Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia a testat noul tanc amfibiu ușor de tip Sprut-SDM1 în Marea Neagră
17 dec 2020 / 09:43
Serviciul de presă al companiei ruse Rostec a informat, pe 17.12.2020, că tancul amfibiu ușor Sprut-SDM1 destinat Trupelor de Desant Aerian a fost testat în acvatoriul Mării Negre, în condiții de valuri de gradul trei.

“În timpul testelor de stat, tancul ușor a fost supus unor teste extreme pe mare, în centrul Rusiei și în zonele subtropicale, unde temperatura aerului a atins plus 40 de grade. La începutul anului viitor, vor fi efectuate teste la temperaturi scăzute. Sprut-SDM1 este destinat, în primul rând, parașutiștilor ruși. De asemenea, ne putem aștepta ca, datorită  capabilităților demonstrate, acesta să îi intereseze și pe clienții străini”, a declarat directorul industrial al complexului de armament al corporației de stat, Bekkhan Ozdoev, citat de Serviciul de presă al Rostec.

Reprezentanții ruși au precizat că, în timpul fiecărei etape a testelor, au fost executate trageri de luptă.

“Testele au confirmat faptul că mașina de luptă este capabilă, fără pregătiri anterioare, să depășească obstacole de apă, până la valuri de gradul trei, să execute trageri de luptă din plutire și să iasă cu ușurință pe litoral neamenajat”, au menționat reprezentanții Rostec.

Tancul amfibiu ușor Sprut-SDM1 a fost dezvoltat pe baza versiunii Sprut-SD. La noul vehicul a fost îmbunătățit controlul conducerii, prin instalarea de echipamente care să funcționeze ca parte a unui sistem de control tactic unificat. Puterea de foc a fost, de asemenea, sporită, datorită unui nou sistem digital de conducere a focului.

Sprut-SDM1 este dotat cu un tun de calibru 125 de milimetri și poate să parcurgă, fără realimentare, o distanță de până la 500 de kilometri. Tancul poate fi transportat cu nave de desant și avioane ale Aviației Militare de Transport și poate fi debarcat sau desantat prin parașutare împreună cu echipajul la bord.

Comentariul autorului: Probabil, testele de la Marea Neagră au fost efectuate în cadrul Diviziei 7 Desant-Asalt - Novorosssiysk aparținând Trupelor de Desant Aerian ale Federației Ruse.

Ținând cont de caracteristicile noul tanc amfibiu ușor, este foarte posibil ca divizia din Novorossiysk să se afle între primele structuri ale Trupelor de Desant Aerian care vor fi dotate cu acesta.

Trebuie menționat faptul că, în anii trecuți, în cadrul diviziilor de desant au fost formate batalioane de tancuri, prin reorganizarea companiilor de tancuri aflate anterior în compunerea acestora.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Japonia va autoriza deschiderea focului împotriva navelor Chinei care vor încerca debarcarea pe disputatele insule Senkaku
Rușii acuză că Republica Moldova, împreună cu Ucraina și Georgia, „amenință Rusia în Marea Neagră”
Noii mecanicii conductori ai Armatei au testat Zimbrii românești, transportoarele blindate B 33
Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
Povestea armelor de asalt M27, cele ce vor înlocui celebrele M4 în rândul pușcașilor marini ai SUA
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
Turcia „condamnă cu fermitate” puciul eșuat din Armenia
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro