Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Polonia se opune ideii lui Trump de a-l invita pe Putin la Summitul G7 din 2020
02 sep 2019 / 21:43
Preşedintele polonez Andrzej Duda s-a declarat împotriva ideii preşedintelui american Donald Trump de a-l invita pe preşedintele rus Vladimir Putin la viitorul summit G7 din SUA în 2020, reamintind de ocuparea de către Rusia a unei părţi a Ucrainei, relatează AFP.
Președintele Poloniei Andrzej Duda

"Ar trebui să avem o abordare 'business as usual' faţă de Rusia? (...) Cred că nu ne putem comporta ca şi cum nu s-a întâmplat nimic în această situaţie. Este poziţia mea şi nu ezit să o exprim", a spus Duda ca răspuns la o întrebare în timpul unei conferinţe de presă comune cu vicepreşedintele american Mike Pence.

Chestiunea invitării lui Putin a fost evocată de Trump la capătul Summitului G7 de la Biarritz, în Franţa, în contextul în care ceilalţi membri se opun. Polonia nu este membră a grupului.

Rusia a fost exclusă din ceea ce era la acel moment G8, în urma anexării peninsulei ucrainene Crimeea, condamnată de comunitatea internaţională.

La rândul său, Pence a adoptat în faţa presei un ton prudent, insistând asupra necesităţii "de a rămâne vigilent" faţă de Moscova.

El a acuzat Rusia că încearcă să intervină în alegeri şi că se foloseşte de livrările sale de gaze şi de petrol pentru "a ne diviza alianţa", făcând aluzie la gazoductul ruso-german Nord Stream 2, faţă de care Washingtonul se opune.

Polonia şi Ucraina - al cărei preşedinte Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu Pence duminică la Varşovia - sunt de asemenea împotriva acestui gazoduct, pe care îl consideră un mijloc de potenţială presiune în serviciul Kremlinului.

Vezi și: Mike Pence: SUA sunt alături de Ucraina în conflictul cu Rusia

Ştiri Recomandate

Strategie Naţională de Apărare a Ţării: Federaţia Rusă încearcă să‐şi consolideze statutul de putere în plan regional
Comemorarea protestului din piaţa Tiananmen la Hong Kong, forţele de ordine au făcut arestări
Fost şef al MI6: Pandemia cauzată de COVID-19 este rezultatul scăpării accidentale a virusului dintr-un laborator din Wuhan
Prezenţa militară sporită a Rusiei în Siria. Convoi rusesc de blindate, blocat de o patrulă militară americană (Foto/Video)
Michael White, un fost soldat american deţinut în Iran aproape 2 ani, a fost eliberat
Rusia monitorizează lansările de rachete de pe teritoriul SUA cu ajutorul unor sateliţi, parte din Sistemul unificat "Cupola"
Rușii reacționează după acuzele de 'clonare' a navelor portelicopter franceze Mistral
Trei minori, cercetaţi pentru activităţi de terorism. Aeroportul Henri Coandă- printre ţintele vizate