Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia a transferat o baterie de complexe antiaeriene Pantsir-S în Serbia pentru participarea la exercițiul “Scutul slav-2021”
13 oct, 22:56
Ministerul rus al Apărării a informat, pe 13.10.2021, că avioane aparținând Aviației Militare de Transport au transferat în Serbia o baterie de complexe de rachete și artilerie antiaeriană de tip Pantsir-S, pentru participarea la exercițiul comun Scutul slav-2021.

Subunități rusești de apărare antiaeriană, dotate cu complexe Pantsir-S, au fost deplasate pe teritoriul Serbiei cu ajutorul avioanelor militare de transport, pentru participarea la exercițiul comun de apărare antiaeriană Scutul slav-2021. Exercițiul urmează să înceapă pe 14 octombrie”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax.

După cum au precizat reprezentanții militari ruși, bateria de complexe Pantsir-S va fi desfășurată pe teritoriul Bazei Aeriene Batainitsa și va intra în compunerea unei grupării comune de apărare antiaeriană, care va desfășura activități practice de apărare a unui raion indicat.

“Pe timpul exercițiului, subunitățile de apărare antiaeriană din Rusia și Serbia vor desfășura serviciul de luptă în comun, îndeplinind misiuni de descoperire, urmărire, clasificare și distrugere a unor ținte aeriene ale adversarului convențional”, au menționat reprezentanții Ministerului rus al Apărării.

Referindu-se la aceste manevre, comandantul Trupelor de Apărare Antiaeriană și Antirachetă și locțiitor al comandantului Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse, Yuri Grekhov, a declarat următoarele: “Particularitatea exercițiului va consta în transferul subunităților de apărare antiaeriană pe teritoriul altui stat și desfășurarea pe poziții într-un raion nou al grupării comune de forțe de apărare antiaeriană, pentru acoperirea celor mai importante obiective împotriva atacurilor aeriene ale adversarului”.

G Ad:

Comentariul autorului: Mijloacele rusești de apărare antiaeriană au fost dislocate pentru prima dată în Serbia în anul 2019. Astfel, în perioada 24 octombrie - 05 noiembrie 2019, un divizion de complexe S-400 și o baterie de complexe Pantsir-S au participat la exerciții comune cu militarii sârbi.

Ulterior, Serbia a achiziționat din Rusia o baterie formată din șase complexe de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S. Aceasta a fost livrată părții sârbe la începutul anului 2020.

Probabil, la exercițiul din acest an va fi formată o grupare comună de apărare antiaeriană, în compunerea căreia vor intra atât bateria sârbească de complexe de acest tip, cât și cea transferată din Rusia.

Trebuie menționat faptul că, în prezent, în Serbia, este în curs de desfășurare și exercițiul tactic de zbor Bars-2021, cu participarea de piloți militari din cele două state. Echipajele mixte întrebuințează în cadrul antrenamentelor comune avioane de vânătoare de tip MiG-29 și elicoptere Mi-8 și Mi-35. Exercițiul se desfășoară în perioada 11-16.10.2021.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Egiptul a solicitat ajutor Occidentului pentru a opri vânzarea dronelor turcești către Maroc și Etiopia
SUA vor să despăgubească familiile afganilor uciși dintr-o „eroare tragică” în atacul cu dronă
Eurofighter, deasupra piramidelor. După două decenii, Forţele Aeriene Regale Britanice au desfășurat exerciții în Egipt
Polonia și Turcia își intensifică cooperarea în domeniul industriei de apărare
Incident în Marea Japoniei: Rusia susține că a oprit încercarea unui distrugător american de a-i încălca frontiera
În vizită în Turcia, Merkel mulțumește Ankarei pentru colaborare, dar nu a omis să critice regimul
Prototipul rachetei sol-sol americane PrSM bate recordul de distanță
După ce și-a revenit din șocul AUKUS, Franța face curte Canadei pentru submarinele din clasa Barracuda
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro