Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Pandemiei de COVID-19 | Medic militar român în misiune în R.Moldova: O „gură de oxigen” pentru frații noștri
03 mai, 18:36
Locotenent doctor Ancuța Mihai, medic specialist medicină internă, unul dintre cele 10 cadre medicale militare, care pe bază de voluntariat, a răspuns „Prezent" să sprijine colegii din Republica Moldova în lupta împotriva pandemiei de COVID-19, potrivit Deschide.md.
Locotenent doctor Ancuța Mihai, medic specialist medicină internă

Este absolventă a Colegiului Militar "Stefan cel Mare", din Câmpulung Moldovenesc, Suceava. Și-a continuat studiile, pentru o perioadă de 6 ani, în cadrul Institutului de Medicină Militară din Târgu Mureș și Universității de Medicină "Louis Pasteur" din Strasbourg, Franța. A urmat pregătirea rezidențiatului în specialitatea medicină internă, pentru o perioadă de 5 ani, în spitalele din București și din Franța.

„De ce am ales să fac parte din această misiune militară umanitară? Din dorința de a ajuta și de a fi utilă oamenilor aflați la nevoie. Este un conflict "global", unic, în care sunt implicate toate națiunile. Cunoaștem foarte bine situația României și mai ales unde se clasează din punct de vedere al totalului de cazuri pozitive înregistrate. Normal că România are nevoie de medicii ei în limitarea și gestionarea efectelor pandemiei, cât și în tratarea pacienților bolnavi de COVID-19, dar să nu uitam că din puținul nostru, bine ar fi să împărțim și la cei în mai mare suferință și nevoie. De aceea, această misiune militară umanitară a venit ca o "gură de oxigen" pentru colegii și frații noștri din Republica Moldova", a declarat ea.

Potrivit Ancuței Mihai, colaborarea cu oamenii este prioritară în meseria sa de medic, cât și în cea militară.

„Consider că vom avea ce învăța de la colegii noștri moldoveni, dar că și noi le vom împărtăși din experiența și cunoștințele noastre, în tratarea pacienților cu COVID -19. Iar colaborarea cu oamenii este prioritară în meseria mea de medic cât și în cea militară; așa creăm conexiuni interumane, profesionale cât și diplomatice. Sperăm să ne întoarcem cu toții sănătoși și cu un plus în cariera noastră medicală cât și militară", a punctat ea.

În prezent Ancuța Mihai își desfășoară activitatea medicală în cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central "Dr. Carol Davila", Secția Clinică Medicală 2.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

China a trimis avioane în strâmtoarea Taiwan, acestea fiind urmărite de sisteme antiaeriene ale Taiwanului
Federația Rusă a testat un sistem automatizat de tragere pentru complexele Iskander și Tornado-S
Rusia avertizează că va percepe orice rachetă trasă asupra sa ca fiind una nucleară
Avioane israeliene au bombardat obiective Hamas din Fâșia Gaza
Proteste în marile orașe din Belarus după ce Alexandr Lukașenko a fost dat câștigător în urma exit-poll
Magnatul mass-media Jimmy Lai din Hong Kong, arestat în baza noii legislaţii privind securitatea naţională
Ruşii ar vrea, dar Su-57 e departe de a fi pregătit pentru luptă
Grupul de luptă condus de portavionul USS Dwight D. Eisenhower s-a întors la bază după șapte luni de misiune
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro