Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Rusia, acuzată că oferă asistență militară forţelor kurde YPG
08 noi 2019 / 19:28
Rusia oferă asistență militară forţelor kurde din Unităţile de Protecţie a Poporului ( YPG) , care sunt aripa militară a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK ), interzis în Turcia, furnizându-le arme și muniție, precizează BulgarianMilitary, citând publicaţia rusă Topwar.

Informaţia conform căreia Rusia acordă asistenţă militară miliţiilor kurde YPG, a fost publicată pentru prima dată în cotidianul turc, fundamentalist islamic, Yeni Akit.

Conform publicației, citând surse locale, Rusia a trimis un convoi de patruzeci de camioane grele kurzilor din nordul Siriei, care au livrat cantități mari de arme și muniție pe teritoriul fostei baze americane Ain Issa. Conform rapoartelor, anterior teritoriul acestei baze era folosit și pentru furnizarea de arme către kurzi, dar americanii erau angajați în acest demers.

Ziarul subliniază că, în prezent, bază militară Ain Issa este folosită în comun de forțele ruse și kurzii din Siria, grupați în YPG (Unitățile de Apărare a Poporului), care, după ce au fost abandonate de către militarii americani, au început să coopereze cu regimul Bashar al-Assad. Conform publicației, Rusia va înlocui SUA în schema de aprovizionare cu arme a kurzilor și va oferi asistență militară „teroriștilor".

Autorităţile turce consideră YPG o "emanaţie" a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), o organizaţie clasată "teroristă" de Turcia şi aliaţii săi occidentali şi care conduce o insurecţie armată împotriva puterii centrale turce din 1984.

Anterior, un videoclip a apărut pe internet prezintă sosirea unui convoi militar al armatei ruse pe teritoriul bazei militare Ain Issa, situată între granița turcă și orașul Raqqa din provincia cu același nume. 

Ştiri Recomandate

Strategie Naţională de Apărare a Ţării: Federaţia Rusă încearcă să‐şi consolideze statutul de putere în plan regional
Comemorarea protestului din piaţa Tiananmen la Hong Kong, forţele de ordine au făcut arestări
Fost şef al MI6: Pandemia cauzată de COVID-19 este rezultatul scăpării accidentale a virusului dintr-un laborator din Wuhan
Prezenţa militară sporită a Rusiei în Siria. Convoi rusesc de blindate, blocat de o patrulă militară americană (Foto/Video)
Michael White, un fost soldat american deţinut în Iran aproape 2 ani, a fost eliberat
Rusia monitorizează lansările de rachete de pe teritoriul SUA cu ajutorul unor sateliţi, parte din Sistemul unificat "Cupola"
Rușii reacționează după acuzele de 'clonare' a navelor portelicopter franceze Mistral
Trei minori, cercetaţi pentru activităţi de terorism. Aeroportul Henri Coandă- printre ţintele vizate