Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Președintele Ucrainei îl va schimba pe Andrei Taran din funcția de ministru al apărării
Liderul fracțiunii parlamentare „Slujitorul Poporului”, David Arahamia, a afirmat, pe 22 octombrie, că președintele Zelenski a ales deja candidatul pentru funcția de ministru al apărării în cazul demiterii lui Andrei Taran.
Președintele ucrainean Vladimir Zelenski, sursă foto: Administrația Prezidențială din Ucraina

Întrebat când parlamentul ar putea lua în considerare problema ministrului apărării, Arahamia a precizat: „Cred că vom decide în două-trei săptămâni”, potrivit agenției ucrainene de știri Unian.

Pentru a clarifica dacă există candidați pentru funcția de ministru al apărării, Arahamia a răspuns afirmativ și a adăugat că există deja o decizie definitivă a președintelui, în acest sens.

David Arahamia nu a precizat candidatul ales de Zelenski, dar ziariștii ucraineni au avansat posibilitatea numirii Irinei Vereșciuk, deputat din partea formațiunii „Slujitorul Poporului”. Referitor la această ipoteză, Arahamia a fost evaziv, precizând: „Suntem pentru egalitatea tuturor cetățenilor."

 

G Ad:

Demiterea lui Taran este posibilă

 

La începutul lunii septembrie, unele mass-media, citând surse, au informat despre posibile schimbări de personal în guvern, inclusiv demiterea lui Andrei Taran din funcția de ministru al Apărării.

Pe 10 septembrie, șeful fracțiunii „Slujitorul Poporului”, David Arahamia, a remarcat că nu va fi o schimbare a întregului guvern, fiind vorba doar de înlocuirea a 3-4 miniștri, fără a nominaliza ministerele în cauză.

Pe 29 septembrie, Oleksei Ustenko, adjunct în partidul „Slujitorul Poporului”, a declarat că problemele de personal vor fi luate în considerare în următoarele zile, precizând că este vorba despre miniștrii apărării, mediului și politicii sociale.

În aceeași zi, președintele Zelensky a spus că demiterea mai multor miniștri este luată în considerare, pornind de la rezultatelor activității acestora.

Pe 13 octombrie, ministrul ucrainean al apărării, Andrei Taran, a comentat anunțul privind posibilitatea demiterii sale din funcție, subliniind că este gata să discute despre viitorul Forțelor Armate, nu despre viitorul unei „anumite persoane”.

Comentariul autorului: Conform Constituției Ucrainei, ministrul apărării și ministrul afacerilor externe sunt numiți de Parlament la propunerea președintelui.

În această vară, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a mai făcut o serie de schimbări masive la vârful  structurilor de forță, cele mai importante fiind noi numiri în funcțiile de ministru de interne, comandant-șef al Forțelor Armate (în Ucraina această funcție fiind superioară funcției de șef al Statului Major General) și șef al Serviciului de Informații Externe.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Rusia acuză un incident aerian grav: Avion rus de linie, deviat pentru a evita un avion militar al SUA care ar fi intrat pe același culoar de zbor
Un elicopter românesc IAR 330 Puma SOCAT a pierdut un motor imediat după ce militarii forțelor speciale au coborât în rapel
Foto: Bogdan PANTILIMON, Statul Major al Forțelor Aeriene
EXCLUSIV
Generalul Bălăceanu: Stagiul militar voluntar în termen nu înseamnă armată obligatorie. Rezerva Armatei României, doar pe hârtie
SUA, îngrijorate că manevrele militare ale Chinei din apropierea Taiwanului sunt o „repetiție” pentru ceea ce va urma
Turcia a vândut Ucrainei mai multe drone Bayraktar fără știrea Rusiei, provocând un val de reproșuri de la Moscova
Versiunea pentru submarin a rachetei hipersonice Zircon va fi livrată trupelor ruse începând din anul 2025
Biden a anunțat un plan pentru a îngreuna invadarea Ucrainei de către Rusia. SUA nu acceptă liniile roșii trasate de Putin
Blindate Terminator, pe platforma T-90 (Video). Armata rusă a înființat prima companie de vehicule de luptă pentru sprijinul tancurilor
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro