Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Prototipul avionului de luptă J-31, dezvoltat de industria chineză de apărare, a trecut o nouă etapă de testare
O versiune prototip a avionului de luptă FC-31 Gyrfalcon, cunoscut și sub numele de J-31 sau J-35 – (un avion de luptă bimotor, de dimensiuni medii, de generația a V-a, dezvoltat de compania chineză Shenyang Aircraft Corporation) - a finalizat recent, în această săptămână, o nouă etapă de testare, de data aceasta la sol.
Shenyang FC-31, cunoscut și sub numele de J-31 sau J-35

Potrivit publicaţiei chineze Global Times, avionul J-31 a încheiat recent o etapă de testare la sol – statică aşa cum o numesc experţii militari.

Sursa citată precizează că prin acesta etapa de testare la sol, compania Shenyang Aircraft Corporation a dorit să testeze rezistenţa diferitelor component ale avionul J-31, atunci când acesta transportă o anumită sarcină – rachetele şi sistemele de arme cu tot cu muniţie.

Această etapă de testare examinează dacă integritatea structurală a aeronavei îndeplineşte toate standardele tehnice.

Avionul de luptă J-31/FC-31 a suferit multe schimbări în ultimii ani, iar o versiune cu totul nouă – diferită de cea care a zburat pentru prima dată în 2012 şi 2014 – ar putea efectua o primă etapă de testare în zbor în curând, cel puţin asta a declarat un expert militar chinez pentru Global Times. 

G Ad:

 

J-31, o copie chineză a F-35


 
J-31 (FC-31) e dezvoltat ca un răspuns la variantele F-35B și F-35C.

În ciuda acestui fapt și deși nu se cunosc foarte multe despre J-31, expertul militar Antony Wong Tong a declarat recent că J-31 nu va putea să se ridice la nivelul F-35 în ceea ce privește manevrabilitatea și sistemele de armament.

În ceea ce privește J-31, amintim că în urmă cu un an, în august 2019, John Bolton, pe atunci încă consilier pentru securitate naţională al președintelui Trump, în prezent una din cele mai critice voci împotriva liderului de la Casa Albă, a acuzat China că a furat planurile avionul de vânătoare F-35, fabricat de un consorţiu de mai multe ţări, sub patronajul corporaţiei americane Lockheed Martin.

Fără să numească J-31, Bolton a făcut o referire directă la aeronava chineză când a afirmat că Beijingul a realizat o copie a avionului american F-35.

Încă de când a fost lansat prima dată, avionului J-31 a fost considerat o replică chineză la avionul stealth F-35, chiar dacă nu atinge nivelul de tehnologic al aparatului de zbor american.

China dezvoltă de mai mulți ani J-31. Primul zbor al unui prototip a avut loc în 2012. Ulterior, aeronava a mai efectuat zboruri și în 2014 în cadrul expoziției Zhuhai Airshow.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA ajută Republica Moldova să-şi modernizeze apărarea. Americanii au livrat echipamente militare în valoare de 5 milioane de dolari
Duelul dronelor. Marocul primește primele "Bayraktar TB2", în timp ce Algeria contractează 24 de UAV-uri chinezești "Wing Long 2"
SUA au nevoie de o prezență militară permanentă în țările baltice, cele mai vulnerabile în fața Rusiei
Social-democrații revendică victoria și anunță că Olaf Scholz va deveni cancelar. Partidul Angelei Merkel, cel mai slab rezultat de după război
Erdogan nu are nicio remușcare privind S-400: În viitor nimeni nu va mai putea interveni în privința sistemelor pe care le cumpărăm
Bulgaria reziliază contractul cu Rusia pentru întreținerea și modernizarea avioanelor MiG-29
Primele imagini reale CH-6 - noua dronă chineză de atac cu două motoare
O formație de F-16 românești va survola Bucureștiul în semn de ultim omagiu adus eroului Ion Dobran
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro