Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Puitorul de mine Viceamiral Constantin Bălescu și scafandri militari români se vor asigura că embargoul de arme impus Libiei e respectat
22 sep, 11:13
Puitorul de mine şi plase "Viceamiral Constantin Bălescu" (PM-274), cu un detaşament de scafandri de luptă prin incursiune ambarcat, pleacă joi, 23 septembrie, din portul militar Constanţa, pentru a participa la Operaţia EUNAVFOR MED "Irini", în Marea Mediterană, în perioada 1 octombrie - 31 decembrie, informează Forțele Navale.
Foto: Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”. Sursă: Forțele Navale Române - Facebook

Misiunea marinarilor militari români constă în asigurarea respectării embargoului ONU (Organizaţia Naţiunilor Unite) asupra armelor impus Libiei şi în combaterea traficului ilicit de produse petroliere, droguri şi persoane, prin monitorizarea traficului maritim şi prin executarea de inspecţii ale navelor suspecte din bazinul mediteranean.

Participarea Armatei României, cu capabilităţi ale Forţelor Navale Române, la Operaţia "Irini" contribuie la îndeplinirea angajamentelor asumate de ţara noastră faţă de Uniunea Europeană, precum şi la asigurarea securităţii în Marea Mediterană, prin participarea la efortul comun european realizat pentru încetarea conflictului din Libia, precizează Forțele Navale Române.

Pe durata celor peste 100 de zile de dislocare în Marea Neagră şi Marea Mediterană, puitorul de mine şi plase 274 va efectua escale de pregătire şi de refacere a capacităţii de luptă în porturi din zonele de sud ale Italiei şi Greciei.

 

Puitorul de mine şi plase "Viceamiral Constantin Bălescu" se alfă la a doua misiune internațională de interes major pentru Forțele Navale RomâneNava militară românească este comandată de căpitan-comandorul Daniel Gheorma, iar cei 85 de membri ai echipajului au fost vaccinaţi anti-COVID-19, testaţi şi carantinaţi în facilităţile de cazare ale Forţelor Navale Române, înainte de plecarea în misiune, pentru desfăşurarea în siguranţă a activităţilor.

Puitorul de mine şi plase 274 "Viceamiral Constantin Bălescu" se află la cea de-a doua misiune internaţională de interes major pentru Forţele Navale Române, după ce, în perioada ianuarie - iunie 2020, a asigurat comanda grupării navale permanente NATO de luptă contra minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Maritime Counter Measures Group Two) şi a executat misiuni specifice, alături de partenerii din Alianţă, în Marea Neagră şi în Marea Mediterană.

G Ad:
Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Două avioane de vânătoare rusești Su-30 au escortat bombardierele americane B-1B deasupra Mării Negre (Video)
Raport OSCE: Forţele ruse de ocupaţie din Ucraina îşi maschează prezenţa. Mai multe lansatoare de rachete GRAD au fost ascunse în camioane
Nicolae Ciucă, întâlnire oficială cu secretarul american al Apărării: Pilonul de bază pentru securitatea şi apărarea României rămâne Parteneriatul Strategic cu SUA
Ministrul rus al apărării anunţă că Uniunea statală Rusia-Belarus va avea în curând o nouă doctrină militară
Su-57, predestinat eșecului? Cum a ajuns un fiasco programul prin care Rusia voia să rivalizeze cu F-22 
România, implicată în asigurarea unei misiuni a SUA: Două bombardiere B-1B au zburat în zona Mării Negre
Turcia va continua să desfășoare operații militare în Siria și Irak
SUA laudă modernizarea Armatei și admit rolul de lider al României în regiune. Secretarul Austin, asigurări privind angajamentul în Est
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro