Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia amenință Germania că nu e prudent un dialog cu Moscova de pe o poziție de forță, amintindu-i de cel de-al Doilea Război Mondial
18 ian, 16:49
Federația Rusă răspunde Germaniei și acuză Berlinul de „dialog dintr-o poziție de forță” cu Moscova, în ceea ce privește securitatea Europei.
Armata germană, sursă foto: Bundeswehr Facebook

Tensiunile diplomatice tot mai recente dintre Berlin și Moscova sunt demonstrate și de un răspuns din partea Mariei Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Federației Ruse.

În cadrul briefingul săptămânal al Mariei Zaharova, răspuns publicat pe pagina de Facebook a Ambasadei Federației Ruse la București, diplomata rusă face referire la un articol semnat în urmă cu o săptămână de către Annegret Kramp-Karrenbauer, ministrul german al Apărării, în publicația Focus

Vorbind despre cheltuielile în domeniul apărării pentru anul în curs, Annegret Kramp-Karrenbauer atrage atenția asupra înarmării masive a Rusiei, la granițele NATO, și amintește cât de importante sunt politicile de descurajare duse de cea mai puternică alianță militară din istorie.

Zaharova acuză Berlinul de poziții anti-rusești și amintește ironic, indirect, de ceea ce s-a întâmplat când Germania a încercat ultima dată să poarte un dialog cu Rusia dintr-o poziție de forță - drama celui de-al Doilea Război Mondial.

 

Rusia amenință că nu e prudent un dialog pe o poziție de forță cu Moscova

 

Diplomata de la Moscova spune că cele declarate de Annegret Kramp-Karrenbauer, cu privire la înarmarea masivă a Rusiei în apropiere de Flancul Estic al NATO, e o justificare pentru a negocia dintr-o poziție de forță. Zaharova se întreabă dacă aceste politici vor fi folosite pentru a justifica „forța pentru a exporta democrația în lume” și concluzionează că „această abordare politică a mai fost practicată de alte state și a eșuat”.

Am demonstrat Germaniei în mai multe rânduri, inclusiv prin exemple concrete în istorie, că nu e bine să negociezi cu cineva dintr-o poziție de forță, cu atât mai mult cu Federația Rusă. Nu putem uita de tragedia suferită de Germania în secolul XX când a încercat un dialog dintr-o poziție de forță (n.a. - referire directă la cel de-al Doilea Război Mondial). Am dori să amintim că nu Rusia se apropie de granițele NATO, ci Alianța ale cărei cheltuieli militare le depășesc cu mult pe cele ale Moscovei”, a conchis Zaharova, care a precizat că NATO s-a extins spre est contrar promisiunilor Occidentului din anii '90.

Ca parte a relațiilor tensionate cu Germania, în cadrul aceluiași răspuns, Zaharova l-a acuzat de dezinformare și pe ministrul de Externe german Heiko Mass care la finalul anului trecut a acuzat Rusia că blochează reformarea Consiliului de Securitate al ONU.

Notă: În ceea ce privește referirile Moscovei la cel de-al Doilea Război Mondial și deznodământul conflagrației mondiale, Maria Zaharova nu precizează că URSS nu ar fi putut face față și cu atât mai mult nu ar fi putut ajunge până la Berlin în contraofensivă, fără ajutorul imens primit din Occident, atât din punct de vedere al alimentelor, cât și din punct de vedere al tehnicii militare, mai ales din Statele Unite ale Americii.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Japonia va autoriza deschiderea focului împotriva navelor Chinei care vor încerca debarcarea pe disputatele insule Senkaku
Rușii acuză că Republica Moldova, împreună cu Ucraina și Georgia, „amenință Rusia în Marea Neagră”
Noii mecanicii conductori ai Armatei au testat Zimbrii românești, transportoarele blindate B 33
Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
Controversa „Stop Soros”: Ungaria susține că va continua să protejeze granițele UE
Povestea armelor de asalt M27, cele ce vor înlocui celebrele M4 în rândul pușcașilor marini ai SUA
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro