Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
România pentru Republica Moldova. Ajutorul umanitar a ajuns la Chișinău. Aurescu: Considerăm Moldova o prioritate deosebită
19 feb, 13:33
Convoiul format din 13 camioane cu asistență umanitară oferită de România în contextul pandemiei COVID-19 a ajuns la Chișinău, în Piața Marii Adunări Naționale. 
Convoiul cu ajutor umanitar gratuit trimis de România către Republica Moldova, sursă foto: MAE

La ceremonie participă ministrul român al afacerilor externe Bogdan Aurescu, Secretarul de Stat al Ministerului Afacerilor Interne al României Raed Arafat, ambasadorul României în R. Moldova Daniel Ioniță, Ambasadorul UE la Chișinău Peter Michalko, președintele R.Moldova Maia Sandu, Premierul interimar al R.Moldova Aureliu Ciocoi, Tatiana Zatîc, Secretar de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, potrivit portalului Deschide.md.

Ajutorul umanitar gratuit, în valoare totală de circa 2,3 milioane de euro (peste 48 de milioane de lei moldovenești), este alcătuit, în primă fază, din echipamente de protecție medicală - 1,5 milioane de măști chirurgicale, 100 de mii de măști FFP3, 100 de mii de combinezoane, 100 de mii de mănuși de unică folosință.

 

România consideră Republica Moldova o prioritate deosebită. Țara nostră depune eforturi să doneze și vaccin peste Prut

 

Ministrul Bogdan Aurescu a dat asigurări că România consideră Republica Moldova o prioritate deosebită. Totodată, șeful diplomației române a anunțat că țara noastră depune eforturi pentru a dona și vaccin peste Prut.

„Vă asigur că România consideră Republica Moldova o prioritate deosebită. Prezența mea e o bună ocazie de a pune pe agenda de lucru interesul cetățenilor Republicii Moldova. Ne bucurăm că Republica Moldova este din nou un partener credibil pentru partenerii externi. România va susține întotdeauna calea spre Uniunea Europeană. Va susține proiectele care vor apropia Republica Moldova de UE prin România. Acest gest demonstrează dorința sinceră de a demonstra spirjin pentru Republica Moldova. Vă asigur că România va continua să asigure sprijin Republicii Moldova. Depunem eforturi și pentru donația de vaccinuri, sper ca acest demers să fie finalizat cât mai curând. Suntem interesați să înaintăm și în alte proiecte comune. Sprerăm ca Republica Moldova să avanseze în realizarea reformelor spre calea aderării la UE”, a precizat Bogdan Aurescu, potrivit sursei citate.

Prezentă la eveniment, președintele Maia Sandu a mulțumit țării noastre.

„Suntem recunoscători României pentru acest ajutor. Acesta va ajunge în spitale pentru medici, personal medical, pacienți. Acest ajutor este o dovadă clară de prietenie și solidaritate. Mulțumim și pentru ajutorul oferit pentru sectorul agrar. Așteptăm cu nerăbdare să ajungă și vaccinul în Republica Moldova pentru a reveni la normalitate. Contăm pe sprijinul tuturor țărilor UE. Am siguranța că împreună cu România, țările UE, vom reuși să trecem peste această perioadă complicată”. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Explozia de la facilitatea nucleară din Natanz reprezintă un punct de cotitură în derularea negocierilor cu Iranul
Serviciile de informaţii americane: Phenianul şi-ar putea relua în acest an testele nucleare
Convorbire telefonică Putin-Biden: Principalul subiect, prezenţa trupelor ruse la graniţa cu Ucraina
Dronele SUA au oferit Ucrainei o imagine clară cu dispozitivul militar al Rusiei de la frontieră
O comandă greșită a cauzat prăbușirea unei drone MQ-9. O manetă acționată greșit a costat 6 milioane de dolari
Într-o discuție cu Putin, Biden a transmis angajamentul SUA pentru Ucraina, dar a propus Rusiei un summit
E oficial: SUA nu se retrag din Afganistan. US Army va părăsi țara până pe 11 septembrie, dată simbolică
Șoigu: NATO va concentra 45.000 de militari și 15.000 de echipamente în apropierea teritoriului Rusiei
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro