Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Retragerea SUA din Tratatul „Cer Deschis” | Senatori democraţi: Retragerea este ilegală
23 iun 2020 / 09:24
Mai mulţi senatori democraţi au acuzat luni administraţia preşedintelui Donald Trump de încălcarea legii în luna mai, când a declarat intenţia de a retrage Statele Unite din tratatul "Cer deschis", transmite Reuters.

Într-o scrisoare adresată secretarului de stat Mike Pompeo şi secretarului apărării Mike Esper, aceştia au afirmă că administraţia nu a notificat Congresul, conform legii, cu 120 de zile înaintea începerii procesului de retragere.

Administraţia americană a anunţat pe 22 mai că SUA se vor retrage din tratatul "Cer deschis" din care fac parte 35 de state, tratat ce permite efectuarea de zboruri de supraveghere fără arme deasupra teritoriului ţărilor membre. Aceasta a fost cea mai recentă decizie prin care administraţia Trump a ales să retragă SUA dintr-un tratat global important.Conform administraţiei de la Washington, Rusia a încălcat în mod repetat prevederile acestui pactScrisoarea liderului democrat din Senatul american Chuck Schumer şi a senatorilor democraţi Mark Warner şi Jack Reed din comisiile de informaţii şi servicii armate solicită administraţiei să întrerupă imediat demersurile de retragere, potrivit Agerpres.

Documentul sugerează, de asemenea, că decizia preşedintelui Trump este posibil să fi fost motivată din punct de vedere politic, deoarece a fost adoptată cu mai puţin de cinci luni înaintea scrutinului prezidenţial din noiembrie.

,,Începerea retragerii din Tratatul "Cer deschis" fără respectarea legislaţiei SUA sau a practicii constituţionale este o manevră politică evidentă, în încercarea de a obţine o viitoare administraţie", se arată în scrisoare.

Casa Albă, Departamentul Apărării şi Departamentul de Stat nu au răspuns imediat unei solicitări de comentarii din partea Reuters. 

G Ad:
Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Dragorul maritim ,,Locotenent Lupu Dinescu”, final de misiune sub comanda grupării navale permanente NATO de luptă contra minelor
Biden: Rusia nu are nimic altceva în afară de petrol şi arme nucleare
Cel mai mare exercițiu naval și amfibiu al SUA, de după războiul rece, va avea loc în august. Flota a șasea a început deja desfășurarea
Producătorul ucrainean Artem, contract de 200 de milioane de dolari pentru producția de rachete aer-aer R-27
Securitate energetică | Livrările de gaze spre Europa prin Nord Stream 2 ar putea începe anul acesta
Pedepse uriașe pentru înaltă trădare în Rusia. S-ar fi încercat transferul în Ucraina a unor componente a sistemelor S-300
Întâlnire discretă ruso-americană la Geneva: Numărul 2 în Departamentul de Stat al SUA şi ministrul adjunct de externe al Rusiei, la aceeaşi masă
Avionul prezidențial al lui Nicolae Ceaușescu, donat Muzeului Național al Aviației Române
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro