Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Noi achiziții pentru Forțele Aeriene din Emiratele Arabe Unite
20 noi, 09:19
Forțele aeriene ale Emiratelor Arabe Unite (UAEAFAD) au anunțat pe 19 noiembrie, că se află în etapele de închidere a negocierilor cu Saab pentru alte două aeronave de avertizare timpurie și control (AEW & C) ale companiei aeriene GlobalEye, precum și alte trei avioane multirol Airbus A330 MRTT, transmite Jane.

Achiziția pentru cele două aeronave GlobalEye este evaluată la 1,018 miliarde de dolari și vine pe măsură ce Saab nu a finalizat încă programul pentru trei aeronave construite la comanda UAEAFAD. Primele două aeronave au fost comandate după Dubai Airshow din 2015, iar primul avion a ajuns în Emiratele Arabe Unite în februarie 2018, efectuând primul zbor în martie 2018. Testarea și evaluarea au continuat pe tot parcursul anului 2018 și 2019. Oficialii de la Saab au declarat că testarea zborului de certificare a fost încheiată, aeronava fiind în prezent gata de misiune.

Cea de-a doua aeronavă a zburat pentru prima dată în ianuarie 2019 și a finalizat verificarea sistemelor, incluzând toate echipamentele de la bord, transmisia de date, comunicațiile și sistemele de comandă și de la sol. Cea de-a treia aeronavă din program a fost prezentată la Dubai Airshow și a finalizat, de asemenea, verificarea echipamentelor iar acum are loc pregătirea pilotului și a operatorului.

Bazat pe modelul Bombardier Global 6000, aeronava are un radar Saab Erieye ER AESA pentru supraveghere aeriană, un radar Leonardo Seaspray montat sub fuselaj și o turelă electro-optică, alături de alți senzori și echipamente de semnalizare.

Detaliile contractului pentru A330 MRTT nu au fost dezvăluite. 

Vezi și: Emiratele Arabe Unite nu sunt interesate de F-35. Vor o modernizare a flotei de avioane F-16

Ştiri Recomandate

Avioanele F-35 poloneze, coșmarul Rusiei? România se află și ea pe lista viitorilor clienți
F-16 | Undă verde pentru următoarele avioane. Configurația și când vor ajunge în România
Navele marinei iraniene sunt gata să traverseze oceanul Atlantic
EXCLUSIV
Turcia se deplasează spre Libia, ochind gazul din Mediterană
Criza rachetelor S-400. Turcia ar putea închide baza aeriană Incirlik, ca răspuns la sancţiunile SUA
Macedonia de Nord se cere în UE: "Promisiunile nu mai sunt suficiente"
Zeci de morți după un atac asupra unei baze militare din Niger
Portavionul USS Abraham Lincoln, hărțuit în strâmtoarea Hormuz de nave ale Gărzii Revoluționare Iraniene