Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rămași singuri după retragerea forțelor NATO, zeci de militari afgani s-au predat talibanilor (Video)
Conform unei filmări postate pe Twitter, zeci de militari ai Forțelor Afgane s-au predat talibanilor.

Filmarea postată pe 24 iunie prezintă mai mulți bărbați îmbrăcați în uniformele Forțelor Afgane care se predau talibanilor. Bărbații sunt înarmați iar gestul lor este întâmpinat cu urale. Conform postării evenimentul ar fi avut loc în provincia Balkh.

Precizăm că nu se poate confirma data în care filmarea a fost făcută și nici dacă imaginile sunt autentice sau au caracter propagandistic. 

Cert e că după retragerea anunțată a forțelor NATO, retragere care ar trebui să fie finalizată până la 11 septembrie 2021, potrivit Casei Albe, talibanii au reluat ofensiva și au cunoscut o serie de cuceriri importante. Există nenumărate îngrijorări printre analiști cu privire la faptul că Armata Afganistanului nu va putea rezista în fața talibanilor după retragerea Coaliției.

 

G Ad:

Recentele cuceriri militare ale talibanilor în Afganistan reprezintă un motiv de ”îngrijorare”, a declarat marţi, în Consiliul de Securitate al ONU, emisarul secretarului general al Naţiunilor Unite în această ţară, Deborah Lyons, adăugând că insurgenţii s-au poziţionat pentru a prelua controlul asupra centrelor administrative ale unor provincii afgane.

”Peste 50 din cele 370 de districte afgane au căzut (în mâinile talibanilor - n.r.) de la începutul lunii mai. Majoritatea districtelor capturate înconjoară capitale ale unor provincii, ceea ce sugerează că talibanii se poziţionează pentru a încerca să preia controlul asupra acestor capitale odată ce forţele străine se vor retrage complet”, a spus responsabila ONU.

 

La începutul lunii iunie cel puțin 150 de soldați afgani au fost uciși sau răniți în urma unui val de atacuri ale militanților talibani în timp ce forțele străine se retrag din Afganistan.

Talibanii au cucerit districtul Shahrak din provincia Ghor și au forțat trupele afgane să se retragă în satele din apropiere după un puternic atac, au declarat oficialii locali.

O mașină-capcană care a vizat un sediu general al poliției din districtul Khas Balkh din provincia Balkh a ucis cel puțin patru persoane și a rănit alte 50 de persoane, inclusiv civili.

În aceeași zi, luptătorii talibani au atacat districtul Qaisar din nordul provinciei Faryab, ucigând și rănind zeci de forțe de securitate afgane, a declarat un oficial al poliției.

CITEȘTE ȘI: Lăsați în urmă de frică. Cel puțin 21 de luptători afgani ai forțelor speciale au fost măcelăriți după ce sprijinul terestru și aerian a eșuat

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA constituie o grupare navală operativă destinată combaterii submarinelor ruse din Atlantic
Grecia şi Franţa îşi vor consolida cooperarea strategică |Parisul oferă Atenei trei fregate Belharra şi trei corvete din clasa Gowind
Primele două avioane de luptă F / A-18E Super Hornet, în configurația Block III, au ajuns la Marina SUA
Retragerea trupelor americane din Afganistan | Principalii responsabili militari ai administraţiei Biden, audiaţi în Congres
Tensiunile în creștere dintre Maroc și Algeria prevestesc un conflict militar în Magreb
Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă, potrivit armatei sud-coreene. Reacţia SUA: Această lansare reprezintă o ameninţare
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin
EXCLUSIV
Ar trebui România să nu recunoască alegerile din Rusia? Moscova creează minorități și susține tensiunile etnice în România
Irakul va cumpăra 12 avioane JF-17 Thunder din Pakistan
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro