Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Până la sfârșitul anului 2020, în Rusia vor intra în serviciul de luptă trei regimente de rachete strategice
13 dec 2020 / 13:09
În cadrul unui interviu acordat postului de televiziune Zvezda, pe 13.12.2020, comandantul Trupelor de Rachete cu Destinație Strategică (RVSN) din Federația Rusă, general colonel Serghei Karakaev, a declarat că, până la sfârșitul acestui an, vor intra în serviciul de luptă trei regimente dotate cu rachete balistice intercontinentale.

Până la sfârșitul anului 2020, vom introduce în serviciul de luptă încă trei regimente de rachete și, în acest fel, armamentele moderne din dotarea RVSN vor ajunge la un procent de 81%, a precizat Karakaev.

După cum a menționat acesta, în ultimii cinci ani, în marile unități și unități militare ale RVSN, au sosit peste 400 de unități mobile, ca parte a complexelor de armament, și au intrat în serviciul de luptă.

În conformitate cu planurile de modernizare a înzestrării RVSN, în prezent, se desfășoară activități de dotare a trupelor cu complexe Yars și se finalizează pregătirile pentru testele de zbor ale noului complex de rachete Sarmat. De asemenea, a fost finalizată dezvoltarea complexului de rachete strategice Avangard, care este capabil să străpungă toate sistemele de apărare antirachetă existente și de perspectivă, au fost create noi unități de asigurare tehnică a trupelor, în timp ce sistemele de asigurare logistică și de luptă au fost îmbunătățite în mod constant.

Comentariul autorului: În luna august 2020, în timpul unei vizite a ministrului rus al apărării, Serghei Șoigu, la divizia de rachete din Teikovo (Regiunea Ivanovo), reprezentanții ruși au anunțat că, în acest an, patru regimente de rachete ale RVS vor fi dotate cu complexe de rachete Avangard și Yars.

În luna noiembrie a anului trecut, comandantul RVSN, general colonel Serghei Karakaev, a declarat că, în ultimii ani, RVSN a primit în dotare peste 150 de complexe Yars , în variantele staționară și mobilă. Potrivit precizărilor sale, complexele Yars au devenit deja baza grupării RVSN.

Yars este un complex de rachete strategice, cu bazare mobilă și staționară, care este capabil să distrugă ținte la o distanță de până la 11.000 de kilometri. Acesta este echipat cu focoase multiple, cu blocuri individuale de manevrare.

Avangard este un complex de rachete strategice cu blocuri de luptă hipersonice. Anterior, Ministerul Apărării a anunțat că, la sfârșitul anului trecut, a intrat în serviciul de luptă primul regiment dotat cu complexe Avangard la divizia RVSN de lângă Orenburg.

Complexul Sarmat va înlocui cea mai puternică rachetă strategică din lume, cu bazare în puțuri, RS-20V Voevoda (SS-18 Satana în clasificare NATO), la diviziile din Uzhur (Ținutul Krasnoyarsk) și Dombarovsk (Regiunea Orenburg) ale RVSN. Reînzestrarea cu acest complex va începe în anul 2021, la regimentele diviziei de rachete din Uzhur.

 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Japonia va autoriza deschiderea focului împotriva navelor Chinei care vor încerca debarcarea pe disputatele insule Senkaku
Rușii acuză că Republica Moldova, împreună cu Ucraina și Georgia, „amenință Rusia în Marea Neagră”
Noii mecanicii conductori ai Armatei au testat Zimbrii românești, transportoarele blindate B 33
Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
Povestea armelor de asalt M27, cele ce vor înlocui celebrele M4 în rândul pușcașilor marini ai SUA
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
Turcia „condamnă cu fermitate” puciul eșuat din Armenia
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro