Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

OBAMAGATE: Cazul generalului Flynn, cutremur politic în SUA. Numele lui Biden apare în documentele serviciilor americane
14 mai, 21:05
Cazul generalului cu trei stele Michael Flynn a aruncat SUA în cel mai mare scandal politic de la Watergate încoace. Iar nu puțini analiști și politicieni republicani consideră ceea ce se petrece în acest moment în America un scandal mai mare decât afacerea Watergate.

Mai exact, generalul Flynn, fost consilier pentru securitate națională al președintelui Donald Trump, a fost acuzat că a facilitat ingerința Rusiei în alegerea președintelui Trump. 

Flynn a fost ținta anchetelor procurorului Mueller a cărui investigație ar fi trebuit să demonstreze faptul că Rusia a intervenit pentru alegerea lui Donald Trump.

 

FBI i-a înscenat cazul lui Michael Flynn

 

Flynn a pledat inițial vinovat și a fost de acord să coopereze pentru a i se reduce pedeapsa, dar ulterior, după ce și-a pregătit apărarea, și-a retras declarațiile și a început ofensiva pentru a își demonstra nevinovăția. Era târziu, cazul Flynn a fost prezentat denaturat ani de zile în media democrată iar imaginea sa a fost pătată definitiv.

Doar că, acum câteva zile, Departamentul Justiției a detonat bomba și a retras dosarul de acuzare împotriva lui Flynn. Generalul american era acuzat că a mințit în legătură cu contactele sale cu un diplomat rus, în ancheta privind ingerința Moscovei în alegerile prezidențiale americane din 2016.

Departamentul a declasificat sute de documente ale FBI în cazul Flynn. Din documentele analizate și de jurnalista Sorina Matei pe portalul presacurata.ro lucrurile sunt cât se poate de clare: în mod cu adevărat șocant pentru o democrație precum cea a SUA, conducerea FBI i-a înscenat cazul lui Michael Flynn. Înscenările au fost menite să îl determine pe Flynn să mintă iar mai apoi să îl poată pună sub acuzare. Lucru care s-a și întâmplat. 

Donald Trump a explodat după documentele apărute în presa americană, a salutat decizia Departamentului și a reiterat faptul că Michael Flynn era nevinovat. Mai mult, Trump a acuzat o tentativă de lovitură de stat condusă de fostul establishment american, considerând că Flynn a fost „o ţintă doar pentru a încerca să mă dea pe mine jos”.

 

Obamagate

 

Dar situația s-a agravat după ce directorul interimar al Biroului Naţional de Informaţii, Richard Grenell, a trimis Congresului american o listă cu înalți oficiali ai Administrației Obama care ar fi solicitat discreditarea lui Flynn, un fost democrat. Printre numele care apar pe acea listă se numără și Joe Biden, fostul vicepreședinte al lui Barack Obama și actualul candidat democrat la alegerile prezidențiale din noiembrie.

Potrivit Politico, Donald Trump a acuzat administrația Obama că ar fi încercat să spioneze echipa sa de campanie și ulterior, după câștigarea alegerilor, să îl discrediteze folosind tema ingerinței Rusiei în alegeri.

Pe lista publicată de Biroul Național de Informații cu oficiali ai lui Barack Obama care ar fi fost implicați în cazul Flynn se regăsesc nume importante precum: Samantha Power, fost ambasador american la ONU, John Tefft, ambasadorul Statelor Unite în Rusia, James Comey, fost director FBI, John Brennan, fost director CIA, și, cireașa de pe tort, Joe Biden, fostul vicepremier al lui Barack Obama și actualul candidat al Partidului Democrat în alegerile prezidențiale în care îl va înfrunta pe Trump. Pe listă se regăsesc și înalți oficiali ai Administrației Obama în domeniul apărării, dar și în cadrul structurilor NATO.

Lista completă poate fi consultată aici.

Pe rețelele de socializare și în interviurile ulterioare, președintele Trump a numit această criză politică fără precedent într-o democrație precum cea a SUA - Obamagate.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Armata SUA va disloca aproximativ 60 de elicoptere în Germania, Polonia și Letonia
Şapte nave iraniene au luat foc în portul Bushehr (Foto/ Video)
Fostul jurnalist Ivan Safronov, acuzat de ruşi că a furnizat secrete militare către Republica Cehă
În sudul Federației Ruse, a început efectuarea unui exercițiu tactic, cu participarea complexelor de rachete Iskander-M
Rusia anunţă în ce condiţii va instala rachete cu rază scurtă şi medie de acţiune în apropierea graniţelor UE
Trageri de luptă în cadrul artileriei de coastă ucrainene: Exercițiu de respingere a unei grupări navale și a uneia de desant aerian
US Army ia în calcul producerea de armament sovietic pentru a își ajuta aliații
Turcia declară sprijin necondiționat Azerbaidjanului în conflictul cu Armenia
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro