Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia a simulat lansarea de rachete tactice Iskander în enclava Kaliningrad, de la Marea Baltică
26 aug 2019 / 16:50
Formațiunile de rachete din Flota Baltică a Rusiei au organizat exerciții în Regiunea Kaliningrad pentru a elimina grupuri subversive ale unui inamic presupus și a desfășura în secret sistemele de rachete tactice Iskander, a informat duminică biroul de presă al Flotei ruse, citat de agenția de știri Tass, informează defence360.eu.

„Unitățile de rachete au practicat eliminarea grupurilor subversive ale unui inamic potențial, depășind terenuri contaminate, diverse blocaje rutiere și alte obstacole. Echipajele de rachete ale Flotei Baltice au îndeplinit o gamă largă de misiuni, inclusiv desfășurarea pe teren în secret a sistemelor de rachete tactice Iskander", a declarat Biroul de Presă într-o declarație publică.

Desfășurarea personalului care operează rachetele a fost realizată cu sprijinul elicopterelor de atac Mi-24 și a avioanelor de vânătoare multirol Su-30SM alocate aviației navale din cadrul Flotei Baltice, care au efectuat exerciții de recunoaștere aeriană și au combătut o serie de atacuri aeriene ale unui inamic potențial. În general, exercițiile au implicat aproximativ 100 de membri ai personalului și 20 de echipamente militare, se arată în comunicat.

„În plus, personalul a exersat îndeplinirea procedurilor în limitele de timp necesare pentru a încărca lansatoarele și a efectua așa-numitele lansări electronice, precum și măsuri pentru camuflarea tactică, inclusiv, protecție chimică, biologică și contra radiațiilor", susține Flota Baltică.

 

 

Ştiri Recomandate

Bazei 90 Transport Aerian, o unitate de elită a României. Generalul Stănciulescu: S-au efectuat modernizări cu fonduri naționale și internaționale
Rusia încearcă să 'împingă' Norvegia din Svalbard și acuză Oslo de activități anti-rusești
Egiptul ridică un zid înalt de-a lungul frontierei cu Fâșia Gaza
Rusia se opune unei declarații de încetare a focului în Siria. Schimburi de insulte la ONU
Două bombardiere rusești Tu-22M3 pe distanţe lungi au survolat Marea Neagră
Erdogan anunță o 'operațiune iminentă' în Siria. Rusia avertizează Turcia că se îndreaptă către 'cel mai negru scenariu'
Piloții US Air Force au primit noi arme modulare GAU-5A