Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Preşedintele Ungariei: Ungurii înţeleg trauma ucrainenilor provocată de anexarea Crimeei
23 aug, 18:04
Cetăţenii ungari păstrează memoria agresiunii puterilor ocupante, precum şi trauma provocată de Trianon şi înţeleg de ce anexarea Crimeei a rămas o ''rană deschisă'' pentru poporul ucrainean, a declarat luni preşedintele ungar Janos Ader la summitul Platformei Internaţionale Crimeea, care se desfăşoară la Kiev, relatează agenţia MTI.

Ungaria susţine suveranitatea şi integritatea teritorială ale Ucrainei, a menţionat şeful statului ungar.

În acelaşi timp, a adăugat el, cu referire la legislaţia ucraineană privind limbile minorităţilor, ''dacă un stat îşi neglijează obligaţiile internaţionale şi interzice limba maternă a unei minorităţi naţionale în şcoli, restricţionează folosirea limbii ei materne în viaţa publică şi îi ameninţă cu amenzi pe cei care-şi folosesc limba maternă, atunci aceasta nu este doar o încălcare serioasă a drepturilor minorităţii - ceea ce nu corespunde unei ţări dedicate democraţiei-, dar de asemenea acţionează împotriva intereselor naţiunii majoritare''.

Cât despre criza din estul Ucrainei, preşedintele ungar a apreciat că ''nu există alternativă la o reglementare paşnică''.

El a remarcat eforturile Ucrainei în direcţia soluţionării conflictului din estul separatist prorus, dar a avertizat că încă este nevoie de ''multă perseverenţă, răbdare şi consecvenţă'' pentru găsirea unei soluţii încrezătoare.

G Ad:

''Dorim ca un stat atât de important pentru noi să se dezvolte în continuare în pace şi stabilitate. Dorim să vedem Ucraina oferind un viitor sigur şi atractiv pentru toţi cetăţenii ei şi comunitatea ungară să se simtă acasă în această ţară. Pentru atingerea acestor obiective suntem pregătiţi să oferim toată asistenţa'', a mai spus preşedintele Janos Ader, care a adăugat că Ungaria a fost printre primele ţări care au recunoscut independenţa Ucrainei cu 30 de ani în urmă şi a transmis astfel un mesaj de felicitare cu prilejul aniversării acestei independenţe.

Reprezentanţi din 46 de ţări participă la Kiev la Summitul de lansare a Platformei Internaţionale Crimeea, o iniţiativă recentă a Ucrainei menită să consolideze politica de nerecunoaştere a anexării ilegale a peninsulei Crimeea şi, în ultima instanţă, să faciliteze revenirea Crimeei anexate de Rusia în componenţa Ucrainei. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Armata americană se pregătește pentru realizarea unei „autostrăzi spațiale”, cu opriri la boxe
Un satelit militar de spionaj al Rusei, recent lansat, a eșuat și s-a prăbușit de pe orbită (Video)
Armata britanică deține o structură specială secretă destinată „războiului economic”
România, armament din SUA sau Europa? Dungaciu: Armata rusă, cu războaie și victorii în spate, nu ar putea fi învinsă singură de UE
Ultimatum pentru R. Moldova. Gigantul rus Gazprom sistează de la 1 decembrie livrările de gaze către Chișinău
Șoigu, derapaj: NATO e tot mai aproape de granițele Rusiei. Germania ar trebui să știe cum s-a sfârșit ceva similar pentru ea
Ministrul polonez al apărării: 7.500 de militari la granița polono-belarusă
Viktor Orban acuză UE și SUA că se implică pentru ca acesta să piardă alegerile în Ungaria
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro