Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia a trecut la un nou nivel al războiului. Este nevoie de mobilizarea comunității internaționale pentru a convinge Moscova să accepte pacea – Zelenski
Conflicte militare în defășurare
Data actualizării:
Data publicării:
Vorbind la summitul G7, Zelenski a subliniat că Rusia ignoră toate propunerile diplomatice venite din partea comunității internaționale.
Drone rusești / Ministerul rus al apărării
Drone rusești / Ministerul rus al apărării

„Diplomația se află în prezent într-o stare de criză. Și există un motiv clar - Putin a respins deschis fiecare inițiativă de pace”, a declarat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Ultimul atac rusesc cu UAV-uri și rachete (cel din noaptea de 16/17 iunie), unul foarte masiv, arată clar că Ucraina are nevoie, în continuare, de cât mai multe sisteme de apărare antiaeriană. Bilanț atac: 15 morți, inclusiv un cetățean al SUA, aproape 150 de clădiri rezidențiale avariate doar în Kiev.

„Noaptea trecută, Rusia a lansat unul dintre cele mai mari atacuri combinate asupra Ucrainei de la începutul acestui război. Țintele au fost orașele noastre, adică oamenii obișnuiți, familiile obișnuite în casele lor.

Au fost folosite 440 de drone – majoritatea „Shaheed” – și 32 de rachete de diferite tipuri, inclusiv focoase balistice și cu fragmentație. O rachetă balistică a lovit o clădire rezidențială și a traversat-o de la ultimul etaj până la subsol. Operațiunile de salvare sunt încă în desfășurare. Se caută persoane sub dărâmături.

 

 UAV-urile din clasa Shaheed vor fi o mare provocare

 

Numai la Kiev au fost înregistrate aproximativ 30 de lovituri sau resturi de rachete. Aproape 150 de clădiri rezidențiale au fost avariate doar în Kiev. În prezent, se știe că 131 de persoane au fost rănite. Au murit 15 persoane. Printre morți se numără și un cetățean al Statelor Unite ale Americii.

Sistemele de apărare antiaeriană erau operaționale aproape în toată țara, un număr semnificativ de drone și rachete au fost interceptate - în mare parte datorită sprijinului țărilor dumneavoastră. Aceasta este o chestiune de viață și de moarte. Trebuie să continuăm să primim sisteme de apărare antiaeriană și rachete și să trecem la localizarea producției în Ucraina. Aceasta este o nevoie urgentă de a salva vieți”, a declarat Zelenski.

Cooperarea militară a Rusiei cu Iranul și Coreea de Nord reprezintă o amenințare pentru multe țări, nu doar pentru Ucraina. UAV-urile din clasa Shaheed vor fi o mare provocare iar, laboratorul de testare este Ucraina. Este nevoie de coordonare între țări pentru a se răspunde eficient acestor amenințări.

„Trebuie să luăm în considerare și cooperarea dintre Rusia și Iran, pe de o parte, și Rusia și Coreea de Nord, pe de altă parte. Rusia modernizează „Shaheed-urile” iraniene și apoi transferă producția acestora – modele îmbunătățite – către Coreea de Nord. Aceasta reprezintă o amenințare nu doar pentru Ucraina.

În prezent, lucrăm la dezvoltarea și implementarea unor interceptoare de drone pentru a ne proteja orașele de Shaheed. Orașele noastre și, prin urmare, ale dumneavoastră. Avem nevoie de finanțare suplimentară pentru a le produce. Aceste noi interceptoare sunt importante pentru Europa, regiunea Indo-Pacifică, Japonia, Canada și Statele Unite.”

 

Rusia a trecut la un nou nivel al războiului

 

Chiar dacă președintele american nu pune suficientă presiune asupra Rusiei în acest moment, adevărul este că America are în continuare cele mai largi interese globale și cel mai mare număr de aliați. Toți aceștia vor avea nevoie de o protecție puternică.

Trebuie să continuăm cu toții să lucrăm împreună – la cel mai înalt nivel de coordonare. Nu doar politic și diplomatic, ci și tehnologic și prin investiții. Creșterea producției de arme în Ucraina este cea mai rapidă cale de a obține rezultate”, a declarat Zelenski.

Rusia a trecut la un nou nivel al războiului, unul mai intens, iar comunitatea internațională nu răspunde adecvat pentru a descuraja această tendință. Lumea liberă nu reacționează la noua ”normalitate” de război foarte intens inițiat de Rusia.

„Rusia continuă atacurile teroriste și acțiunile ofensive pe linia frontului. Și Rusia nu primește noi consecințe ca răspuns. Rusia s-a adaptat la acest nivel de război și acum, doar, își intensifică atacurile.

Dacă anul trecut utilizarea a o sută de „Shaheed” într-o singură noapte a provocat un adevărat șoc, acum pare neobișnuit ca mai puțin de o sută de drone să fie folosite într-un singur atac. De fapt, aceasta este singura schimbare reală în comportamentul Rusiei de la schimbarea președintelui SUA. Și dovedește că cei care susțin sancțiuni noi și mai puternice împotriva Rusiei au perfectă dreptate”, a declarat Zelenski.

Ucraina are nevoie de unitate în rândul membrilor G7 pentru ca măsurile de a descuraja agresiunea Rusiei să fie eficiente. Privind sancțiunile din domeniul energiei, un nivel cu adevărat eficient ar putea fi scăderea prețului la 30 de dolari pentru barilul de petrol. De asemenea, este nevoie de continuarea sprijinului militar și economic pentru ca Ucraina să poată rezista.

„Vă îndemn să colaborați cu Statele Unite pentru a impune un plafon strict al prețurilor petrolului rusesc. Prețul propus în prezent este de 45 de dolari pe baril, dar mulți experți sunt de acord că nivelul că adevărat eficient este de 30 de dolari.

Împreună, trebuie să facem ca acest lucru să fie dureros pentru Rusia. Cea de-a 18-a rundă de sancțiuni impuse de UE ar trebui să afecteze și sectoarele energetic și bancar din Rusia.

Este important să se ofere Ucrainei un sprijin bugetar anual de 40 de miliarde de dolari – pentru reziliența noastră, pentru ca țara noastră să meargă mai departe. Și aceasta ar trebui să fie o decizie comună a liderilor G7, inclusiv a Statelor Unite”, a declarat Zelenski.

SUA sunt esențiale pentru a determina Rusia să renunțe la război. Celelalte țări ale lumii libere trebuie să convingă administrația americană să adopte măsuri mai ferme și mai eficiente împotriva Rusiei.

„Împreună, trebuie să continuăm să-i cerem președintelui Trump să-și folosească influența reală pentru a-l forța pe Putin să pună capăt acestui război. Statele Unite și președintele Trump au fost cei care au propus un armistițiu, reluarea diplomației, întâlniri și negocieri imediate. Dar, Rusia a blocat toate eforturile.

Acest război continuă prin Rusia. Încă de la început, a fost un război de agresiune neprovocat și criminal. Nu trebuie să uităm acest lucru. Și trebuie să continuăm în toate direcțiile – diplomatice, economice, militare – pentru a realiza în sfârșit pacea”, a concluzionat Zelenski.


Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Giorgia Meloni i-a transmis lui Trump că SUA trebuie să manifeste aceeași hotărâre față de războiul rus împotriva Ucrainei, precum în cazul Iranului
Rusiei nu o să-i placă: SUA nu mai sunt atât de sigure că nu vor mai trimite Ucrainei sisteme Patriot. Pentru prima dată Trump admite că Putin ar avea „ambiții mai mari decât Ucraina”
Ucraina și Consiliul Europei au înființat un tribunal special pentru judecarea crimelor de război ruse împotriva Ucrainei
“Președintele Putin ar trebui să facă mai mult pentru Iran”. Teheranul așteaptă mai mult ajutor de la Moscova
Lovitura americană din Iran dă fiori Moscovei: Putin știe că sistemele sale S-300/S-400 ar fi îngenuncheate dacă Ucraina ar primi echipamentele potrivite
"Ar putea fi pregătit atunci”. Zelenski a oferit o evaluare a momentului în care Putin ar putea ataca un membru NATO
Israelul și Iranul au continuat atacurile chiar și după armistițiu. Trump dă vina pe ambele părți pentru încălcarea acordului
Reza Pahlavi, fiul fostului șah spune că sfârșitul regimului ayatolahilor în Iran e „aproape” și compară evenimentele cu căderea Zidului Berlinului
Trump anunță că „Războiul de 12 Zile” dintre Israel și Iran s-a încheiat. Armistițiu total și pace în 24 de ore
Tactica inteligentă a Serbiei prin care vinde muniție Ucrainei a fost dezvăluită chiar de ruși. Serviciile ruse au acuzat aliatul sârb de „joc dublu”
Iranul a anunțat SUA înainte să lanseze rachete către baza americană din Qatar
Iranul a atacat cea mai mare bază americană din Orientul Mijlociu. Baza Al-Udeid din Qatar, atacată cu rachete balistice cu rază scurtă și medie de acțiune
Fiul ultimului șah al Iranului se autopropune ca lider interimar al Iranului / Khamenei are o listă secretă de succesori
Tot ce trebuie să știi despre Operația Midnight Hammer: Cum au atacat bombardierele americane B-2 fără să fie detectate de Iran
Aviația militară israeliană tocmai ce a lovit și ea situl nuclear iranian Fordow. Au fost distruse și avioane F-14 Tomcat și F-5 iraniene: IDF domină spațiul aerian iranian
Ministrul iranian de Externe merge la Moscova și se întâlnește cu Putin. Reacții la atacul american de azi-noapte
Parteneriatul Teheran-Moscova, fără limite? Rusia reacționează la dezmembrarea celui mai important aliat al său: Există țări pregătite să transfere arme nucleare Iranului
Ucrainenii încă mai au un picior în regiunea Kursk. Care e situația pe linia frontului din Ucraina
Se sinucide regimul ayatollahilor? Iranul spune că va răspunde atacului SUA: „Voi ați început, noi vă vom termina”
După ce a fost lovit de SUA, Iranul a lansat 30 ce rachete balistice către Israel
SUA au folosit prima dată în istorie 14 bombe GBU-57 MOP care ”forează” în stâncă, în cea mai amplă desfășurare de bombardierele B-2 din istorie
Unele companii occidentale încă mai livrează Rusiei echipamente folosite la producerea de armamente
Rusia își crește producția de kamikaze, dar valurile de Shahed ar putea deveni istorie. Soluția: Un zid de drone
„Un succes uriaș”. Israelul l-a lichidat pe șeful operațiunilor speciale iraniene, coordonatorul atacului de la 7 octombrie / Portavionul Nimitz va ajunge în regiune înainte de termen
Iranul, făcut șah-mat. Teheranul mai poate folosi în siguranță doar rachete cu rază lungă Sejil-1, capabile să lovească Israelul în 7 minute
Unde ar putea fi uraniul puternic îmbogățit al Iranului? AIEA: ”Teheranul nu ne-a informat în detaliu despre nimic”
Zeci de mii de nord-coreeni, trimiși în fabricile de drone din Rusia, în perspectiva transferului de tehnologie
Trump a aprobat deja planurile de atac ale bombardierelor B-2 asupra Iranului. Nu a luat încă decizia finală de a „apăsa butonul”
Rușii au ales o direcție prioritară pe frontul din Donbas. Blindatele rusești au ieșit destul de șifonate din ultimele atacuri (VIDEO)

Ştiri Recomandate

Tancuri Leclerc din cadrul Regimentului 1 de vânători al Armatei Franceze / Foto: 7th Army Training Command, flickr
EXCLUSIV
Cea mai mare prezență militară franceză externă e în România: Urmează „testul brigăzii” cu tancuri Leclerc. „Vom demonstra o proiecție de forță întregii lumi”
Test fără precedent: Un avion Rafale și un Mirage 2000 au lansat în premieră rachete MICA IR împotriva unor baloane aflate la 20 de km altitudine
Iranul și-a pierdut încrederea în S-300 rusești și preferă lansatoarele Chinei pentru a-și reconstrui apărarea aeriană distrusă de atacurile Israelului. Nici viitorul Su-35 iraniene nu e sigur
SUA „arată pisica” Rusiei printr-o declarație surprinzătoare despre Ucraina și rachete Tomahawk. Strategie de negociere sau Trump chiar și-a pierdut răbdarea?
Ambasadorul Franței în România: Nu suntem aici să atacăm pe nimeni ci să protejăm Alianța. Puterea nucleară a Franței contribuie la descurajare și la securitatea mondială
Atac al Rusiei cu număr record de drone: Peste 700 de drone, lansate spre vestul Ucrainei, la sute de km de linia frontului. Polonia a ridicat din nou avioane F-16
Dacă aș fi din nou președinte... CNN a lansat o înregistrare audio cu Trump amenințând Rusia și China. ”Aș bombarda Moscova și Beijingul”
O veste nu tocmai bună despre noul portavion USS John F. Kennedy de 13 miliarde de dolari. De ce SUA vor avea doar 10 portavioane în loc de 11 timp de 1 an
Sistem de apărare antiaeriană de tip MANPAD Mistral 3. Photo source: MBDA
EXCLUSIV
Cum au ajuns sistemele Mistral 3 subiect de război politic. Ambasadorul Warnery: Nu e o „afacere” între Franța și România. Prețul e unic pentru toate statele implicate
Virajul lui Trump: Președintele SUA reia ajutorul pentru Ucraina, dar pune presiune pe Germania să suporte transferul unor sisteme Patriot
Netanyahu s-a întâlnit cu Trump la Casa Albă pentru a doua zi la rând
O ameninţare de securitate pe care nu avem voie să o ignorăm| Cum au ajuns România şi Ucraina ţinte ale unui război hibrid planificat la Budapesta
Bruiajul rusesc a doborât din greșeală o dronă proprie de tip Altius aflată în teste, care a căzut peste o clădire rezidențială (Foto/Video)
Viitorul ,,avionului de luptă european'' FCAS este pus sub semnul întrebării: De ce nu reuşesc Franţa şi Germania să ajungă la un numitor comun?
O navă chineză din Mare Roșie, atac cu laser asupra unei aeronave germane. Berlinul l-a convocat pe ambasadorul chinez
Ce înseamnă să fii jucător-cheie în ecuația de securitate a flancului estic al NATO: Polonia a inaugurat oficial ,,Academia de sisteme HIMARS''
Mesajul de descurajare al NATO pentru Rusia: Avioane de luptă de au transformat Finlanda în vârful de lance al fancului nordic
Între ciocan și nicovală: Companiile germane din industria de apărare spun că vor fi afectate dacă se introduce recrutarea obligatorie
Cel mai mare port din Europa, reconfigurat și pentru logistică militară. Și România are un plan de extindere a portului Constanța
Un război mult mai complicat. Petr Pavel: E imposibil ca Ucraina să câștige acest război doar pe câmpul de luptă. Dar și Rusia și-a atins limita
Nicolas Warnery, ambasadorul Franței în România. Colaj DefenseRomania via Statul Major al Forțelor Armate Franceze
EXCLUSIV
Cum a ajuns achiziția României de sisteme Mistral temă a războiului hibrid. Dezinformare, relația cu Franța și securitatea Europei | Interviu Nicolas Warnery, ambasadorul Franței în România
Avioanele Gripen chiar sunt pe val: JAS 39 Gripen a „învins” din nou F-16, într-o piață dominată istoric de influența SUA. Istoria se schimbă
Suedia cumpără muniție de artilerie în valoare de jumătate de miliard de euro de la companii din Germania și Norvegia
UE pregătește cele mai dure sancțiuni împotriva Rusiei din ultimii trei ani
SUA s-au răzgândit. Pentagonul va trimite mai multe arme defensive Ucrainei
Rebelii yemeniți reiau atacurile în Marea Roșie. O navă a fost scufundată de un atac combinat, cu rachete, drone navale și UAV-uri
Rușii își cresc prezența în Armenia? Presat de pierderile din Ucraina, Ministerul rus al Apărării ”umflă” numerele de la Baza 102 de la Gyumri
Benjamin Netanyahu l-a nominalizat oficial pe Donald Trump pentru Premiul Nobel pentru Pace
Avioanele F-35 ale NATO vor proteja ajutorul militar destinat Ucrainei: „În acest fel, ținem literalmente la distanță amenințarea rusă”
Goana Poloniei după obuze de 155mm: Varșovia pompează peste o jumătate de miliard de euro pentru a deveni o ,,fortăreață a producţiei de muniții''
Marea Britanie oprește producția avionului Eurofighter Typhoon din cauza lipsei comenzilor, punând la îndoială angajamentul sau faţă de apărarea europeană
Încă o moarte suspectă în Rusia: Ministrul transporturilor s-a sinucis la scurt timp după ce a fost demis din funcție. Anterior, acesta a fost guvernator al regiunii Kursk
pixel