Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rolul dealerului în jocurile de masă
Evenimente
Data actualizării:
Data publicării:
Jocurile de masă ocupă un loc important în totalitatea de jocuri dintr-un cazino. Ele sunt diferite de cele care se joacă la aparate deoarece oferă jucătorilor o combinație de strategie, șansă și socializare. Spre deosebire de sloturi, jocurile de masă au loc la mese special amenajate și, de obicei, sunt administrate de un dealer (crupier), care are un rol important, cu atribuții clar stabilite, în funcție de joc.
Rolul dealerului în jocurile de masă
Rolul dealerului în jocurile de masă

Printre cele mai populare jocuri de masă se numără ruleta, pokerul, blackjackul, baccaratul și zarurile. Toate acestea implică și un dealer, fără de care jocul nu ar fi posibil.

Dacă la jocurile la aparate socializarea nu este atât de importantă, jocul desfășurându-se între jucător și aparat, la jocurile de masă interacțiunea are un rol important. Acest element nu este însă atât de pronunțat dacă jocurile au loc online, lipsa socializării fiind un dezavantaj pentru cei care preferă comunicarea față în față. În schimb, cazinourile online compensează anumite minusuri prin oferirea de promoții pentru toate jocurile: bonusuri sub formă de bani, rotiri gratuite fără rulaj, bonus aniversar ș.a.

Totuși, chiar și în cazinourile online, jucătorii se pot bucura de interacțiune prin jocurile cu dealer live, care sunt din ce în ce mai prezente. Iată ce rol are un dealer atât în desfășurarea jocului cât și pentru experiența generală a jucătorului:

 

Cum influențează experiența jucătorilor

 

Un dealer are o influență foarte mare asupra jucătorilor și succesului cazinoului. Acesta nu este doar un administrator al jocului, ci reprezintă imaginea cazinoului. Un bun profesionist poate să intermedieze o experiență extraordinară pentru un jucător și poate să contribuie la formarea unei imagini excelente a cazinoului.

Printre altele, rolul unui dealer este acela de a crea o atmosferă pozitivă, potrivită pentru joc prin inițierea de conversații plăcute, pe un ton calm și afișarea unui zâmbet. Astfel, jucătorii se vor simți confortabil la masa de joc. Dealerul intermediază de multe ori și interacțiunea între jucători, în special la jocurile de cărți, unde socializarea este o componentă destul de importantă.

În cazul jucătorilor noi, dealerul este cel care explică regulile de joc. Dacă sunt transmise clar și într-o manieră simplă, jucătorul va putea să le înțeleagă și să le aplice cu succes în practică.

Tot dealerul este cel care se asigură că jocul are loc corect și că sunt respectate regulile specifice ale cazinoului. El poate ajusta ritmul de joc în funcție de nevoile persoanelor de la masă astfel încât fiecare să se simtă confortabil și să își dorească să petreacă cât mai mult timp în joc.

Întotdeauna, în cazul unor pierderi masive, tendința jucătorilor este să manifeste emoții puternice precum frustrare și furie, ceea ce poate genera o atmosferă tensionată. Un dealer bine pregătit poate stinge toată tensiunea cu o abordare potrivită. De altfel, ei sunt pregătiți să înțeleagă reacțiile jucătorilor și să le aplaneze când este cazul.

Un dealer profesionist este întotdeauna neutru față de jucători și nu are preferințe pentru a favoriza pe cineva anume la masa de joc. În schimb, ei sunt antrenați ca jucătorilor care cheltuie sume foarte mari de bani să le ofere o experiență personalizată pentru a-i fideliza.

La rândul său și starea dealerului poate să fie influențată de comportamentul jucătorilor. Dacă un client îi lasă bacșiș, el va fi mai motivat să aibă un comportament și mai prietenos sau poate chiar va fi mai atent la nevoile celui care i-a lăsat bacșiș. Chiar și o atitudine respectuoasă poate influența în mod pozitiv starea și atitudinea dealerului.

 

Mituri despre trucuri ale dealerilor în cazinouri

 

Mereu au existat și vor exista mituri despre modul în care dealerii “aranjează” jocurile fie în favoarea anumitor jucători cu care ar avea o înțelegere, fie în favoarea cazinoului. Mare parte din aceste idei nu sunt adevărate, dar ele continuă să fie prezente în lumea jocurilor de noroc din cauza neînțelegerii regulilor de joc și a felului în care funcționează cazinourile.

