Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ofensiva Turciei în Siria. Militarii turci au început să intre pe teritoriul sirian
09 oct, 12:36
Militari turci au început să intre pe teritoriul Siriei, înaintea unei eventuale ofensive antikurde anunţată de Administraţia Recep Tayyip Erdogan.

Grupuri mici de militari turci au intrat miercuri dimineaţă în nord-estul Siriei, a declarat un oficial de la Ankara citat de Bloomberg, potrivit Mediafax. Trupele turce se deplasează spre oraşele siriene Tal Abyad şi Ras al-Ayn în cadrul acţiunilor de pregătire a unei ofensive militare de amploare.

Amintim că Turcia începuse de câteva zile să trimită trupe, vehicule armate, camioane care transportau tancuri, la granița cu Siria, pentru a întări posturile militare ale Turciei de-a lungul frontierei.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan afirmase că o ofensivă a Ankarei împotriva miliţiei kurde Unităţile de Apărare a Poporului (YPG) în nord-estul Siriei ar putea interveni în orice moment, informează și Agerpres.

Ca răspuns la ofensiva Turciei împotriva aliatului kurd, SUA și-au nuanțat poziția iar Donald Trump a amenințat că va nimici economia Turciei dacă Ankara depășește limitele.

'Dacă Turcia va face ceva ceea ce eu voi considera, în marea mea şi inegalabila înţelepciune, că a depăşit limitele, voi distruge şi nimici complet economia Turciei', a avertizat Trump într-o postare pe Twitter.

CITEȘTE ȘI: Turcia a încheiat pregătirile pentru operațiunea din Siria. Ofensiva militară ar putea începe în orice moment

Ştiri Recomandate

Trupele britanice din Estonia primesc mesaje de amenințare. Oficialii britanici suspectează Rusia
Lituania înlocuiește elicopterele sovietice Mi-8 cu UH-60M Black Hawk
Soldații US Army retrași din Siria vor ajunge în Irak
China’s Energy Ambitions Set to Shake Up Russian Arctic
Turcia și forțele kurde se acuză reciproc de încălcarea armistițiului
Trump, discuție cu Erdogan după ce Turcia a continuat operațiunea împotriva kurzilor
EXCLUSIV
Geopolitics work in favour of Putin’s favor
Acord între Guvernul României și industria de apărare pentru finanțarea și sprijinirea industriei autohtone