Forțele și resursele flotei rusești din Marea Neagră sunt suficiente pentru a urmări mișcările distrugătorului american Carney, care a intrat în Marea Neagră, a declarat a miralul Vladimir Komoiedov, care a comandat Flota Mării Negre până în 2002 iar apoi a condus Comisia de Apărare a Parlamentului de la Moscova.
,,În principiu, forțele și resursele bazei din Crimeea de pe coasta Mării Negre sunt suficiente pentru a monitoriza situația din întreaga regiune a Mării Negre și putem urmări mișcările acestor distrugătoare fără a solicita ajutorul unui număr mare forţe din partea grupului operativ al Mediteranei ", a spus fostul comandant al flotei pentru TASS.
"Capacitățile noastre de luptă acoperă întreaga regiune a Mării Neagră atât de-a lungul, cât și de-a lungul ei, așa că nu cred că ar trebui să vă faceți griji cu privire la prezența americanilor în Marea Neagră", a spus amiralul.
Nu este pentru prima dată când navele de război americane sunt prezente în regiunea Mării Negre, iar armata rusă a elaborat deja un set special de măsuri în acest caz, a spus fostul comandant al Flotei Mării Negre.
,,Noi reacționăm destulă demnitate la prezenţa lor în Marea Neagră, fapt demonstrat și de reacția noastră față de utilizarea avioanelor și a navelor de supraveghere", a remarcat amiralul.
Rusia invocă prevederile Convenţie de la Montreux de fiecare dată când există o prezenţă navală străină în Marea Neagră.
Conform unui tratat internațional (Convenţia de la Montreux), navele de război ale statelor non-riverane la Mărea Negră au voie să rămână în regiune pentru cel mult 21 de zile, a precizat amiralul.
Între timp, americanii au ,,două puncte de contact" cu regiunea Mării Negre: exercițiile navale internaționale Sea Breeze cu Ucraina și exercițiile comune cu Georgia, a mai spus amiralul.
După cum s-a precizat în cursul zilei de astăzi, Distrugătorul USS Carney, din clasa Arleigh Burke, echipat cu sistem de apărare antirachetă Aegis, a intrat duminică în Marea Neagră cu scopul de a desfăşura operaţiuni de securitate maritimă şi de a îmbunătăţi capacitatea de interoperabilitate cu aliaţii şi partenerii din regiune, se arată într-un comunicat al Flotei a 6-a americane.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News