Planificarea apărării naționale la noile provocări de securitate în cadrul unui atelier de lucru la Universitatea Națională de Apărare
În data de 19 martie, în organizarea Centrului de Studii Strategice de Apărare și Securitate (CSSAS) din cadrul Universității Naționale de Apărare „Carol I”(UNAp), a avut loc atelierul de lucru destinat analizării celor mai adecvate forme și metode care să contribuie la adaptarea documentelor de planificare a apărării la provocările de securitate apărute în contextul geostrategic contemporan, atelier de lucru condus de directorul centrului și moderat de colonel conf. univ. dr. Dan-Lucian Petrescu și col. (r) CS III dr. Crăișor-Constantin Ioniță.
La lucrările atelierului de lucru, desfășurate în format on-line datorită restricțiilor sanitare, au participat un număr de 49 de cadre didactice din UNAp, cercetători din CSSAS, precum și experți din Ministerul Afacerilor Externe, Inspectoratul General de Poliție, Statul Major al Apărării, Institutul pentru studii politice de apărare și istorie militară al Ministerul Apărării Naționale și reprezentanți ai statelor majore ale categoriilor de forțe ale armatei, se arată într-o postare a Asociației Ofițerilor în Rezervă din România.
În baza acordului de parteneriat și cooperare științifică pe care îl are cu Universitatea, Asociația Ofițerilor în Rezervă din România a fost invitată să participe la acest eveniment științific de mare actualitate teoretică și practică. Am onorat invitația prin reprezentanții noștri, care au adus în atenția participanților la atelier aspecte prioritare de interes pentru AORR, respectiv forțele de rezervă și apărarea teritorială.
Astfel, Gl. Lt. (r.) dr. Dan Plăvițu a prezentat o analiză critică a situației la zi din sistemul național de apărare, iar slt. (r.v.). Cătălin Florea a prezentat aspecte concrete privind problemele rezervei voluntare și contribuția rezerviștilor voluntari. Gl. Mr. (r) dr. Dan Florin Grecu a atras atenția asupra unei teme care pare a fi uitată de către decidenții politici și planificatorii militari printr-un studiu ”Apărarea Teritorială între paradigmă și necesitate”.
Nu în ultimul rând, în cadrul discuțiilor, col. (r) dr. Crăișor-Constantin Ioniță a abordat tema ”Strategia de dezvoltare a capabilităților Armatei României – 2040”, se arată în comunicatul AORR.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News