Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ofensiva Turciei în Siria. Militarii turci au început să intre pe teritoriul sirian
09 oct, 12:36
Militari turci au început să intre pe teritoriul Siriei, înaintea unei eventuale ofensive antikurde anunţată de Administraţia Recep Tayyip Erdogan.

Grupuri mici de militari turci au intrat miercuri dimineaţă în nord-estul Siriei, a declarat un oficial de la Ankara citat de Bloomberg, potrivit Mediafax. Trupele turce se deplasează spre oraşele siriene Tal Abyad şi Ras al-Ayn în cadrul acţiunilor de pregătire a unei ofensive militare de amploare.

Amintim că Turcia începuse de câteva zile să trimită trupe, vehicule armate, camioane care transportau tancuri, la granița cu Siria, pentru a întări posturile militare ale Turciei de-a lungul frontierei.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan afirmase că o ofensivă a Ankarei împotriva miliţiei kurde Unităţile de Apărare a Poporului (YPG) în nord-estul Siriei ar putea interveni în orice moment, informează și Agerpres.

Ca răspuns la ofensiva Turciei împotriva aliatului kurd, SUA și-au nuanțat poziția iar Donald Trump a amenințat că va nimici economia Turciei dacă Ankara depășește limitele.

'Dacă Turcia va face ceva ceea ce eu voi considera, în marea mea şi inegalabila înţelepciune, că a depăşit limitele, voi distruge şi nimici complet economia Turciei', a avertizat Trump într-o postare pe Twitter.

CITEȘTE ȘI: Turcia a încheiat pregătirile pentru operațiunea din Siria. Ofensiva militară ar putea începe în orice moment

Ştiri Recomandate

US Navy folosește flote de elicoptere comerciale
Nava amiral a marinei germane din Primul Război Mondial, descoperită pe fundul Atlanticului
SUA dezvoltă gloanțe pe care Forțele Speciale le vor putea utiliza sub apă
Atac armat la Baza aeronavală Pensacola
Încă trei transportoare blindate Piranha 5 vor ajunge în România
Armata elvețiană a comandat vehicule de recunoaștere EAGLE 6×6
Turcia ar putea bloca varianta finală a planului de apărare al NATO pentru republicile baltice şi Polonia
Iranul a desfășurat în Siria sisteme de rachete