Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Primul elicopter AW101 Leonardo pentru Forțele Navale din Polonia a efectuat zborul de testare
21 iul, 19:46
Leonardo a anunțat că primul elicopter AW101 (ZR285) al Marinei Poloneze a realizat primul său zbor pe 19 iulie.
Elicopter Leonardo AW 101 Merlin Sursa foto: Mariusz Blaszczak/Twitter

În cadrul zborului au fost efectuate verificări ale principalelor sisteme, precum și ale sistemului de control, iar verificările motorului au fost efectuate pentru a monitoriza intervalul de viteză al aeronavei. Verificările vor continua cu testarea echipamentelor de misiune personalizate montate pe aeronavă, transmite Naval News.

Pentru realizarea acestei platforme, Leonardo a integrat o echipă din Marea Britanie, Polonia și Italia. 

În aprilie 2019, compania a anunțat că va furniza patru elicoptere AW101 Merlin și un pachet cuprinzător de logistică și instruire către Ministerul Apărării Naționale din Polonia. Aeronava va spori semnificativ capacitatea Marinei Poloneze.

Compania PZL-Świdnik din Polonia, acționează ca prim contractor și este responsabil pentru întreaga executare a contractului, iar la Leonardo din Yeovil, asamblează aeronava. AW101 va efectua o serie de misiuni pentru marina poloneză, inclusiv războiul anti-submarin (ASW) și Combat Search and Rescue (CSAR).

G Ad:

Prețul pentru primele patru AW101 nu este cunoscut in mod oficial (prețul unitar este cuprins intre 19 milioane dolari - 25 milioane dolari), dar offsetul este de 108 milioane dolari. 

Potrivit mass-mediei din Polonia, valoarea contractului de achiziţie a celor patru elicoptere AW101 este de aproximativ 90 de milioane de euro.

AW101 pentru Brigada de Aviație Navală Poloneză va fi echipat cu cele mai moderne sisteme de misiune, inclusiv pilot automat cu moduri SAR, sistem de transmisie de date, sistem de navigație tactică și sisteme de protecție și apărare (pasive și active). În plus, AW101 va fi echipat cu un radio tactic, un radar de recunoaștere, un cap de observare (FLIR) și un transponder S-mode. De asemenea, va fi echipat cu o mitralieră de 12,7 mm.

În plus, va fi echipat cu un sistem de lumini puternice care vor asigura o vizibilitate bună în toate condițiile meteorologice. Aeronava va fi optimizată cu echipamente medicale și de salvare, inclusiv două trolii și un sistem pentru transportarea încărcăturilor. În plus, întreaga flotă de elicoptere AW101 va fi echipată cu un sistem de plutire de urgență, plute de salvare și un kit de supraviețuire în zone reci.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Sateliți de cercetare Sentinel ai Uniunii Europene ar fi fost atacați de pe teritoriul Rusiei
Artileriștii antiaerieni români le-au prezentat militarilor americani sistemele Gepard ale Armatei (Foto)
Rusia a început producerea unui avion pentru conducerea trupelor în cazul unui război nuclear
SUA au testat noile rachete ale sistemului Aegis, similar celui amplasat la Deveselu: Una din două ținte balistice a fost interceptată
Rusia consideră problema Insulele Kurile ”caz închis”. Oficial rus: Dacă ar fi revenit Japoniei le transformau în baze americane
”Buzduganul cazac” – Exercițiu ucraineano-britanic de respingere a unei agresiuni hibride
Fără apă și fără curent. Zeci de persoane au scandat împotriva regimului în Iran
Primul submarin construit de Taiwan, cu sprijin american, va fi lansat la apă în 2023
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro