Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Polonia ar putea primi avioane F-35 versiunea Block 4
03 sep, 21:42
Compania americană Lockheed Martin a spus că este pregătită să livreze 32 de avioane F-35 în Polonia, versiunea Block 4 de nouă generație iar componentele selectate pentru aeronavă sunt produse de producătorii polonezi, transmite defensenews .

„Dacă Polonia decide să cumpere F-35, va primi aeronave versiunea Block 4. Această configurație va include un computer nou, arme și sisteme suplimentare și va putea fi echipată cu șase rachete în loc de patru", a declarat Greg Ulmer, vicepreședintele și directorul general responsabil pentru programul F-35 de la Lockheed Martin

Oficialul companiei a declarat că producătorii polonezi din industria de apărare sunt deja parte a lanțului de aprovizionare global al aeronavei și livrează componente pentru F-35.

Parteneri furnizori

 

„Până acum, am livrat 425 de avioane F-35 și suntem pe cale să livrăm 131 doar anul acesta. În 2018, am livrat 91 de avioane; iar în 2017, 66. Vârful livrărilor este de așteptat să vină în 2024”, a spus Ulmer. „Până în 2030, ne așteptăm să fie 500 de avioane F-35 în Europa. Odată ce companiile poloneze vor fi aprobate ca parteneri furnizori, acestea ar putea face piese nu numai pentru aeronavele poloneze, ci și pentru cele furnizate în alte țări, precum SUA sau Japonia."

În mai, ministrul apărării polonez, Mariusz Blaszczak, a declarat că ministerul său a trimis o scrisoare către SUA cu privire la planul Poloniei de a achiziționa avioane F-35. Varșovia își propune să înlocuiască avioanele sale depășite, învechite, Sukhoi Su-22 și Mikoyan MiG-29, cu aeronave de generația a cincea.

Vezi și: Polonia dorește ”accelerarea achiziției” de avioane F-35. Când ar putea SUA să înceapă livrările

Ştiri Recomandate

Portavionul Prince of Wales al Royal Navy a fost lansat la apă
Iranul ameninţă să transforme într-un ''câmp de luptă'' orice ţară care îl atacă
Parlamentul ucrainean a adoptat o lege cu privire la elaborarea unui plan de apărare în caz de agresiune sau conflict armat
Rusia, o putere militară susţinută cu bani de către China
Pentagonul dispune de o strategie care îi permite să distrugă sistemul de apărare aeriană al Rusiei din Kaliningrad
Rusia își extinde flota de spărgătoare de gheață
Donald Trump anunţă cele mai dure sancţiuni contra Iranului
Rusia a lansat mari manevre militare anuale, care mobilizează 128.000 de militari