Putin a fost prezent la manevrele Est-2022 din Extremul Orient, unde a ținut și o ședință cu conducerea armatei ruse
Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitry Peskov, a anunțat că, pe 06.09.2022, Vladimir Putin a asistat la faza activă a exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic Est-2022, care s-a desfășurat în poligonul Sergheevsky din Extremul Orient.
Președintele rus Vladimir Putin și Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării. Sursă foto: Kremlin
După cum a precizat Peskov, anterior, Vladimir Putin a participat la o întâlnire închisă cu ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, și cu șeful Statului Major General, general de armată Valeri Gherasimov.
Planul exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic Est-2022 include implementarea mai multor opțiuni pentru grupările de forțe întrunite și de coaliție, în interesul asigurării securității militare a Federației Ruse și aliaților săi, în zona de responsabilitate a Regiunii Militare Est.
Exercițiul se desfășoară, în perioada 01-07 septembrie, sub conducerea șefului Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, general de armată Valeri Gherasimov.
În cadrul acestuia, este planificată desfășurarea de acțiuni ofensive și defensive în șapte poligoane ale Regiunii Militare Est, respectiv Burduny, Goryacie Kliuchi, Knyaz-Volkonsky, Lagunnoye, Sergheevsky, Telemba și Uspenovsky, precum și în acvatoriile și zonele de coastă ale Mării Okhotsk și Mării Japoniei.
În total, la manevre participă peste 50.000 de militari din 14 state și peste 5.000 de unități de tehnică militară, între care 140 de aparate de zbor și 60 de nave de luptă și auxiliare. Pe lângă Federația Rusă, la exercițiu sunt prezenți militari din Azerbaidjan, Algeria, Armenia, Republica Belarus, India, Kazahstan, Kârgâzstan, China, Laos, Mongolia, Nicaragua, Siria și Tadjikistan.
Peste 35 de state participă la manevrele din Rusia
Comentariul autorului: După cum a anunțat Ministerul rus al Apărării, pe 06 septembrie, în poligonul Sergheevsky din Ținutul Primorie au fost prezenți peste 170 de reprezentanți militari din peste 35 de state. Aceștia au asistat la acțiunile unităților din cadrul trupelor de coaliție în cadrul etapei de bază a exercițiului strategic Est-2022.
În cadrul fazei active a exercițiului, pe 06 septembrie, corveta Gremiascii a Flotei ruse din Oceanul Pacific a lansat o rachetă de croazieră de tip Kalibr asupra unei ținte navale aflate la o distanță de peste 300 de kilometri în Marea Okhotsk. De asemenea, un complex de rachete de coastă Bastion, aflat pe Insula Matua, a lansat o rachetă de croazieră Onyks asupra unei ținte navale. În același timp, bombardiere strategice de tip Tu-95MS au verificat sistemul de apărare antiaeriană al Regiunii Militare Est, în timpul unui zbor de control cu durata de aproximativ opt ore. Aeronavele rusești au zburat la altitudini cuprinse între patru și 12.000 de metri deasupra teritoriilor Ținuturilor Khabarovsk și Primorie, a Insulei Sakhalin și altor regiuni din Extremul Orient.
Experți militari occidentali apreciază faptul că manevrele Est-2022 au un puternic caracter politic, având în vedere transmiterea unor semnale către Occident. În primul rând, Federația Rusă a ținut să demonstreze că este capabilă să execute un exercițiu cu participarea a peste 50.000 de militari, în paralel cu desfășurarea operației militare speciale din Ucraina. În al doilea rând, SUA și aliații său au fost avertizați cu privire la disponibilitatea Rusiei de a-și apăra interesele în Regiunea Asia-Pacific, unde se află în curs de derulare criza din Taiwan. În al treilea rând, prin participarea la manevre a militarilor din 14 state, inclusiv China și India, a fost demonstrat faptul că izolarea Rusiei pe plan internațional, promovată de SUA, NATO și UE, nu este posibilă.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News