Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
O unitate specială a armatei ucrainene, certificată ca Forţă de Reacţie Rapidă a NATO
24 iun 2019 / 15:58
Pentru prima dată în istorie, o unitate dintr-o țară care nu este membră a Alianței Nord-Atlantice a reușit să fie certificată ca unitate SOF (Special Operations Forces) și obţin â nd, astfel, dreptul de a fi implicată ca forță de reacție rapida a NATO.

Centrul 140 al Forțele Operaţionale Speciale al Armatei Ucrainei a obţinut certificare de Forța de reacție rapidă a NATO. Este pentru prima dată în istorie când un astfel de certificat este acordat unei țari care nu este membră a Alianței, potrivit mil.in.ua, citat de Pagina de Rusia.

„Pentru prima dată în istorie, o unitate armata dintr-o țară care nu face parte din NATO a fost certificată ca unitate SOF (Special Operations Forces) și a obținut dreptul de a fi implicată ca forță de reacție rapida a NATO – NATO Response Force”. Centrul 140 al forțelor speciale a armatei ucrainene a luat examenele în Lituania.

Forţa de Reacţie Rapidă a NATO (NRF) a fost creata la summitul de la Praga din 2002, pentru a înlocui Comandamentul Aliat al forțelor mobile europene.

Forța de reacție rapidă se afla în alertă constantă. Ele sunt alcătuite din trupe terestre, forțe speciale, aeriene, forțe maritime și pregătite ca în 5 zile sa fie desfășurate pentru operațiuni de evacuare sau de reacție la situații de criză din toate părțile lumii.

Acest NRF consolidat este una dintre măsurile Planului de Acțiune pentru Pregătire (RAP), care are drept scop să răspundă schimbărilor din mediul de securitate și să consolideze apărarea colectivă a Alianței. Comandamentul general al NRF aparține Comandantului Suprem al Forțelor Aliate din Europa (SACEUR). Decizia de a implementa NRF este luată de Consiliul Nord-Atlantic, cel mai înalt organism politic de luare a deciziilor al NATO, potrivit UNIAN.

Ştiri Recomandate

Armata română. Pierderile României în teatrele de operații, după 1990
Forțele GNA au declanșat ofensiva asupra regiunilor Qarizma și Ahya al-Barriya
SUA oferă un nou ajutor militar Armatei Ucrainei în războiul cu forțele pro-ruse
Iohannis: Eroii noştri - adevărate simboluri ale abnegaţiei, curajului şi simţului datoriei
Rusia neagă atacul cibernetic asupra Bundestagului
Întâlnire între liderii milițiilor din Libia
US Navy a executat alături de Singapore Navy un execițiu în Marea Chinei de Sud
SUA confirmă: 'Un test nuclear ar putea avea loc în următoarele luni'. Avertisment pentru Rusia și China