Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia expulzează doi diplomaţi olandezi ca măsură de represalii la un gest similar al Olandei
18 ian, 16:19
Rusia va expulza doi diplomaţi olandezi, ca represalii la o măsură similară a Olandei în decembrie faţă de doi diplomaţi ruşi, acuzaţi de spionaj, a anunţat luni Ministerul de Externe rus, citat de AFP şi Reuters.

'Ghidându-se după principiul reciprocităţii, partea rusă a decis expulzarea din Federaţia Rusă a doi diplomaţi de la Ambasada Olandei din Moscova', a indicat ministerul într-un comunicat, precizând că o notă în acest sens a fost trimisă luni însărcinatului cu afaceri al Olandei în capitala rusă, transmite Agerpres.

La începutul lunii decembrie, autorităţile olandeze au expulzat doi diplomaţi ruşi, AIVD (Serviciul de informaţii olandez) susţinând că această decizie a fost luată după deconspirarea unei reţele de spionaj în Olanda care viza industria de înalte tehnologii.

AIVD i-a acuzat pe cei doi cetăţeni ruşi, acreditaţi în Olanda ca diplomaţi la Ambasada Rusiei la Haga, că sunt ofiţeri ai Serviciului de Informaţii Externe al Rusiei (SVR).

Ambasada Rusiei la Haga declarase atunci că autorităţile olandeze nu au prezentat nicio dovadă privind eventuale fapte ilegale comise de diplomaţii ruşi. 'Autorităţile olandeze au recurs încă o dată la metoda lor preferată, avansând acuzaţii nefondate şi false', a reiterat luni diplomaţia rusă, denunţând 'o măsură inamicală şi provocatoare'.

Potrivit comunicatului MAE rus, cei doi diplomaţi olandezi au la dispoziţie două săptămâni pentru a părăsi Rusia.

Cazuri de acest tip s-au înmulţit în Europa în ultimele luni - Bulgaria, Austria, Republica Cehă, Norvegia - pe fondul tensiunilor în creştere dintre Rusia şi Occident, notează AFP.

Citește și: Spionarea trupelor americane din Bulgaria. Diplomatul Vasiliy Sazanovich a transmis informații serviciilor rusești de spionaj

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Japonia va autoriza deschiderea focului împotriva navelor Chinei care vor încerca debarcarea pe disputatele insule Senkaku
Rușii acuză că Republica Moldova, împreună cu Ucraina și Georgia, „amenință Rusia în Marea Neagră”
Noii mecanicii conductori ai Armatei au testat Zimbrii românești, transportoarele blindate B 33
Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
Controversa „Stop Soros”: Ungaria susține că va continua să protejeze granițele UE
Povestea armelor de asalt M27, cele ce vor înlocui celebrele M4 în rândul pușcașilor marini ai SUA
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro