATO a decis să acorde delegației Ucrainei statutul de candidat la NATO. Participanții la reuniune și-au exprimat sprijinul pentru Ucraina "până la victorie". Acest lucru este menționat într-un comunicat de presă de pe site-ul AP NATO.
Guvernul american a respins duminică existenţa unei "implicări ucrainene" în atacul armat de la Moscova, după ce preşedintele rus Vladimir Putin a evocat o legătură cu Ucraina, relatează Agerpres, care citează AFP.
Mai mulți membri de rang înalt ai regimului lui Vladimir Putin au exprimat cerința de a ridica moratoriul privind pedeapsa cu moartea pentru "teroriști", după atacul sângeros comis vineri la o sală de concerte de la periferia Moscovei, relatează Agerpres, care citează AFP.
Peter Pellegrini, președintele parlamentului slovac, și Ivan Korcok, fost ministru de externe, se vor confrunta în al doilea tur al alegerilor prezidențiale, după ce s-au clasat în frunte în primul tur desfășurat sâmbătă, conform rezultatelor parțiale, relatează AFP.
După o pregătire riguroasă de 18 luni, Centrul NATO de Antrenament al Forțelor Întrunite (JFTC) pune Corpul de Reacție Rapidă - Franța în fața unui nou set de scenarii adaptate la evoluțiile actuale. Corpul multinațional condus de Franța a trecut testul și a primit certificarea că este pregătit și capabil să apere „fiecare centimetru de teritoriu aliat”. Corpul de Luptă de rezervă al NATO (Corpul de Reacție Rapidă) intervine doar dacă mai e nevoie după intervenția în prima etapă a Forței Operative Întrunite cu efective de 20.000 de militari
România se laudă cu alocarea a 2.5% din PIB pentru Apărare, dar adevărul e că, potrivit unor rapoarte ale NATO, nu am reușit să atingem decât 1.6%.
Liderii țărilor europene favorabile energiei nucleare și experții în domeniul energetic au cerut joi, în cadrul unui summit desfășurat la Bruxelles, o revigorare a energiei nucleare, încercând să reconstruiască industria europeană după ani de declin treptat. Impulsul politic de a extinde energia nucleară - o sursă de energie cu emisii reduse de dioxid de carbon - face parte din eforturile de a îndeplini obiectivele ambițioase ale Europei în materie de climă. Dar se confruntă cu vânturi potrivnice, inclusiv cu lipsa de investiții, precum și cu depășirea costurilor estimate și întârzierile care au afectat proiectele recente.