Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
O nouă armă cu laser va fi disponibilă pentru US Army până în 2028
13 sep 2019 / 09:33
US Army crede că în anul 2028 va dispune de un sistem de arme cu laser de generația 4 sau mai mare capabile să ofere protecție 360 de grade împotriva rachetelor, împotriva artileriei sau a atacului cu mortiere, transmite defenceblog.

Conform unui comunicat al US Army, tehnicienii lucrează în prezent la un sistem de armă cu laser de mare putere (HEL TVD), transportabil pe un vehicul, capabil să ofere protecție contra rachetelor, artileriei și mortierelor pentru a crește capacitatea de apărare indirectă împotriva focului inamic.

Sistemul de arme cu laser cu putere mare este destinat să ofere protecție la 360° și să angajeze simultan amenințări venite din diferite direcții.

Actualul HEL-TVD este un sistem laser cu o capacitate de 100 de kilowati pe o platformă Family of Medium Tactical Vehicles.

(w670)

Acesta constă dintr-un laser de urmărire la viteză mare proiectat printr-un sistem de control al fasciculului; sisteme de gestionare a energiei electrice și termice pentru alimentarea și răcirea subsistemelor; și agilitate pentru a învinge ținte complexe. În ultimii ani, cercetarea a făcut progrese semnificative în integrarea unui nivel de putere semnificativ din punct de vedere militar pe o platformă de transport pentru a avea eficiență tactică.

Se preconizează că în anul 2028 va fi disponibil un sistem de armă cu laser de mare putere de generația a patra sau mai mult. 

Vezi și: Iranul anunță că deține arme cu laser de mare putere

Ştiri Recomandate

EXCLUSIV
Lupii Războinici (I). Xi, între o decizie ce amintește de Tiananmen și cruciada lui Trump
Convoi al Armatei Turciei, atacat în Siria. Un soldat turc a murit ca urmare a exploziei
Premierul Orban cere MApN o anchetă la Romarm după ce producția de măști românești a fost oprită
EXCLUSIV
Cristian Diaconescu nu crede în transferul armelor nucleare ale SUA în Polonia. 'Varșovia ar deveni vulnerabilă în fața Rusiei'
Armata română. Pierderile României în teatrele de operații, după 1990
Ambasada SUA din Ierusalim a emis o alertă de securitate pentru deplasările în teritoriile palestiniene
Peste o sută de ambarcațiuni de viteză au intrat în dotarea Forțelor Navale din Iran
SUA oferă un nou ajutor militar Armatei Ucrainei în războiul cu forțele pro-ruse