Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Nou sistem de arme controlat de la distanță, testat de parașutiștii americani
12 sep, 15:05
Parașutiștii din cadrul Brigăzii 173 Airborne, Batalionul 54, Compania Alpha se antrenează intesiv în cadrul unor trageri care au loc la două baze din Germania pentru a folosi sistemul Common Remotely Operated Weapon Station (CROWS) montat pe vehicule, transmite defenceblog.

Sistemul CROWS permite soldaților să execute foc cu precizie asupra unor ținte în timp ce se deplasează sau staționează până la raza maximă efectivă a armei. Echipat cu o suită de senzori - care include o cameră video de zi, cameră termică și telemetru laser -, sistemul CROWS poate executa foc în condiții de zi și de noapte.

CROWS este proiectat pentru a fi montat pe orice vehicul tactic și poate fi echipat cu mitraliera MK19, mitraliera M2 calibru 50 mm, mitraliera M240B dar și arma automată M249 Squad.

Sistemul de arme cu control de la distanță constă în: furca de susținere a armei, comanda pe înălțime și transversală, interfață pentru diferite tipuri de arme, schimbător încărcător de la distanță pentru arme, căutător laser, unitate de vizualizare și observare zi/noapte, joystick și monitor la distanță.

(w670) 

Soldații armatei americane a efectuat o serie de teste de foc cu o armă automată M249 Squad folosind sistemul CROWS în zona de antrenament Grafenwoehr în timpul exercițiului Saber Junction 2019, potrivit unui comunicat emis de Brigada 173 Airborne.

În ceea ce privește Saber Junction 2019, acesta este un exercițiu care implică aproape 5.400 de participanți din 16 națiuni aliate și partenere în zonele de pregătire Grafenwoehr și Hohenfels din Germania, în perioada 3 - 30 septembrie 2019.

Vezi și: Noi echipamente pentru parașutiștii americani

Ştiri Recomandate

Rusia avertizează Grecia că poate avea soarta kurzilor
Armata română ar putea fi inclusă de SUA în testarea capacității de a transfera rapid o forță mare de luptă în Europa
Testarea armelor dronei de atac Ohotnik (Vânătorul), anunțată în Rusia
Rusia: Trei diplomați americani au fost reținuți în gara Severodvinsk
Militarii din Brigada 15 Mecanizată 'Podu Înalt' au efectuat trageri de luptă
Rusia va executa ample manevre militare cu rachete balistice
Noul tun XM913 calibru 50 mm Bushmaster pentru vehiculele Bradley
Doi jihadiști belgieni au evadat dintr-o închisoare din Siria