Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Noul model de armă antitanc, un Panzerfaust 3 modernizat
02 sep 2019 / 20:43
Compania Dynamit Nobel Defense (DND) a anunțat că la începutul anului viitor va fi gata un prototip lansator de grenade de calibru 110 mm, transmite Jane .

"În prezent ne apropiem de sfârșitul fazei complete de dezvoltare a prototipului sistemului RGW 110", a declarat Sebastian Bent, directorul regional de vânzări al DND. "Suntem pregătiți la nivel de componentă: dezvoltarea tubului de lansare este finalizată, proiectilul de calibru 110 mm este în dezvoltare finală, iar la începutul anului viitor vom avea un prototip de armă pregătit pentru încercări de tragere", a adăugat acesta.

RGW 110 extinde calibrul familiei RGW care în prezent folosește muniție de 60 mm și 90 mm - la o variantă de calibru 110 mm. Aceasta va fi echipat cu un proiectil de mare capacitate cu focos (HEAT / HESH). 

Cu o greutate de 10 kg, cu o lungime de 100 cm și cu o rază de lovire efectivă cuprinsă între 600 m și 800 m, RGW 110 este, în esență, o evoluție ergonomică îmbunătățită a modelului Panzerfaust 3 DND 110 mm cu o singură lovitură. "Am luat proiectilul de 110 mm Panzerfaust HEAT / HESH, l-am scurtat și modernizat - păstrându-l în același timp - și l-am introdus într-un tub de lansare îmbunătățit, ergonomic, de 110 mm. Deci, în esență, aveți un Panzerfaust în cea mai nouă versiune, care este mai ușor cu 3 kg și mai echilibrat, cu o precizie mai mare și o distanță mai mare de lovire", a spus Bent. 

Vezi și: Rusia pretinde că are un sistem de rachete antitanc care poate distruge ultima versiune a tancului american Abrams

Ştiri Recomandate

Turcia se retrage din negocierile pentru avioanele rusești Su-35 și Su-57
BREAKING NEWS
Alertă cu bombă la un centru comercial din București. Forțele SRI s-au deplasat la locație
EXCLUSIV
Donald Trump își adună aliații care să îi apere spatele. Numire controversată la spionaj
Bazei 90 Transport Aerian, o unitate de elită a României. Generalul Stănciulescu: S-au efectuat modernizări cu fonduri naționale și internaționale
Rusia încearcă să 'împingă' Norvegia din Svalbard și acuză Oslo de activități anti-rusești
Egiptul ridică un zid înalt de-a lungul frontierei cu Fâșia Gaza
Rusia se opune unei declarații de încetare a focului în Siria. Schimburi de insulte la ONU