Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Război Ucraina. Un nou bilanț al confruntării dintre Armată și separatiștii proruşi
22 Martie, 13:37
Militarii ucraineni care iau parte la Operaţiunea Forţelor Întrunite (Joint Forces Operation – JFO) au raportat că forțele militare separatiste susţinute de Rusia au atacat poziţiile armatei ucrainene din Donbas, Estul Ucrainei, informeaza UNIAN.

În ultimele 24 de ore, forțele militare separatiste susţinute de Rusia au efectuat șapte atacuri asupra armatei ucrainene din Donbas, Estul Ucrainei. Militarii ucraineni care iau parte la Operaţiunea Forţelor Întrunite (Joint Forces Operation – JFO) au raportat că în urma atacurilor un soldat ucrainean a fost ucis în schimbul de focuri și alţi doi soldaţi au fost răniți.

,,Un soldat ucrainean a fost ucis, iar alți doi au fost răniți în bombardament. Forțele întrunite au dat un răspuns ferm tuturor atacurilor inamice, după ce au eliminat trei separatişti și au rănit alţi șase", se precizează într-un comunicat de presă al Joint Forces Operation din Ucraina, actualizat pe Facebook la ora 07:00 Kiev, pe 22 martie 2019.

Din declaraţiile militarilor ucraineni care iau parte la Operaţiunea Forţelor Întrunite, reiese că separatiştii proruși au deschis focul asupra lor cu mortiere de calibrul 82 mm și 120 mm, arme instalate pe vehicule de luptă pentru infanterie, lansatoare de grenade de diferite tipuri, mitraliere grele și arme de calibru mic pentru a le ataca posturile de apărare desfăşurate în orașul Avdiyivka și satele Shyrokyne, Khutir Vilniy , Zolote-4, Pivdenne, Krymske și Stanycia Luhanska.

,,De vineri seara, forțele conduse de ruși au atacat pozițiile ucrainene în apropierea satului Zolote-1, folosind lansatoare de grenade antitanc, mitraliere grele și arme de calibru mic", se arată în comunicatul de presă al Joint Forces Operation din Ucraina.

Ştiri Recomandate

Portugalia a aprobat vânzarea a încă 5 avioane F16 către România
Ucraina și Turcia intenționează să producă o dronă de atac de nouă generație
Israelul a bombardat un depozit de armament în Irak
Rusia trimite să navigheze prin Oceanul Arctic controversata navă numită ”Cernobîl plutitor”
Securitate energetică. Turcia sfidează UE şi promite să continue forajele în apele Ciprului
F-16, România. Sursă: MApN
EXCLUSIV
F-16 second hand, lecție pentru România. De ce Polonia regretă avioanele F-16 Block 50/52 noi
Esper: Testul cu rachetă balistică, un avertisment SUA adresat Chinei
Peste 100.000 de soldați vor participa la exercițiul Centru 2019 din Rusia