Unele persoane cred că dealerii pot controla rezultatul jocurilor prin aranjarea cărților într-un anume fel sau prin măsluirea roții de ruletă. În realitate, acest lucru nu este posibil din cauză că ruleta este un aparat mecanic, iar aterizarea bilei pe unul din buzunarele de pe roată este pur întâmplătoare și nu poate fi controlată în niciun fel. În ceea ce privește cărțile, acestea sunt amestecate automat în cazinourile moderne și mai rar manual, iar o tentativă de a încerca o fraudă este dificilă și detectată rapid.

Se mai spune și că dealerii provoacă intenționat pierderi pentru a favoriza cazinoul, dar în realitate ei sunt pregătiți să mențină ritmul jocului. Ideea unor pierderi provocate de către dealer vine în momente de tensiune maximă când jucătorii au de-a face cu pierderi importante.

Unii cred că dealerii comunică prin semne cu cei cu care au o înțelegere de favorizare. În realitate, orice mișcare este urmărită prin sistemele de supraveghere video și un comportament suspect este imediat detectat și sancționat.

O parte dintre jucători cred că sunt influențați de către dealer să parieze mai mult și să ia hotărâri în defavoarea lor și în avantajul cazinoului. Ceea ce face de fapt un dealer este încurajarea unui ritm activ de joc și a socializării, iar acest lucru poate fi interpretat greșit.

Se mai crede și că dealerii ar câștiga mai mult dacă jucătorii au pierderi, dar de fapt ei au salarii fixe, iar veniturile suplimentare provin din ciubucurile clienților.

Concluzie

Rolul unui dealer este, deci, mult mai important decât consideră majoritatea persoanelor. De el depinde și starea de echilibru a jucătorilor și imaginea cazinoului.

Cât despre mituri, acestea în mod sigur vor persista atâta timp cât industria jocurilor de noroc va exista. Este important să faci diferența dintre mit și adevăr.


Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

FIEP. România, alături de 22 state pentru soluții viabile în vederea prevenirii atacurilor teroriste în spațiile publice
SUA. Avion F-35 prăbușit
Libia, acord pentru încetarea focului la Tripoli
SUA, reacție după ce Rusia a anunțat că va trimite Siriei sisteme S-300
Alba Iulia. 'Fotograful Unirii', omagiat de biciclişti
Festivalul AeroNautic, în București, pe Lacul...
Crucea de pe Caraiman, 90 de ani de la inaugurare. Ceremonii
AeroNautic Show 2018, Lacul Morii - București
11 septembrie 2001 - comemorare la Deveselu
Libia, conflict între milițiile rivale
Avioane de luptă ruseşti interceptate deasupra Mării Negre
Ziua Marinei. Cel mai mare spectacol naval al anului
14 august, Ziua Recunoştinţei. Ceremonii în Constanţa
Turcia și Rusia, pregătire a unui summit pe tema Siriei
Ziua Marinei Române. Forțele Navale, eveniment la Galați și București - Video
Ziua Marinei Române. Forțele Navale, evenimente zilnice până în 15 august 2018
Suceava Air Show 2018. Cine sunt participanții
Imnul naţional, intonat pe cel mai înalt vârf din România. Video
BIAS 2018, 28 iulie. Program complet, spectacol cu 150 de aeronave, urmărit de peste 100.000 de oameni
Ce se întâmplă duminică în România. Eveniment major
BIAS 2018. Evoluții în premieră absolută pentru România
Ziua Aviaţiei: ”România, una dintre primele ţări care au fructificat potenţialul aviaţiei”
Invictus Games. Militari români răniți, în Australia
AEROMANIA 2018, cel mai îndrăgit show aviatic de pe litoral
BIAS 2018. Listă participanți și data celui mai mare show aerian din România
Klaus Iohannis participă la summitul NATO de la Bruxelles
Summit NATO. Europenii îl critică pe Trump, tensiuni în Alianță
Prezenţa forţelor armate SUA în România, beneficii
Mircea Dușa, la Luxemburg. Proiectele PESCO, decizia Consiliului privind regulile de guvernanţă
Ziua Drapelului Național, 26 iunie. Mihai Fifor, prezent la ceremonie

Ştiri Recomandate

Unde calcă Rusia apar şi tensiuni geopolitice: Imaginile din satelit confirmă că ruşii au mutat avioane de luptă Su-35S din Egipt în Algeria (Foto)
F-16 se „mută” în Europa de Est. În România e singurul centrul de pregătire iar întreținerea pentru F-16 în cea mai modernă versiune va fi găzduită de Slovacia
Guvernul chinez a elaborat Carta Albă privind problemele din relațiile economice și comerciale cu SUA
HIMARS-ul european se naște în industria din Franța. Faceți cunoștință cu FLP-T, noul lansator pe care Franța îl propune în locul HIMARS
Profesorul Adrian Papahagi, la Obiectiv EuroAtlantic cu Tudor Curtifan
EXCLUSIV
Adrian Papahagi, despre wokeism, Europa și cum a ajuns „un băiat” la Înalta Poartă a SUA ca emisar să reprezinte România | Obiectiv EuroAtlantic, la DefenseRomania
F-35 sau Patriot pe repede-înainte. Trump semnează un ordin executiv care limitează influența Congresului asupra exporturilor de armament
Ei nu ne tratează ca pe oameni. Mercenarii chinezi care luptă pentru ruși își împărtășesc poveștile pe rețelele de socializare
Cehia își asigură tranziția la F-35: Contractul Gripen urmează să fie prelungit până în 2035, dar în condiții avantajoase
Transferul submarinelor SUA în Australia ar putea fi reevaluată. Washingtonul vrea asigurări că aliații nu vor ezita să se implice într-o confruntare contra Chinei
Cincisprezece țări vor să trimită trupe în Ucraina, dar doar la încheierea unui acord de încetarea a luptelor
La trei ani de la scufundarea epică a navei Moskva, rachetele Neptune dispun de îmbunătățiri semnificative. Șeful Forțelor Navale ale Ucrainei: Neptune sunt mai mult decât rachete anti-navă
Polonia avansează pe drumul către modernizarea forţelor sale terestre (Video): Militarii polonezi au trecut la testarea tancurilor M1A2 Abrams SEPv3, cea mai modernă versiune a blindatului american
Rusia lui Putin vrea ca Balcanii de Vest să fie următorul său „loc de joacă”: Este în interesul său să desfășoare aici războaie cibernetice și hibride
Un ordin executiv al Casei Albe vizează accelerarea vânzărilor de armament și reducerea birocrației: Ce vrea Donald Trump de la industria americană de apărare?
Ucraina publică interogatoriul cu cei doi prizonieri de război chinezi (Video): ,,Înainte să ajung pe front, nu ținusem niciodată o armă în mână''
O posibilă misiune de menținere a păcii în Ucraina, tot mai aproape de stabilit: Kievul cere trupe străine pe uscat, în aer și pe mare
Starea industriei ruse de armament este catastrofală: Rusia recunoaște că tancurile sale aflate pe frontul din Ucraina au blindaj improvizat cu nisip și ciment
Răsturnare de situație: Trump s-a răzgândit și suspendă 90 de zile toate tarifele, cu excepția Chinei căreia i le-a urcat la 125%
Comisia Europeană prezintă un plan de acțiune pentru inteligența artificială: „Acum este momentul să acționăm”
Francezii dau lovitura și bat palma cu o putere militară mondială: Mega contract pentru 26 de Rafale M, versiunea pentru portavioane, pentru a ține piept Chinei
Europa răspunde tarifelor într-o manieră creativă: Tarife de 25%, dar doar în statele republicane, lovind în electoratul lui Trump. Lista produselor vizate
Atașatul militar al României la Moscova și adjunctul acestuia, declarați persona non-grata de către MAE rus
Va avea Polonia cel mai performant tanc din lume? Ce modificări va avea K2 Panther versiunea poloneză, tancuri care ar putea ajunge și în dotarea României
Un bombardier Tu-22, distrus imediat după aterizare în Rusia, de o dronă ucraineană. Sau cum să pierzi 100 de milioane de euro din cauza unei banale drone
UE aprobă propunerea privind taxele împotriva SUA. Trump, lovit acolo unde-l doare mai tare / China anunță taxe de 84% pentru importurile din SUA
Administrația Trump, război comercial pe toate fronturile: Șeful Pentagonului anunță că va ”recupera” Canalul Panama din mânile Chinei
Rușii au reluat ”eliberarea” de teritorii: Șeful Armatei Ucrainei anunță că noua ofensivă rusă a început
Angajamente nerespectate: Ucraina a primit jumătate din sistemele Patriot pe care le-a solicitat partenerilor occidentali, iar furnizarea de rachete este și mai deficitară
Cu AfD pe primul loc în sondaje, Germania este aproape de a avea un nou guvern
China nu l-a sunat pe Trump ci a crescut și ea tarifele. Trump le cere marilor companii să se „întoarcă acasă” și să producă în State
Ucraina a dezvoltat o dronă pentru a intercepta UAV-urile „Shahed” (Video): Specialiștii ucraineni lucrează activ la crearea de drone ieftine
Foto: militar ucrainean, operând sistemul Avenger / Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
EXCLUSIV
Ce înseamnă incursiunea militară a Ucrainei în regiunea rusă Belgorod: Impactul imediat a fost deturnarea resurselor militare ruse alocate pentru alte zone ale liniei de front
pixel