Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Presupusa invazie eșuată din Venezuela. Unsprezece persoane prezentate drept ''terorişti'' au fost arestate (Video)
11 mai, 10:45
Unsprezece persoane prezentate drept ''terorişti'' au fost arestate duminică în ancheta privind "invazia" dejucată din Venezuela, aducând totalul celor arestaţi la 45, au anunţat autorităţile şi televiziunea de stat, transmite AFP.

,,Alţi trei mercenari terorişti (...) au fost prinşi în Colonia Tovar", în apropiere de Caracas, unde trăieşte o comunitate de descendenţi de germani, a scris pe Twitter amiralul Remigio Ceballos, potrivit Agerpres.

Câteva ore mai târziu, televiziunea publică a informat despre arestarea altor opt "terorişti" în statul Vargas (nord).

În total 45 de persoane au fost arestate pentru presupusa lor implicare într-o "invazie" eşuată, care a constat în încercarea de debarcare a unor bărbaţi în 3 şi 4 mai în oraşul Macuto, pe coasta Caraibilor, aflat la mai puţin de o oră de mers cu maşina de capitala Caracas. Pe 3 mai, în timpul acestei tentative de "invazie", opt persoane care au participat au fost ucise în confruntări cu forţele venezuelene.

Printre cei reţinuţi se află doi foşti soldaţi americani, Luke Denman, de 34 de ani, şi Airan Berry, de 41 de ani. Aceştia au fost inculpaţi pentru "terorism, conspiraţie, trafic de arme de război şi asociere" a infractorilor şi riscă 30 de ani de închisoare.

Douăzeci şi nouă de venezueleni au fost acuzaţi de "furnizare de informaţii unui guvern străin", în acest caz Statele Unite şi Columbia, şi de alte infracţiuni, a anunţat parchetul vineri.

Preşedintele venezuelean, Nicolas Maduro, a comparat acest episod cu invazia americană eşuată din Golful Porcilor în Cuba în 1961. Potrivit guvernului lui Maduro, planul era de a-l elimina pe şeful statului pentru a permite venirea la putere a adversarului său Juan Guaido, recunoscut ca preşedinte interimar de către Statele Unite şi multe alte ţări. Maduro îl consideră pe preşedintele american, Donald Trump, drept "comandantul şef al operaţiunii", iar pe Guaido drept complice al său.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

UN F-16 AL TURCIEI A DOBORÂT UN SU-25 AL ARMENIEI
Sursă foto: MoD of The Republic of Armenia Facebook
EXCLUSIV
Ambasadorul Armeniei în România: Blitzkrieg-ul azer în Nagorno-Karabakh, susținut de Turcia, a eșuat
Bulgaria stă la mâna Rusiei pentru repararea avioanelor MiG-29
Nagorno-Karabah | Armenia, dispusă să folosească sisteme Iskander dacă Turcia trimite avioane F-16 în sprijinul azerilor
Rusia a început producția în serie a noilor elicoptere Mi-28NM
Operațiune antiterorism în Franța. Rețeaua finanța grupările Al-Qaida și Stat Islamic din Siria prin criptomonedă
Germania atacă Rusia la ONU pentru otrăvirea lui Aleksei Navalnîi
Furie în Irak după uciderea a şapte civili, femei şi copii, într-un atac anti-american
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro