Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Primul avion de antrenament avansat (AJT) produs în Taiwan a efectuat zborul inagural (Foto/Video)
22 iun, 10:47
Primul avion de antrenament avansat (AJT) produs pe plan local în Taiwan a efectuat luni zborul inaugural, ca parte a obiectivului de a stimula forţa de apărare a teritoriului, informează dpa.

Brave Eagle jet a efectuat un zbor de 12 minute de la baza aeriană Ching Chuan Kang din centrul Taiwanului, în timp ce preşedintele Tsai Ing-wen şi alţi oficiali de rang înalt urmăreau de la bază zborul.Avionul, echipat cu o cabină de pilotaj în totalitate digitalizată, este primul din noua flotă de avioane de acest tip.

Ministerul Apărării Naţionale al Taiwanului a comandat în 2017 Corporaţiei de Dezvoltare a Industriei Aerospaţiale (AIDC) să proiecteze şi să producă 66 de AJT-uri până în 2026, pentru a înlocui avionul de antrenament AT-3 şi avionul de luptă F-5, vechi de circa trei decenii.AJT-urile sunt proiectate pentru a pregăti piloţi care să piloteze F-16, dar poate fi modificat pentru a transporta arme, a precizat agenţia de presă centrală (CNA).

"Acesta este un punct de cotitură important pentru noi, menit să stimuleze autonomia noastră de apărare", a spus Tsai în timpul ceremoniei de la zborul inaugural al Brave Eagle.

Proiectul pentru construcţia AJT-urilor, care durează ani de zile şi costă 68,6 miliarde de dolari taiwanezi (2,32 de miliarde de dolari), este menit să creeze 2.000 de noi locuri de muncă şi să sprijine capacităţile tehnologice ale industriei aerospaţiale taiwaneze. Se aşteaptă ca proiectul să aducă beneficii economice de circa 150 de miliarde de dolari taiwanezi, a precizat CNA.

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale al Taiwanului, avioane de luptă chineze au intrat în mod provocator în spaţiul aerian al Taiwanului de 14 ori din ianuarie până în prezent, inclusiv de 7 ori doar în luna iunie.

Taiwanul are un guvern independent din 1949, însă Beijingul consideră această autoguvernare democratică parte din teritoriul său şi nu a renunţat la reunificare, chiar şi prin forţă dacă va fi necesar, notează dpa. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Rheinmetall a testat, într-un poligon din Ungaria, un vehiculul de luptă Lynx KF41 (Foto/Video)
Plan pe 15 ani pentru modernizarea Forţelor Armate Elene| Principalul obiectiv, achiziţionarea de avioane F-35
EXCLUSIV
Un sistem S-300 a dat chix în timpul unui exercitiu militar (Foto/Video). Propaganda rusă a muşamalizat incidentul
Două F-16 românești au efectuat misiuni cu două bombardiere americane B-52
 Totul despre exercițiul rusesc de nivel strategic “Caucaz-2020” (Ziua 4)
Două bombardiere strategice rusești Tu-160 au efectuat un nou zbor în interiorul granițelor Republicii Belarus
Aleksandr Lukaşenko, marioneta lui Putin, susţine că nu este interesat să fie recunoscut ca preşedinte de Occident 
Diplomați ruși, acuzați de spionaj militar, expulzați din Bulgaria
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro