Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Aplicaţia Flightradar24 a prezentat în mod eronat zborul unei drone ucrainene până la frontiera Iranului, peste Peninsula Crimeea
09 oct, 20:39
Sursa suedeză Flightradar24, care prezintă zboruri în timp real ale avioanelor și altor mijloace aeriene în diverse zone ale Pământului, a informat despre deplasarea unei drone ucrainene de tip Bayraktar între Ucraina și Iran.

Data zborului dronei ucrainene către granița iraniană este 05 octombrie. Despre acesta au scris pe rețelele de socializare o serie de surse din Iran, Armenia, Turcia și Azerbaidjan. Trebuie menționat faptul că, datorită transponderului de la bordul aeronavelor, acestea devin vizibile pe hărțile digitale.

Potrivit experților sursei ucrainene Militarniy, un astfel de zbor este nerealist din mai multe motive. În primul rând, harta arată că drona Bayraktar a pătruns în zona de responsabilitate a apărării antiaeriene rusești din Crimeea, după care și-a continuat zborul.

Astfel, s-ar pune întrebarea de ce rușii nu au doborât aparatul de zbor fără pilot? În al doilea rând, raza de acține a dronei Bayraktar TB2 este de aproximativ 150 de kilometri. Judecând după hartă, aceasta s-a deplasat de la Nikolaiev până la frontiera iraniană, parcurgând astfel peste 1.300 de kilometri. În același timp, traiectoria circulară ciudată a dronei în unele locuri sugerează că zborul nu este real.

G Ad:

Între timp, nicio altă sursă de monitorizare a aviației nu a prezentat date despre zborul dronei ucrainene.

În aceste condiții, specialiștii ucraineni apreciază că Flightradar24 a înregistrat o eroare tehnică, fapt ce a dus la comunicarea unor informații false despre deplasarea aparatului de zbor fără pilot aparținând Forțelor Armate ale Ucrainei.

Comentariul autorului: În ultima perioadă, dronele ucrainene de tip Bayraktar TB2 achiziționate din Turcia desfășoară în mod frecvent zboruri atât deasupra Mării Negre, cât și în spațiul aerian al Ucrainei, în special în apropierea liniei de demarcație din Donbass.

Din analiza traiectelor de zbor ale dronelor se poate constata că militarii ucraineni le întrebuințează cu prudență, evitând deplasarea acestora în proximitatea frontierelor Federației Ruse. Probabil că oficialii ucraineni se tem că apărarea antiaeriană rusească, care dispune de mijloace multiple și diverse atât în Crimeea, cât și în Ținutul Krasnodar sau în regiunile de la granița cu Ucraina, ar putea să le doboare, considerând că zborul acestora reprezintă o provocare.

În aceste condiții, se poate aprecia că este imposibil ca o dronă ucraineană Bayraktar să traverseze spațiul aerian al Peninsulei Crimeea, iar apărarea antiaeriană rusească să nu aibă nicio reacție.    

 

 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Călătorie cu peripeții prin vestul Africii a unui convoi militar francez
John Bolton, apel pentru desființarea Transnistriei. Influența Rusiei poate fi combătută prin eliminarea conflictelor înghețate
Ucraina emite o nouă atenţionare cu privire la desfăşurările de trupe ruse: Aliaţii noştrii să acţioneze repede pentru a descuraja Rusia de la o invazie
Humvee-urile armatei SUA ar putea primi o nouă şansă. O versiune cu propulsie hibridă este luată în calcul din compania AM General
Dronele RQ-4 Global Hawk vor fi folosite în testele cu arme hipersonice efectuate de armata americană
F/A-18 Super Hornet, „scos” din joc. F-35 și Gripen își vor disputa „bătălia pentru Canada” și contractul gigant de 19 miliarde de dolari
Franța a prezentat Duguay-Trouin, al doilea submarin cu propulsie nucleară din clasa Barracuda (Foto)
Rusia atenţionează SUA să nu facă presiuni în problema certificării gazoductului Nord Stream 2
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro