Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Rușii susțin că aeronavele Su-57 au luptat alături de Su-35 în misiuni reale
29 iun, 10:30
Rușii susțin că aeronavele Su-57 au participat la misiuni reale de luptă.
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse

Potrivit agenției de presă Tass, care citează două surse militare, fără însă să le precizeze, aeronavele Su-57 au participat la misiuni de luptă alături de aeronavele Su-35. 

Aceștia precizează că operațiunile reale de luptă desfășurate alături de aeronavele Su-35 au fost conduse de Su-57, aeronava despre care Federația Rusă susține că ar fi de generația a V-a.

Subliniem că Ministerul Apărării de la Moscova nu a confirmat faptul că Su-57 a participat la misiuni reale de luptă alături de Su-35.

Sursa citată nu precizează unde ar fi avut loc aceste misiuni. Dar dacă informația este reală, mai mult ca sigur acestea au avut loc în Siria.

La finalul anului trecut, generalul Valeri Gherasimov, şeful Statului Major al Armatei ruse, declara și el că aeronavele Su-57 au trecut cu succes o a doua etapă a testelor în Siria. Generalul rus preciza, la vremea respectivă, că acțiunea avioanelor Su-57 în Siria a reprezentat o „retestare” iar „toate obiectivele au fost îndeplinite cu succes”.

În cursul anului trecut DefenseRomania anunța că două prototipuri ale avionului Su-57, produse în Rusia, au fost trimise în Siria pentru a prezenta armamentul de care dispun autoritățile de la Moscova.

Aeronavele militare Su-57 au apărut în Siria în februarie 2018. La acea vreme, o sursă a declarat pentru Kommersant că transferul a fost făcut ca parte a programului de testare a armelor. La începutul aceluiași luni, fostul Ministru Adjunct al Apărării, Yuriy Borisov, a anunțat că a început perioada de testare a avionului Su-57 în condiții efective de război.

CITEȘTE ȘI: Probleme pentru Su-57. Rușii admit superioritatea aeriană a SUA

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Forţele Terestre Române: Succesul oricărei misiuni a "Viperelor Negre" constă într-un proces de planificare foarte bine pus la punct
Întărirea batalionului NATO din Lituania. Franţa trimite tancuri Leclerc și vehicule de luptă pentru infanterie
Armata ucraineană a primit un nou lot de transportoare blindate BTR-4E (Foto/Video)
Retragere SUA din tratatul Cer Deschis. Rusia ar putea să se retragă şi ea
Turcia urmăreşte să-şi întărească prezenţa militară în Libia. Ministrul turc al apărării, negocieri militare de nivel înalt cu GNA
Preşedintele Andrzej Duda: O companie de origine germană vrea să influenţeze alegerile prezidenţiale din Polonia
Ambasadorul George Cristian Maior: Securitatea regiunii Mării Negre are nevoie de consolidarea unitară a posturii NATO
Ungaria a primit primele două tancuri germane Leopard 2A4
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro