Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia a început livrarea sistemelor S-400 Triumf către India. Putin vrea contracte similare și pentru noile S-500 și S-550
14 noi 2021 / 12:29
La debutul expoziției de armament Dubai Airshow 2021, directorul Serviciului federal de cooperare tehnico-militară din Rusia, Dmitri Shugaev, a anunțat că Rusia a început procedurile de livrare către India a primelor sisteme de rachete antiaeriene S-400 Triumf, contractate în 2018.

„Livrările sistemului de apărare antiaeriană S-400 către India au început și se desfășoară conform programului”, a declarat Shugaev referindu-se la contractul în valoare de 5,2 miliarde de dolari semnat în octombrie 2018 între guvernele celor două țări.

Se așteaptă ca livrarea efectivă a elementelor sistemului să se desfășoare concomitent cu vizita pe care președintele Vladimir Putin o efectuează în India, în cursul lunii decembrie.

De altfel, în media rusă specializată în probleme militare, se consideră că Rusia va încerca să exploateze la maximum contextul creat de Dubai Airshow 2021 și de vizita lui Putin în India pentru a promova pe piața din Asia noile sisteme antiaeriene similare S-500 și S-550.

 

G Ad:

Decizia Indiei de a achiziționa S-400 a deranjat SUA

 

Comentariul autorului: Este bine cunoscut faptul că achiziția de către India a sistemului S-400 a deranjat SUA într-o măsură aproape similară celei făcute de Turcia, însă este puțin probabil ca Washingtonul să decidă aplicarea unor măsuri serioase împotriva sectorului indian de apărare.

În ultimii ani, India s-a îndepărtat de statutul său tradițional de neutralitate cu înclinație către Rusia, pentru a se apropia tot mai mult de o alianță strategică cu SUA, iar acest lucru va cântări mult în decizia administrație Biden.

India menține legături strânse cu Rusia și lucrează alături de aceasta în OCS (Organizația de Cooperare de la Shanghai), în Trilaterala RIC (Rusia-India-China) și în BRICS (Brazilia - Rusia - India - China - Africa de Sud). În prezent, mai mult de 65% din tehnica militară indiană este de producție rusească, iar India continuă să aibă contracte cu Rusia pentru piese de schimb, așa cum cel mai probabil se va întâmpla și în cazul sistemului S-400. Cu toate acestea, procentul de tehnică militară rusească este în scădere constantă, iar achizițiile recente ale Indiei au început să fie orientate în principal spre țările occidentale și Israel.

Prin urmare, este de așteptat ca din dorința de a menține această tendință a Indiei și de a avea India ca partener în zonă, SUA să renunțe la ideea sancțiunilor și să se concentreze mai mult pe evitarea unor situații similare pe viitor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

MAE, reacţie la solicitarea Rusiei ca NATO să-şi retragă trupele din România: Declaraţiile sunt inoportune şi lipsite de orice fundament
Klaus Iohannis a convocat CSAT | Pe ordinea de zi, situaţia de securitate în zona extinsă a Mării Negre şi pe Flancul Estic al NATO
Rusia solicită retragerea trupelor NATO din Bulgaria și România
Pentru descurajarea Rusiei, Olanda este dispusă să trimită avioane F-35 în Bulgaria
EXCLUSIV
Ministerul britanic al Apărării confirmă: Am oferit Ucrainei câteva mii de rachete antitanc NLAW
Raytheon: Sistemele Patriot - elementul de bază al apărării anti-aeriene a României și a NATO
Vasile Dîncu: România nu va participa cu trupe, nici cu echipament la înarmarea Ucrainei
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse
EXCLUSIV
Criza din Ucraina -o șansă pentru România?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro