Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia este gata să semneze un nou acord cu Turcia pentru sistemele de apărare aeriană S-400
24 iun 2020 / 17:39
Rusia este gata să semneze un nou contract pentru livrarea sistemelor de rachete aeriene S-400 către Ankara, în cazul în care partenerii turci exprimă o astfel de dorință, a declarat miercuri vicepremierul rus Yuri Borisov.

"Au o astfel de opțiune și vom semna acordul, dacă își exprimă dorința", a spus vicepremierul. Rusia a anunțat în septembrie 2017 că a semnat un acord de 2,5 miliarde de dolari cu Turcia privind livrarea sistemelor de rachete antiaeriene S-400 către Ankara. În cadrul contractului, Ankara a primit două batalioane de sisteme de rachete S-400, conform TASS. Acordul prevede, de asemenea, transferul parțial al tehnologiei de producție către partea turcă.

Turcia este primul stat membru NATO care a achiziționat astfel de sisteme de rachete din Rusia. Livrările lansatoarelor S-400 în Turcia au început pe 12 iulie 2019. Decizia Turciei de a achiziționa sisteme anti-rachetă S-400 fabricate din Rusia, a provocat rumoare din partea Statelor Unite și a NATO. Statele Unite nu abandonează încercările de a face Turcia să renunțe la sistemele de apărare aeriană rusești, mai precizează sursa citată.

Întrucât Turcia nu a renunțat la sistemele S-400, Washingtonul a exclus Ankara din programul american de dezvoltare a avioanelor de generația a cincea, F-35.

S-400 „Triumf” este cel mai avansat sistem de rachete de apărare aeriană cu rază lungă, care a intrat în funcțiune în Rusia în 2007. Este conceput pentru a distruge aeronave, rachete și rachete balistice, inclusiv arme cu rază medie de acțiune și poate fi folosit și împotriva instalațiilor de la sol. S-400 poate lovi ținte aflate la o distanță de 400 km și la o altitudine de până la 30 km.

G Ad:

CItește și: De ce Turcia are nevoie și de Patriot și de S-400. Erdogan, în fața unei decizii dificile

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA au prăbușit intenționat o dronă MQ-9A Reaper pentru a nu ajunge în mâinile inamicului
Două corvete rusești monitorizează direct acțiunile navelor de luptă ale NATO în Marea Neagră (Foto)
NATO răspunde „plângerii” ambasadorului rus Kuzmin. Protejarea spațiului aliat nu se face după cum spune Rusia
Compromiterea pensionarilor militari prin dezinformare. Cât de 'speciale' sunt pensiile de serviciu ale militarilor
Într-un ipotetic război în Pacific, SUA ar putea mina flancul sudic pentru a scoate din joc puternica flotă de submarine chineze
Milițiile iraniene din Irak au „sărbătorit” alegerea noului președinte iranian lansând o rachetă către o bază unde se află soldați SUA
Bogdan Aurescu va participa la reuniunea miniștrilor de externe ai UE. România reiterează necesitatea unei strategii comune în ceea ce privește Rusia
Mircea Geoană: Armata României a fost subfinanțată cronic timp de decenii
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro