Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Retragerea trupelor NATO din Afganistan ar putea duce la un nou val de migranți
Premierul italian Mario Draghi şi-a exprimat miercuri temerea că un mare număr de migranţi afgani ar putea veni în Europa după retragerea NATO din Afganistan, care urmează să se încheie la 11 septembrie, relatează AFP.

Venirea migranţilor din Afganistan "va deveni o problemă tot mai gravă", a declarat el în parlament, prezentând reuniunea Consiliului European de joi şi vineri, care va avea de asemenea pe ordinea de zi şi chestiunea migraţiei, la solicitarea Italiei, transmite Agerpres.

"Putem anticipa" că plecarea trupelor occidentale din Afganistan "va determina o creştere a fluxului de migranţi din această ţară, a cărei dimensiune nu o cunoaştem încă, dar ştim că va fi mare", a spus el.

Ministerul Apărării a transmis recent că peste 80 de colaboratori şi interpreţi afgani cu familiile lor au ajuns în Italia în urmă cu circa zece zile, urmaţi la scurt timp de alţi aproape 200 care au lucrat cu trupele italiene în Afganistan şi care se tem pentru viaţa lor.

Sunt verificări în curs în privinţa altor circa 400 de afgani pentru a vedea dacă au colaborat efectiv cu armata italiană, se arată într-un comunicat al ministerului.

Draghi insistă de mult timp asupra necesităţii ca Uniunea Europeană să se implice mai mult şi într-un mod unit şi coordonat în gestionarea fluxurilor migratorii.

"Guvernul vrea să gestioneze imigraţia într-un mod echilibrat, eficient şi uman. Însă acest lucru nu poate fi o chestiune doar italiană. Ea trebuie să fie cu adevărat europeană", a spus el.

Italia, confruntată de mai mulţi ani cu un aflux masiv de migranţi, acuză cu regularitate lipsa de solidaritate europeană în privinţa gestionării acestei probleme.

"Este nevoie de un angajament comun pentru a controla fluxul imigraţiei ilegale, pentru a organiza imigraţia legală şi pentru a ajuta aceste ţări (de origine şi de tranzit - n.r.) să se stabilizeze şi să găsească pacea", a spus el.

Draghi a insistat de asemenea asupra necesităţii unui efort pentru a-i integra mai bine pe migranţii legali.

"Dacă nu integrăm aceste persoane în sânul societăţii italiene, ne facem în primul rând nouă un rău, deoarece absenţa integrării înseamnă că producem fiinţe ostile. Dacă nu le integrăm, producem potenţial inamici", a afirmat el.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA constituie o grupare navală operativă destinată combaterii submarinelor ruse din Atlantic
Grecia şi Franţa îşi vor consolida cooperarea strategică |Parisul oferă Atenei trei fregate Belharra şi trei corvete din clasa Gowind
Primele două avioane de luptă F / A-18E Super Hornet, în configurația Block III, au ajuns la Marina SUA
Retragerea trupelor americane din Afganistan | Principalii responsabili militari ai administraţiei Biden, audiaţi în Congres
Tensiunile în creștere dintre Maroc și Algeria prevestesc un conflict militar în Magreb
Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă, potrivit armatei sud-coreene. Reacţia SUA: Această lansare reprezintă o ameninţare
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin
EXCLUSIV
Ar trebui România să nu recunoască alegerile din Rusia? Moscova creează minorități și susține tensiunile etnice în România
Irakul va cumpăra 12 avioane JF-17 Thunder din Pakistan
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro