Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rolul dealerului în jocurile de masă
Evenimente
Data actualizării:
Data publicării:
Jocurile de masă ocupă un loc important în totalitatea de jocuri dintr-un cazino. Ele sunt diferite de cele care se joacă la aparate deoarece oferă jucătorilor o combinație de strategie, șansă și socializare. Spre deosebire de sloturi, jocurile de masă au loc la mese special amenajate și, de obicei, sunt administrate de un dealer (crupier), care are un rol important, cu atribuții clar stabilite, în funcție de joc.
Rolul dealerului în jocurile de masă
Rolul dealerului în jocurile de masă

Printre cele mai populare jocuri de masă se numără ruleta, pokerul, blackjackul, baccaratul și zarurile. Toate acestea implică și un dealer, fără de care jocul nu ar fi posibil.

Dacă la jocurile la aparate socializarea nu este atât de importantă, jocul desfășurându-se între jucător și aparat, la jocurile de masă interacțiunea are un rol important. Acest element nu este însă atât de pronunțat dacă jocurile au loc online, lipsa socializării fiind un dezavantaj pentru cei care preferă comunicarea față în față. În schimb, cazinourile online compensează anumite minusuri prin oferirea de promoții pentru toate jocurile: bonusuri sub formă de bani, rotiri gratuite fără rulaj, bonus aniversar ș.a.

Totuși, chiar și în cazinourile online, jucătorii se pot bucura de interacțiune prin jocurile cu dealer live, care sunt din ce în ce mai prezente. Iată ce rol are un dealer atât în desfășurarea jocului cât și pentru experiența generală a jucătorului:

 

Cum influențează experiența jucătorilor

 

Un dealer are o influență foarte mare asupra jucătorilor și succesului cazinoului. Acesta nu este doar un administrator al jocului, ci reprezintă imaginea cazinoului. Un bun profesionist poate să intermedieze o experiență extraordinară pentru un jucător și poate să contribuie la formarea unei imagini excelente a cazinoului.

Printre altele, rolul unui dealer este acela de a crea o atmosferă pozitivă, potrivită pentru joc prin inițierea de conversații plăcute, pe un ton calm și afișarea unui zâmbet. Astfel, jucătorii se vor simți confortabil la masa de joc. Dealerul intermediază de multe ori și interacțiunea între jucători, în special la jocurile de cărți, unde socializarea este o componentă destul de importantă.

În cazul jucătorilor noi, dealerul este cel care explică regulile de joc. Dacă sunt transmise clar și într-o manieră simplă, jucătorul va putea să le înțeleagă și să le aplice cu succes în practică.

Tot dealerul este cel care se asigură că jocul are loc corect și că sunt respectate regulile specifice ale cazinoului. El poate ajusta ritmul de joc în funcție de nevoile persoanelor de la masă astfel încât fiecare să se simtă confortabil și să își dorească să petreacă cât mai mult timp în joc.

Întotdeauna, în cazul unor pierderi masive, tendința jucătorilor este să manifeste emoții puternice precum frustrare și furie, ceea ce poate genera o atmosferă tensionată. Un dealer bine pregătit poate stinge toată tensiunea cu o abordare potrivită. De altfel, ei sunt pregătiți să înțeleagă reacțiile jucătorilor și să le aplaneze când este cazul.

Un dealer profesionist este întotdeauna neutru față de jucători și nu are preferințe pentru a favoriza pe cineva anume la masa de joc. În schimb, ei sunt antrenați ca jucătorilor care cheltuie sume foarte mari de bani să le ofere o experiență personalizată pentru a-i fideliza.

La rândul său și starea dealerului poate să fie influențată de comportamentul jucătorilor. Dacă un client îi lasă bacșiș, el va fi mai motivat să aibă un comportament și mai prietenos sau poate chiar va fi mai atent la nevoile celui care i-a lăsat bacșiș. Chiar și o atitudine respectuoasă poate influența în mod pozitiv starea și atitudinea dealerului.

 

Mituri despre trucuri ale dealerilor în cazinouri

 

Mereu au existat și vor exista mituri despre modul în care dealerii “aranjează” jocurile fie în favoarea anumitor jucători cu care ar avea o înțelegere, fie în favoarea cazinoului. Mare parte din aceste idei nu sunt adevărate, dar ele continuă să fie prezente în lumea jocurilor de noroc din cauza neînțelegerii regulilor de joc și a felului în care funcționează cazinourile.

Unele persoane cred că dealerii pot controla rezultatul jocurilor prin aranjarea cărților într-un anume fel sau prin măsluirea roții de ruletă. În realitate, acest lucru nu este posibil din cauză că ruleta este un aparat mecanic, iar aterizarea bilei pe unul din buzunarele de pe roată este pur întâmplătoare și nu poate fi controlată în niciun fel. În ceea ce privește cărțile, acestea sunt amestecate automat în cazinourile moderne și mai rar manual, iar o tentativă de a încerca o fraudă este dificilă și detectată rapid.

Se mai spune și că dealerii provoacă intenționat pierderi pentru a favoriza cazinoul, dar în realitate ei sunt pregătiți să mențină ritmul jocului. Ideea unor pierderi provocate de către dealer vine în momente de tensiune maximă când jucătorii au de-a face cu pierderi importante.

Unii cred că dealerii comunică prin semne cu cei cu care au o înțelegere de favorizare. În realitate, orice mișcare este urmărită prin sistemele de supraveghere video și un comportament suspect este imediat detectat și sancționat.

O parte dintre jucători cred că sunt influențați de către dealer să parieze mai mult și să ia hotărâri în defavoarea lor și în avantajul cazinoului. Ceea ce face de fapt un dealer este încurajarea unui ritm activ de joc și a socializării, iar acest lucru poate fi interpretat greșit.

Se mai crede și că dealerii ar câștiga mai mult dacă jucătorii au pierderi, dar de fapt ei au salarii fixe, iar veniturile suplimentare provin din ciubucurile clienților.

Concluzie

Rolul unui dealer este, deci, mult mai important decât consideră majoritatea persoanelor. De el depinde și starea de echilibru a jucătorilor și imaginea cazinoului.

Cât despre mituri, acestea în mod sigur vor persista atâta timp cât industria jocurilor de noroc va exista. Este important să faci diferența dintre mit și adevăr.


Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

FIEP. România, alături de 22 state pentru soluții viabile în vederea prevenirii atacurilor teroriste în spațiile publice
SUA. Avion F-35 prăbușit
Libia, acord pentru încetarea focului la Tripoli
SUA, reacție după ce Rusia a anunțat că va trimite Siriei sisteme S-300
Alba Iulia. 'Fotograful Unirii', omagiat de biciclişti
Festivalul AeroNautic, în București, pe Lacul...
Crucea de pe Caraiman, 90 de ani de la inaugurare. Ceremonii
AeroNautic Show 2018, Lacul Morii - București
11 septembrie 2001 - comemorare la Deveselu
Libia, conflict între milițiile rivale
Avioane de luptă ruseşti interceptate deasupra Mării Negre
Ziua Marinei. Cel mai mare spectacol naval al anului
14 august, Ziua Recunoştinţei. Ceremonii în Constanţa
Turcia și Rusia, pregătire a unui summit pe tema Siriei
Ziua Marinei Române. Forțele Navale, eveniment la Galați și București - Video
Ziua Marinei Române. Forțele Navale, evenimente zilnice până în 15 august 2018
Suceava Air Show 2018. Cine sunt participanții
Imnul naţional, intonat pe cel mai înalt vârf din România. Video
BIAS 2018, 28 iulie. Program complet, spectacol cu 150 de aeronave, urmărit de peste 100.000 de oameni
Ce se întâmplă duminică în România. Eveniment major
BIAS 2018. Evoluții în premieră absolută pentru România
Ziua Aviaţiei: ”România, una dintre primele ţări care au fructificat potenţialul aviaţiei”
Invictus Games. Militari români răniți, în Australia
AEROMANIA 2018, cel mai îndrăgit show aviatic de pe litoral
BIAS 2018. Listă participanți și data celui mai mare show aerian din România
Klaus Iohannis participă la summitul NATO de la Bruxelles
Summit NATO. Europenii îl critică pe Trump, tensiuni în Alianță
Prezenţa forţelor armate SUA în România, beneficii
Mircea Dușa, la Luxemburg. Proiectele PESCO, decizia Consiliului privind regulile de guvernanţă
Ziua Drapelului Național, 26 iunie. Mihai Fifor, prezent la ceremonie

Ştiri Recomandate

Primul dogfight cu avioane de generația 4.5? Oficiali americani confirmă pe surse că un J-10 de producție chineză a doborât un Rafale
Rușii refuză pacea, dar șantajează. Kremlinul vrea să fie „liniște” la parada lui Putin și spune că „multe depind de asta” în armistițiul cu Ucraina
Sistem de apărare antiaeriană SPYDER. Photo source: Rafael
EXCLUSIV
Un alt program major al României se îndreaptă cu viteză în gard. În achiziția sistemelor SHORAD/VSHORAD a rămas o singură companie, dar și ea e neconformă
Habemus Papam: Papa Leon al XIV-lea. Cardinalul Robert Francis Prevost, primul papă american din istorie
SUA și Marea Britanie au anunțat încheierea unui nou acord comercial. Trump anunță detaliile
Bătălia titanilor: India vs. Pakistan. Care armată e mai puternică și are avantajul? Și chiar au fost doborâte 3 avioane Rafale ca muștele?
Încă luptăm în cel de-al Doilea Război Mondial iar fiecare țară are percepții diferite asupra lui. Rusia crede că l-ar fi câștigat și singură
SUA accelerează în cursa pentru Marte și ar putea lansa o rachetă chiar anul viitor
Puterea politică, un instrument încă de neînțeles pentru cei mai mulți dintre noi
Rachete AIM-120 pentru F-16 pe ambele maluri ale Dunării. Bulgaria urmează exemplul României pentru noile sale F-16 în cea mai modernă versiune posibilă
Flancul Estic, ”minat” anti-Rusia. Lituania se retrage oficial din Acordul privind minele antipersonal. „Rusia este o amenințare militară semnificativă pentru noi”
Foto: Ministerul de Externe al Franței via Ambasada Franței la Washington D.C.
EXCLUSIV
Indestructibilitatea de-a lungul secolelor: contribuția Ucrainei în victoria asupra nazismului secolului al XX-lea și a rașizmului din prezent
Cât cheltuie Europa pentru pensiile militare
Comisia Europeană lansează consultări împotriva tarifelor americane și va lansa o dispută la Organizația Mondială a Comerțului
Administrația Trump schimbă tonul față Moscova: Rusia criticată aspru în Consiliul de Securitate al ONU
Stația de armament Agil, produsă în România, în centrul atenţiei la o expoziției internațională: Transformă orice vehicul într-o platformă militară de luptă
Demonstrație uimitoare de inovație în război: Lecția pe care Ucraina a predat-o doborând două avioane Su-30SM cu drone
Josep Borrell, îndemn la ruperea de America lui Trump: Statele Unite nu mai sunt aliatul Europei, ci au devenit un adversar
Ucraina deschide ușa negocierilor de pace, dar insistă pe o incetare totală a focului: Suntem realiști şi înțelegem că unele probleme vor trebui discutate la masa negocierilor
Se ciocnesc două curente în GOP: Intervenționiștii și adepții reținerii în politica externă. Epoca post-Trump în Partidul Republican va adânci falia
Germania vrea să aloce până la 63 de miliarde de euro pe echipamente militare în 2025. Berlinul are banii, dar industria de apărare încă nu produce suficient
Orice e bine primit. SUA au construit tancuri M10 Booker cu care nu au ce face, dar prima care ridică mâna e Ucraina
Serviciile de informații americane au primit instrucțiuni să-și intensifice spionajul asupra Groenlandei. Danemarca își convoacă ambasadorul
Dronele ucrainene au lovit fabrici de armament și baze aeriene din Rusia. Au fost țintite, inclusiv facilități de producție pentru sistemele Grad, Urgan și Smerch
Analiză asupra grupului rus de manipulare a informațiilor ,,Storm-1516'': Cum influențează Rusia alegerile și dezbaterea publică europeană?
Portavionul USS Truman pierde încă un F/A-18F Super Hornet. Este al treilea avion pierdut în ultimele luni
D.J. Vance consideră că Rusia cere prea mult de la Ucraina, dar își dorește pacea
Cum va evolua conflictul dintre India și Pakistan
Statele Unite au înaintat ideea unei zone demilitarizate în care ar fi controlată de ambii beligeranți ai războiului ruso-ucrainean
”Cine crede că Putin se va opri este un nătâng". Biden critică tactica de amator a lui Trump în privința războiului din Ucraina
De ce „mor” dronele militare iarna. SUA învață din mers războiul dronelor și se adaptează condițiilor meteo extreme, cea mai mare provocare pentru UAV-uri
pixel