Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Rusia îi va prezenta Su-57 lui Erdogan, după excluderea Turciei din programul F-35
27 aug 2019 / 14:36
Autorităţile ruse îi prezinta marţi preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, care a sosit într-o vizită în Rusia, noul avion de vânătoare rusesc cu tehnologie stealth Su-57.

Avionul Su-57 îi va fi prezentat lui Erdogan în cursul unui spectacol aerian în regiunea Moscovei cu ocazia deschiderii Târgului aviatic internaţional MAKS, a declarat vicepremierul rus Iuri Borisov, citat de dpa. 

SUA au exclus Turcia, ţară membră a NATO, din programul său de avioane invizibile F-35, ca reacţie la achiziţionarea de către Ankara a sistemului de rachete S-400 din Rusia. 

 

Rușii îi vor prezenta lui Erdogan Su-57 și Su-35

 

Statele Unite au declarat de nenumărate ori că S-400 şi F-35 sunt incompatibile. Turcia urmează să primească marţi o a doua baterie S-400. 

'Îi vom arăta (preşedintelui turc) Su-57 (de generaţia a cincea) şi Su-35', a declarat Borisov, apreciind că perspectivele livrării noului avion Su-57 depind şi de prezentarea de marţi. 

Preşedintele turc a sosit la MAKS înaintea omologului său rus Vladimir Putin, care a fost aşteptat să deschidă oficial salonul aeronautic, urmând ca cei doi şefi de stat să viziteze târgul, iar apoi să discute despre cooperarea tehnico-militară şi o serie de probleme internaţionale, conform media ruse. 

CITEȘTE ȘI: Turcia, pas mare spre Su-35. Rușii profită de excluderea Ankarei din programul F-35

Ştiri Recomandate

Nicolae Ciucă: Parteneriatul Strategic cu SUA este un pilon esenţial al securităţii României
Premierul Netanyahu spune că nu va rata oportunitatea anexării unor părţi din Cisiordania
Specialişti MApN, misiune în Alabama | Ciucă: Când e nevoie, suntem în măsură să ne sprijinim unii pe alţii
Ministerul Apărării din R.Moldova, în proces de tranziție la faza II a Pachetului Iniţiativei de Consolidare a Capacităţii de Apărare
Mercenarii ruși din Libia, puşi pe fugă de către forțele armate ale Guvernului Libian de Uniune Naţională
Nava de asalt Pyotr Morgunov a reluat testele pe mare
Primul petrolier iranian a ajuns în Venezuela
Pandemia COVID-19 | O echipă de 15 specialiști din MApN a plecat în SUA pentru a oferi sprijin autorităților statului Alabama (Foto/Video)