Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Rusia este gata să semneze un nou acord cu Turcia pentru sistemele de apărare aeriană S-400
24 iun, 17:39
Rusia este gata să semneze un nou contract pentru livrarea sistemelor de rachete aeriene S-400 către Ankara, în cazul în care partenerii turci exprimă o astfel de dorință, a declarat miercuri vicepremierul rus Yuri Borisov.

"Au o astfel de opțiune și vom semna acordul, dacă își exprimă dorința", a spus vicepremierul. Rusia a anunțat în septembrie 2017 că a semnat un acord de 2,5 miliarde de dolari cu Turcia privind livrarea sistemelor de rachete antiaeriene S-400 către Ankara. În cadrul contractului, Ankara a primit două batalioane de sisteme de rachete S-400, conform TASS. Acordul prevede, de asemenea, transferul parțial al tehnologiei de producție către partea turcă.

Turcia este primul stat membru NATO care a achiziționat astfel de sisteme de rachete din Rusia. Livrările lansatoarelor S-400 în Turcia au început pe 12 iulie 2019. Decizia Turciei de a achiziționa sisteme anti-rachetă S-400 fabricate din Rusia, a provocat rumoare din partea Statelor Unite și a NATO. Statele Unite nu abandonează încercările de a face Turcia să renunțe la sistemele de apărare aeriană rusești, mai precizează sursa citată.

Întrucât Turcia nu a renunțat la sistemele S-400, Washingtonul a exclus Ankara din programul american de dezvoltare a avioanelor de generația a cincea, F-35.

S-400 „Triumf” este cel mai avansat sistem de rachete de apărare aeriană cu rază lungă, care a intrat în funcțiune în Rusia în 2007. Este conceput pentru a distruge aeronave, rachete și rachete balistice, inclusiv arme cu rază medie de acțiune și poate fi folosit și împotriva instalațiilor de la sol. S-400 poate lovi ținte aflate la o distanță de 400 km și la o altitudine de până la 30 km.

CItește și: De ce Turcia are nevoie și de Patriot și de S-400. Erdogan, în fața unei decizii dificile

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Primele două aeronave F-16 din lotul de cinci au sosit în România. MApN a anunțat calendarul următoarelor livrări
Sângele apă nu se face. Mercenarii ruși din Wagner Group, arestați în Belarus, s-au întors în Rusia
10 aeronave IAR-99 Standard vor fi modernizate la Avioane Craiova
Armata franceză se află în Beirut. Sute de militari participă la operațiunile de după exploziile din port
România consideră că normalizarea relațiilor dintre Israel și EAU va contribui la stabilitatea Orientului Mijlociu
Ambasada SUA în România nu slăbește lupta împotriva traficului de persoane, după extrădarea a doi cetățeni capturați de forțele speciale ale MAI
Erdogan, declarație ambiguă și amenințătoare despre atacarea vasului turc de explorare. Turcia acuză Franța de atitudine 'huliganică'
Serbia și Kosovo vor purta negocieri la Casa Albă
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro