Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O nouă ofensivă împotriva lui Haftar? Expert militar: „Turcia a decis să meargă până la capăt”
Mai mulți experți militari susțin că implicarea Turciei în conflictul din Libia a schimbat raportul de forțe, iar trupele mareșalului Haftar bat în retragere. 

La începutul acestei săptămâni, Forțele Aeriene Turce au înființat un așa-numit „pod aerian” de la Istanbul în Libia. Avioanele militare și de transport efectuează mai multe zboruri pe zi către zone controlate de Guvernul Acordului Național (GNA).

Forțele guvernamentale au anunțat intenția de a lansa miercuri o nouă ofensivă pe scară largă împotriva armatei lui Khalifa Haftar. Pe de altă parte Emiratele Arabe Unite și Egipt au sporit și ele zborurile de transport către Libia. Experții cred că noile livrări de arme pentru părțile aflate în conflict vor declanșa lupte aprige în zilele următoare, scrie Izvestia, citată de agenția Anadolu.

"Turcia a decis totuși să ridice miza și să meargă până la capăt", a declarat expertul militar Vladislav Șurygin pentru Izvestia. Majoritatea zborurilor cu ajutor militar se îndreaptă spre Misrata, care nu se află în bătaia focului de artilerie al Armatei Naționale Libiene conduse de Haftar.

Aviatia lui Haftar a atacat baza aeriană de mai multe ori, dar acum fregatele turcești sunt în apropierea acesteia, creând așa-numita "umbrelă" de apărare aeriană. Deci, avioanele și dronele nu pot acționa. Specialistul militar nu are nicio îndoială că GNA își va îndeplini promisiunile și va lansa o nouă ofensivă împotriva armatei slăbite a lui Haftar în următoarele zile.

G Ad:

Interferența armată directă a Turciei în conflict a schimbat echilibrul puterii. "Acum, Haftar nu numai că a pierdut teritoriile câștigate anul trecut, dar continuă să se retragă. Mareșalul ar fi putut ajunge la un acord de încetare a focului, dar GNA nu vrea să rateze șansa de a îl înfrânge", a spus istoricul militar Dmitry Boltenkov.

Citește și: General US Army: Rusia a desfăşurat avioane de vânătoare în Libia

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Dragorul maritim ,,Locotenent Lupu Dinescu”, final de misiune sub comanda grupării navale permanente NATO de luptă contra minelor
Biden: Rusia nu are nimic altceva în afară de petrol şi arme nucleare
Cel mai mare exercițiu naval și amfibiu al SUA, de după războiul rece, va avea loc în august. Flota a șasea a început deja desfășurarea
Producătorul ucrainean Artem, contract de 200 de milioane de dolari pentru producția de rachete aer-aer R-27
Securitate energetică | Livrările de gaze spre Europa prin Nord Stream 2 ar putea începe anul acesta
Pedepse uriașe pentru înaltă trădare în Rusia. S-ar fi încercat transferul în Ucraina a unor componente a sistemelor S-300
Întâlnire discretă ruso-americană la Geneva: Numărul 2 în Departamentul de Stat al SUA şi ministrul adjunct de externe al Rusiei, la aceeaşi masă
Avionul prezidențial al lui Nicolae Ceaușescu, donat Muzeului Național al Aviației Române
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro