Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia a falsificat pașaportul moldovenesc al agentului GRU Aleksandr Petrov, căutat de autorităţile cehe pentru acte de terorism
20 apr, 17:00
Un paşaport moldovenesc care ar fi fost utilizat pe teritoriul Cehiei de către unul dintre agenții ruși suspectați de otrăvirea fostului ofițer GRU Serghei Skripal a fost eliberat pe numele unei alte persoane. Informația a fost comunicată pentru publicaţia Ziarul de Gardă după ce redacția a solicitat Agenției Servicii Publice (ASP) din Republica Moldova să explice modul în care agentul rus a intrat în posesia unui pașaport moldovenesc.
Sursa Foto: publicatia Deschide.md

Într-un răspuns oferit pentru Ziarul de Gardă.md, reprezentanții Agenției Servicii Publice (ASP) precizează că pașaportul moldovenesc care ar fi fost folosit de către agentul rus Alexandr Petrov cu identitatea „Nicolai Popa” a fost eliberat pe numele unei alte persoane, fără a preciza însă numele acesteia. 

ASP susține că această informație „reprezintă date cu caracter personal, prelucrarea cărora se efectuează cu consimțământul subiectului datelor cu caracter personal”.

Publicaţia Deschide.md precizează că, in contextul informațiilor apărute public, referitoare la pașaportul cetățeanului Republicii Moldova, eliberat pe numele Nicolae Popa, născut la data de 18.07.1979, Agenția Servicii Publice informează:

,,În Registrul de stat al populației al Republicii Moldova nu este luată în evidență persoana cu datele identificatoare menționate. Paşaportul cetăţeanului Republicii Moldova cu numărul A3194368 a fost eliberat pe numele altei persoane (informația detaliată reprezintă date cu caracter personal, prelucrarea cărora se efectuează cu consimțământul subiectului datelor cu caracter personal (Legea nr.133/2011 privind protecția datelor cu caracter personal).”

G Ad:

Săptămâna trecută, Poliția din Cehia a publicat un pașaport moldovenesc care a aparținut unui agent al Direcției Principale de Informații (GRU) a Ministerului rus al Apărării, implicat în acte de terorism pe teritoriul Cehiei în anul 2014. 

Ar fi vorba despre agentul GRU Aleksandr Petrov care a deținut un pașaport moldovenesc pe numele Nicolae Popa. Datele acestui pașaport sunt: A3194368; data nașterii 18.07.1979; data eliberării: 20.08.2007; valabil până la 20.08.2017; eliberat de OO Chișinău; IDNP: 2002025010335.

Republica Cehă expulzează 18 membri ai ambasadei Rusiei la Praga ca urmare a suspiciunii că serviciile de informații ruse au fost implicate în explozia de la un depozit de muniţii din 2014, au anunţat sâmbătă premierul Andrej Babis şi ministrul de externe Jan Hamacek.

„Există o bănuială bine întemeiată cu privire la implicarea unor ofiţeri ai serviciului de informaţii rus GRU, unitatea 29155, în explozia depozitului de muniţii din zona Vrbetice”, (localitate aflată la circa 300 de kilometri sud-est de Praga), a declarat premierul ceh Andrej Babis.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Două avioane de vânătoare rusești Su-30 au escortat bombardierele americane B-1B deasupra Mării Negre (Video)
Raport OSCE: Forţele ruse de ocupaţie din Ucraina îşi maschează prezenţa. Mai multe lansatoare de rachete GRAD au fost ascunse în camioane
Nicolae Ciucă, întâlnire oficială cu secretarul american al Apărării: Pilonul de bază pentru securitatea şi apărarea României rămâne Parteneriatul Strategic cu SUA
Ministrul rus al apărării anunţă că Uniunea statală Rusia-Belarus va avea în curând o nouă doctrină militară
Su-57, predestinat eșecului? Cum a ajuns un fiasco programul prin care Rusia voia să rivalizeze cu F-22 
România, implicată în asigurarea unei misiuni a SUA: Două bombardiere B-1B au zburat în zona Mării Negre
Turcia va continua să desfășoare operații militare în Siria și Irak
SUA laudă modernizarea Armatei și admit rolul de lider al României în regiune. Secretarul Austin, asigurări privind angajamentul în Est
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro