Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Război Ucraina. Bilanț sângeros după o nouă serie de confruntări în Donbas
12 apr 2019 / 13:12
Confruntările dintre Armata Ucrainei și separatiștii proruși au escaladat în aceste zile, rezultatând un bilanț sângeros după luptele care au avut loc.
Război Ucraina

Nouă separatiști au fost uciși în confruntările în care și-a pierdut viața și un soldat din Armata Ucrainei. Totodată, alți opt separatiști au fost răniți, număr identic cu soldații ucraineni răniți.

Potrivit Unian, agenția de presă din Ucraina, forțele separatiste au lansat 20 de atacuri în Donbas în cursul zilei de ieri. 

Forțele ucrainene au anunțat în această dimineață că „un soldat ucrainean a fost ucis în timpul confruntărilor de ieri și alți opt au fost răniți”. De partea cealaltă, nouă separatiști și-au pierdut viața, alți opt fiind răniți.

Separatiștii au deschis focul utilizând mortiere de 120 mm și de 82 mm, lansatoare de grenate, mitraliere dar și alte arme de infanterie.

Atacul a vizat pozițiile ucrainene din orașul Avdiyivka și din satele Lebedynske, Pavlopil, Novotroyitske, Novoselivka, Hnutove, Vodiane și Katerynivka, informează sursa citată.

Atacurile în Donbas, estul Ucrainei, s-au înmulțit în ultimele zile.

Potrivit ultimelor cifre oficiale, confruntările din estul Ucrainei s-au soldat cu peste 13.000 de morţi din 2014 până în prezent. Moscova este acuzată de Kiev şi Occident că acordă sprijin rebelilor proruşi din Doneţk şi Lugansk, dar Rusia neagă, în pofida evidenţelor, susţinând că în Ucraina este în curs un 'război civil'.

Ştiri Recomandate

Su-30, prăbușit în Algeria. Ambii piloți au murit în accident
Kurzii acuză Turcia de folosirea munițiilor cu fosfor, interzise în dreptul internațional
Doi arabi israelieni inculpaţi pentru spionaj în favoarea Hamas
Pentagonul a confirmat prăbuşirea avionului militar Bombardier E-11 în Afganistan
Armata britanică a prezentat tancul Streetfighter II (Video)
SUA îndeamnă Irakul să își păstreze suveranitatea în fața Iranului, după atacul asupra ambasadei americane
Ucraina a primit primele tancuri T-72AMT modernizate
US Air Force a bombardat obiective teroriste al-Shabaab din Somalia