Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Regina Elisabeta a II-a muțumește serviciului MI5
26 feb, 13:28
Regina Elisabeta a II-a a vizitat sediul central al serviciului britanic de contraspionaj şi securitate internă cunoscut ca MI5. Suverana le-a mulţumit agenţilor pentru apărarea pe care o asigură Regatului Unit.
Regina Elisabeta a II-a, în vizită la MI5. Sursă foto: MI5

''Aş dori să folosesc vizita mea de astăzi aici ca o ocazie de a vă mulţumi tuturor pentru munca dumneavoastră neobosită pentru menţinerea siguranţei ţării noastre. Aţi demonstrat întotdeauna cel mai înalt angajament faţă de mottoul dumneavoastră - Regnum Defende (Apăraţi Regatul - n. red.). Specificiului muncii dumneavoastră nu este apreciată public. De aceea, în numele ţării, vă spun tuturor: mulţumesc'', a spus regina, potrivit Agerpres, care citează Reuters.

MI5 a fost înfiinţat în 1909 pentru a contracara spionajul german înaintea primului război mondial. Misiunea sa este protecţia securităţii naţionale, iar în prezent principala îndatorire este contraterorismul internaţional. Serviciul are însă şi atribuţii de contraspionaj.

Regina Elisabeta a II-a a declarat că a admirat întotdeauna ''hotărârea remarcabilă'' cu care îşi îndeplineşte rolul serviciul de informaţii. ''Vor exista fără îndoială şi pe viitor ameninţări şi provocări semnificative, dar la fiecare vizită la MI5 am fost impresionată de modul în care v-aţi adaptat la ameninţările în continuă schimbare la adresa naţiunii noastre'', a adăugat ea.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Rusia încearcă să încline decisiv balanța puterii în Libia. Suspiciuni cu privire la dislocarea unui sistem S-400 (Foto)
Polonia și SUA vor semna acordul privind creșterea numărului de soldați americani cu prilejul vizitei lui Pompeo
Dogfight în SUA între un pilot de F-16 și un sistem de inteligență artificială
Violențe în Beirut. Protestatarii încearcă să pătrundă în Parlament. S-au tras focuri de armă și s-au folosit gaze lacrimogene (Video)
Rusia acuză Minskul de provocări după arestarea mercenarilor Wagner și compară Belarusul cu o țară din lumea a treia
'Platforma Crimeea'. Ucraina propune țărilor din regiunea Mării Negre cooperare pentru a contracara militarizarea rusă
China consideră 'barbare și grosiere' sancțiunile SUA impuse Hong Kongului
Erdogan contestă acordul maritim dintre Grecia şi Egipt şi anunţă reluarea activităţilor de foraj într-o zonă disputată din Mediterană
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro