Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rheinmetall începe producția noului tun de 120 mm, proiectat pentru viitoarele tancuri Challenger 3
Un nou tun de ​​120 mm, cu alezaj neted, proiectat de compania germană de apărare Rheinmetall, a intrat în producția de serie.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului britanic al Apărării, publicat la începutul acestei săptămâni, noul tun de 120 mm, cu alezaj neted, a intrat în producția de serie. Primele câteva unităţii urmând a fi supuse unei etape de testare.

Noul tun de 120 mm va fi folosit pentru modernizarea a 148 tancuri Challenger 2 în noua configurație Challenger 3 (CR3).

După producție, tunurile cu alezaj neted vor fi integrate, testate și validate înainte de a fi livrare către Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL) din Marea Britaniei. Ulterior, tunul de 120 mm ar urma să fie integrat pe o nouă turelă.

Cu câteva zile în urmă, publicaţia noastră a precizat că Challenger 3 se vrea a fi cel mai bun tanc al NATO, contribuţia industriei germane la modificarea tancului britanic fiind una semnificativă.

G Ad:

Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL) – un joint venture rezultat din asocierea dintre compania BAE Systems din Marea Britanie și cea mai mare companie de apărare germană Rheinmetall – a prezentat recent, la expoziția de apărare DSEI-2021 din Marea Britanie, o versiune prototip a tancului britanic Challenger 3.

 

Joint venture-ul RBSL a susţinut că Challenger 3 ar urma să fie cel mai bun tanc din NATO

 

Challenger 3 este programul militar pentru proiectarea unui tanc de generaţia a III-a, aflat în prezent în etapa de dezvoltare. Challenger 3 nu va fi un tanc construit de la zero, ci mai mult un pachet de actualizări pe care consorţiul militar germano-britanic Rheinmetall BAE Systems Land în va aduce tancurilor britanice Challenger 2.

Tancul Challenger 3 are urma să aibă o turelă complet nouă, cu o carenă complet îmbunătățită. Cea mai semnificativă schimbare pe care o aduce pachetul de actualizării Challenger 3 la Challenger 2 este înlocuirea armamentului principal – trecerea de la un de 120 mm L30A1 Rifled la un tun de 120 mm L55A1 cu alezaj neted (care în sine este o versiune modernizată a L55 montat pe tancurile Leopard 2 A6 / A7).

 

Concernul RBSL va moderniza 148 de tancuri în varianta “Challenger 3”
 

Pe 7 mai, concernul Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL) a semnat contractul cu Ministerului Apărării din Marea Britanie pentru modernizarea a 148 de tancuri principale de luptă “Challenger 3”.

Se consideră că programul va aduce îmbunătățiri semnificative vehiculului și va oferi armatei britanice o capacitate de luptă de primă clasă, cu realizare în Marea Britanie. Producția va începe în 2021, iar furnizarea primelor tancuri este planificată pentru 2027.


Tancul Challenger 3 primeşte sistemul activ de protecite TROPHY
 

Noul tanc principal de luptă al armatei britanice, Challenger 3, va fi echipat cu sistemul activ de protecție TROPHY. Conform informațiilor publicate de compania israeliană Rafael Advanced Defense Systems, la 24 iunie 2021, sistemul său de protecție activă Trophy (APS) pentru vehiculele blindate a fost selectat de către Ministerul britanic al Apărării pentru următoarea fază a programului militar Challenger 3 MBT.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Două avioane de vânătoare rusești Su-30 au escortat bombardierele americane B-1B deasupra Mării Negre (Video)
Raport OSCE: Forţele ruse de ocupaţie din Ucraina îşi maschează prezenţa. Mai multe lansatoare de rachete GRAD au fost ascunse în camioane
Nicolae Ciucă, întâlnire oficială cu secretarul american al Apărării: Pilonul de bază pentru securitatea şi apărarea României rămâne Parteneriatul Strategic cu SUA
Ministrul rus al apărării anunţă că Uniunea statală Rusia-Belarus va avea în curând o nouă doctrină militară
Su-57, predestinat eșecului? Cum a ajuns un fiasco programul prin care Rusia voia să rivalizeze cu F-22 
România, implicată în asigurarea unei misiuni a SUA: Două bombardiere B-1B au zburat în zona Mării Negre
Turcia va continua să desfășoare operații militare în Siria și Irak
SUA laudă modernizarea Armatei și admit rolul de lider al României în regiune. Secretarul Austin, asigurări privind angajamentul în Est
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro