Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Retragerea SUA din Tratatul „Cer Deschis” | Senatori democraţi: Retragerea este ilegală
23 iun, 09:24
Mai mulţi senatori democraţi au acuzat luni administraţia preşedintelui Donald Trump de încălcarea legii în luna mai, când a declarat intenţia de a retrage Statele Unite din tratatul "Cer deschis", transmite Reuters.

Într-o scrisoare adresată secretarului de stat Mike Pompeo şi secretarului apărării Mike Esper, aceştia au afirmă că administraţia nu a notificat Congresul, conform legii, cu 120 de zile înaintea începerii procesului de retragere.

Administraţia americană a anunţat pe 22 mai că SUA se vor retrage din tratatul "Cer deschis" din care fac parte 35 de state, tratat ce permite efectuarea de zboruri de supraveghere fără arme deasupra teritoriului ţărilor membre. Aceasta a fost cea mai recentă decizie prin care administraţia Trump a ales să retragă SUA dintr-un tratat global important.Conform administraţiei de la Washington, Rusia a încălcat în mod repetat prevederile acestui pactScrisoarea liderului democrat din Senatul american Chuck Schumer şi a senatorilor democraţi Mark Warner şi Jack Reed din comisiile de informaţii şi servicii armate solicită administraţiei să întrerupă imediat demersurile de retragere, potrivit Agerpres.

Documentul sugerează, de asemenea, că decizia preşedintelui Trump este posibil să fi fost motivată din punct de vedere politic, deoarece a fost adoptată cu mai puţin de cinci luni înaintea scrutinului prezidenţial din noiembrie.

,,Începerea retragerii din Tratatul "Cer deschis" fără respectarea legislaţiei SUA sau a practicii constituţionale este o manevră politică evidentă, în încercarea de a obţine o viitoare administraţie", se arată în scrisoare.

Casa Albă, Departamentul Apărării şi Departamentul de Stat nu au răspuns imediat unei solicitări de comentarii din partea Reuters. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Primele două aeronave F-16 din lotul de cinci au sosit în România. MApN a anunțat calendarul următoarelor livrări
Sângele apă nu se face. Mercenarii ruși din Wagner Group, arestați în Belarus, s-au întors în Rusia
10 aeronave IAR-99 Standard vor fi modernizate la Avioane Craiova
Armata franceză se află în Beirut. Sute de militari participă la operațiunile de după exploziile din port
România consideră că normalizarea relațiilor dintre Israel și EAU va contribui la stabilitatea Orientului Mijlociu
Ambasada SUA în România nu slăbește lupta împotriva traficului de persoane, după extrădarea a doi cetățeni capturați de forțele speciale ale MAI
Erdogan, declarație ambiguă și amenințătoare despre atacarea vasului turc de explorare. Turcia acuză Franța de atitudine 'huliganică'
Serbia și Kosovo vor purta negocieri la Casa Albă
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro